Onko Kia Sorento hyvä auto?

Kia Sorenton

Kia Telluride on täydellinen henkilöille, jotka haluavat tilavan keskikokoisen maasturin, jossa on suuri vetokyky. Toisaalta Kia Sorento on täydellinen niille, jotka haluavat polttoainetehokkaan keskikokoisen katumaasturin. Mutta onko Kia Sorento hyvä auto?

Kyllä, Kia Sorento on hyvä auto niille, jotka haluavat tehokkaan, luotettavan, tehokkaan, mukavan ja edullisen keskikokoisen katumaasturin. Toisaalta se ei ole ihanteellinen ihmisille, jotka haluavat suuren, ylellisen, käytännöllisen ja erittäin kehittyneen keskikokoisen katumaasturin.

Kia Sorenton historia

Kia Sorento on Kian valmistama keskikokoinen crossover-maasturi. Tämä katumaasturi on ollut tuotannossa vuodesta 2002 tähän päivään asti. Ensimmäisissä Kia Sorentoissa on runkokorinen alusta. Tämä kuitenkin muuttui vuonna 2009, jolloin kaikissa Kia Sorenton malleissa alkoi olla unibody-alusta.

Lisäksi Kia Sorentossa on erilaisia pohjaratkaisuja, kuten etuveto, takaveto ja neliveto. Suosittuja moottoreita, joita tarjotaan eri Kia Sorento-malleissa, ovat 2,4-litrainen Sirius II I4, 3,3-litrainen Lambda V6 ja 3,8-litrainen Lambda V6 -moottori.

Tähän mennessä Kialla on ollut neljä eri sukupolvea. Ensimmäinen sukupolvi tehtiin vuosina 2002-2009, toinen sukupolvi vuosina 2009-2014, kolmas sukupolvi vuosina 2014-2020 ja neljäs sukupolvi vuodesta 2020 tähän päivään.

Kia Sorenton ominaisuudet

Ulkonäkö

Kia Sorento on kauniisti muotoiltu ja erittäin houkutteleva silmälle. Lisäksi siinä on paljon huippuluokan ulkoisia ominaisuuksia, jotka saavat sen erottumaan kilpailijoista. Joitakin upeita ulkoisia ominaisuuksia ovat muun muassa 19-tuumaiset konepintaiset kevytmetallivanteet, kirkasvetinen maali, korinväriset ovenkahvat, syväsävytetty lasi, ajovalot-automatiikka kaukovalot ja LED-jarruvalot.

  Kia Niro luotettavuus

Myös sisätilat ovat erittäin vaikuttavat, sillä niissä on useita nykyaikaisia ominaisuuksia. Niihin kuuluvat muun muassa 12,3-tuumainen digitaalinen mittaristo, 10,3-tuumainen kosketusnäytöllinen infotainment-järjestelmä, lämmitettävä nahkainen ohjauspyörä, täyskangasverhoilu ja paljon muuta.

Kia Sorenton akseliväli on 110,8 tuumaa, pituus 189,4 tuumaa, leveys 74,8 tuumaa ja korkeus 66,7 tuumaa.

Suorituskyky

Kia Sorenton suorituskyky voi vaihdella valitsemasi varustevaihtoehdon mukaan. Kia Sorentossa on yhteensä 11 varustevaihtoehtoa, joista LX on perusversio, kun taas X-Line SX Prestige on suorituskykyisin. Tarjolla on myös SX-P PHEV -trimmi, joka on hybridiauto.

Kun valitset suorituskykyisen lisävarusteen, voit odottaa saavasi jopa 281 hv, jonka tuottaa turboahdettu 2,5-litrainen 4-sylinterinen moottori. Perusmallissa on sitä vastoin 2,5-litrainen 4-sylinterinen moottori, joka tuottaa jopa 191 hv.

Mukavuus ja tavaratila

Kuten aiemmin todettiin, Kia Sorento on melko mukava ja tilava. Ensimmäisen ja toisen rivin matkustajat viihtyvät hyvin. Kolmannen rivin aikuiset matkustajat eivät kuitenkaan ole niin mukavia. Sitä paitsi siinä ei ole paljon tavaratilaa takana, mikä tekee siitä epäedullisemman kuin Kia Telluride. Siinä on tilaa yhteensä 13 kuutiometriä, mutta sitä voi lisätä taittamalla kolmannen rivin istuimet kokoon.

Turvallisuus

Kia tarjoaa joitakin markkinoiden turvallisimmista katumaastureista. Kia Sorento ei ole poikkeus. Tässä keskikokoisessa crossover SUV:ssa on monia erinomaisia vakioturvallisuusominaisuuksia, kuten kaistavahti, etutörmäysvaroitin, kaistanseuranta-avustin, peruutuskamera, kaistaltapoistumisvaroitin, automaattinen hätäjarrutus eteenpäin ja paljon muuta.

  Kia Soul Luotettavuus

Polttoainetehokkuus

Suorituskykyisen ja suuren katumaasturin löytäminen ei ole helppoa. Kia Sorento pärjää kuitenkin hyvin, sillä se on tilava ja tehokas. Sen EPA-luokitus on 24 mpg kaupungissa ja 29 mpg maantiellä. Tämä on parempi kuin useimmat sen kilpailijat, kuten Hyundai Palisade ja Jeep Grand Cherokee.

Hinta

Kia Sorento on edullinen, sillä se tarjoaa poikkeuksellisia ominaisuuksia edullisesti. Perusmalli maksaa noin 37 885 dollaria, kun taas sen kilpailijat, kuten Hyundai Palisade, maksavat 36 545 dollaria ja Jeep Grand Cherokee 40 120 dollaria. Hinta on siis melko reilu.

FAQ

Kuinka nopea Kia Sorento on?

Kia Sorentossa on useita moottorivaihtoehtoja. Tästä johtuen eri varustevaihtoehdot saattavat toimia eri tavalla. Tästä huolimatta nopein Kia Sorenton trimmi tuottaa maksimissaan 281 hv. Tämän lisäksi se kiihtyy 0-100 km/h vain 7,6 sekunnissa. Lisäksi sen huippunopeus on 127 mph.

Mitkä ovat Kia Sorenton yleiset ongelmat?

Kia Sorento on ihastuttava, tilava ja luotettava keskikokoinen crossover-maasturi. Mutta kuten useimmissa autoissa, myös Kia Sorentossa on useita ongelmia. Kia Sorenton yleisiä ongelmia ovat kuitenkin moottorivika, tehon menetys, nykiminen vaihteita vaihdettaessa, vialliset ovenkahvat, ajovalojen palaminen ja meluisa ilmastointilaite.

Mikä on vähiten luotettava Kia Sorento -mallivuosi?

Kia Sorentolla on tarjolla monia luotettavia ja kiehtovia malleja. Jotkin mallit ovat kuitenkin erittäin ongelmallisia, ja niitä tulisi välttää kaikin keinoin. Joitakin näistä mallivuosista ovat muun muassa vuosimallit 2004, 2006, 2013 ja 2014. Näissä autoissa on yleensä ongelmia, kuten moottorivikoja, turvatyynyongelmia, sähköongelmia ja valo-ongelmia.

  Kia Stinger Luotettavuus

Onko Kia Sorento hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Kia Sorento on hyvä päivittäinen kuljettaja verrattuna useimpiin luokkansa autoihin. Tämä johtuu siitä, että se on helppo huoltaa ja polttoainetehokas. Kia Sorenton EPA-luokitus on 24 mpg kaupungissa ja 29 mpg maantiellä. Useimmat sen kilpailijat kuluttavat enemmän polttoainetta ja ovat kalliimpia ylläpitää.

Jos kuitenkin etsit täydellistä keskikokoista katumaasturia kaupunkiajoon, tämä ei ole ihanteellinen auto sinulle. Tämä johtuu siitä, että se on melko suuri, mikä saattaa tehdä pysäköinnistä hieman hankalaa. Lisäksi sitä ei ole helppo manöövroida liikenteessä.

Johtopäätös

Kia Sorento tarjoaa hyvää vastinetta rahalle. Kiitos tilavan ja vaikuttavan sisätilan, erinomaisen polttoainetehokkuuden ja tyylikkään muotoilun. Se on myös luotettava ja edullinen. Mutta kuten odotettua, Kia Sorentossa on myös muutamia yleisiä ongelmia, jotka käyttäjien tulisi hoitaa ajoissa, jotta auto kestäisi.

Lisäksi on tärkeää valita Kia Sorenton vuosimalli, jossa on vähemmän ongelmia, sillä kaikki vuosimallit eivät ole luotettavia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z