Kia Niron yleiset ongelmat

Kia Niro

Kia Niro on edullinen, polttoainetehokas, kompakti ja mukava crossover-maasturi. Se on myös ympäristöystävällinen, sillä siitä on hybridi-, plug-in-hybridi- ja akkusähkömalleja. Mutta mitkä ovat Kia Niron yleisiä ongelmia?

Kia Niron yleisiä ongelmia ovat jarrutehon menetys, moottoriongelmat, ylikuumeneva sähköinen rele, kytkimen toimilaite vuotaa öljyä, vaihteisto-ongelmat ja sähköisen ohjaustehostimen menetys. Useimmat näistä ongelmista voidaan välttää Kia Niron hyvällä hoidolla ja huollolla.

Mitkä ovat Kia Niron yleisiä ongelmia?

Sähköisen releen ylikuumeneminen

Tämä on yksi tärkeimmistä ongelmista, joista Kia Niro -käyttäjät ovat valittaneet. Tämä ongelma esiintyy kuitenkin vain tietyissä Kia Niro -mallivuosissa. Vaikuttavimmat mallivuodet ovat Kia Niro -mallivuodet 2016, 2017 ja 2018.

Tämä ongelma johtuu pääasiassa siitä, että virtareleasennelman sisällä olevassa pääreleessä on puutteelliset liitokset sen koskettimien välillä. Tämän seurauksena tämä voi johtaa oikosulkuun tai estää auton käynnistymisen, mikä lisää tulipalon ja onnettomuuksien riskiä.

Kia kutsui nämä mallit takaisin, ja ongelma korjattiin.

Kytkimen toimilaite vuotaa öljyä.

Toinen ongelma, joka sai Kian kutsumaan takaisin joitakin vuosimalleja, on kytkimen toimilaite, joka vuotaa öljyä. Tämä ongelma on yleinen tammikuun ja joulukuun 2017 välisenä aikana valmistetuissa Kia Niro -mallivuosissa. Ongelma johtuu öljyn vuotamisesta hydraulisen kytkimen toimilaitteen sisällä olevaan virtaelektrodiin. Tämä voi aiheuttaa oikosulun, joka voi aiheuttaa tulipalon.

Onneksi Kia myös kutsui takaisin kaikki mallivuodet, joissa tämä ongelma esiintyi, ja ongelma saatiin korjattua.

  Kia Niro luotettavuus

Jarrutustehon menetys

Kian antamien takaisinkutsujen lisäksi muita ongelmia, joista on syytä olla huolissaan, ovat jarrutustehon menetys. Tämä ongelma on yleinen joissakin vuosien 2017, 2018 ja 2019 Kia Niro Hybrid -malleissa. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet jarrupolkimen paineen puuttumisesta, kun poljinta painetaan.

Valitettavasti Kia ei ole koskaan hyväksynyt tätä ongelmaa, eikä takaisinkutsua ole koskaan annettu. Monet käyttäjät, joilla oli tämä ongelma, havaitsivat kuitenkin, että oikea takimmainen joustava jarruletku oli löysä kohdassa, jossa se on kiinnitetty letkuun. Käy korjauttamassa tämä ongelma mekaanikolla.

Moottorin ongelmat

Moottoriongelmat ovat myös yleisiä Kia Niro Hybridissä. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet, että heidän autonsa ei käynnisty alle 10 asteen pakkasessa. Helpoin tapa tietää, onko Kia Niro -mallissasi moottoriongelma, on tarkkailla kojelaudan moottorin merkkivaloa.

Muita Kia Niron moottoriongelmia ovat muun muassa tukkeutunut ruiskutin, viallinen lambda, huono asentoanturi ja likainen hiukkassuodatin. Jos sinulla on jokin edellä mainituista ongelmista, käy ammattitaitoisen mekaanikon luona korjauttamassa ne.

Sähköisen ohjaustehostimen avustuksen menetys

Tämä ongelma on yleinen Kia Niro -mallivuosissa 2017. Käyttäjät raportoivat sähköisen ohjaustehostimen avustuksen täydellisestä katoamisesta. Useimmat heistä raportoivat ohjaustehostimen äkillisestä ja täydellisestä menetyksestä, mikä teki ohjaamisesta melko haastavaa pienemmillä nopeuksilla.

Onneksi asia koski vain 135 autoa, ja Kia teki takaisinkutsun. Todettiin, että näissä autoissa oli moottorikäyttöisen ohjaustehostimen liitin, jossa oli toimintahäiriö. Kia vaihtoi tämän maksutta kyseisiin malleihin.

  Kia Stinger Luotettavuus

Vaihteisto-ongelmat

Kia Nirossa on myös vaihteistoongelmia. Monet käyttäjät ovat valittaneet, että kiihtyvyys laahaa ja eteneminen lounastaa. Tämä ongelma liittyy Kia Niron voimansiirtoon. Lisäksi tämä ongelma on yleinen mallivuosien 2017-2019 osalta.

Edellä mainittujen mallivuosien käyttäjät ovat raportoineet heikosta kiihtyvyydestä ja nykimisestä tai lounastamisesta eteenpäin vaihdettaessa. Vaikka nämä ovat merkkejä huonosta vaihteistosta, vaihteisto ei ole viallinen vaan huonosti viritetty. Tämä johtuu siitä, että Kia Niro käyttää 6-vaihteista kaksoiskytkinvaihteistoa, joka on viritetty huonosti.

FAQ

Kuinka luotettava Kia Niro on?

Kia Niro on yksi markkinoiden luotettavimmista hybridimaastureista. Vuonna 2018 Consumer Reports nimesi Kia Niron luotettavimmaksi ajoneuvoksi. Lisäksi J.D. arvioi tämän auton luotettavuusarvosanaksi 78 pistettä 100:sta, mikä on poikkeuksellinen. Kaiken kaikkiaan Kia Niro on siis luotettava auto.

Kuinka kauan Kia Niro kestää?

Kia on yksi markkinoiden luotettavimmista automerkeistä. Jos Kia Niroa siis huolletaan hyvin, sen pitäisi kestää yli 200 000 kilometriä eli 13 vuotta. Asianmukaisella huollolla Kia Niro ei kirjaa suurempia korjauksia tänä aikana.

Onko Kia Niro kallis ylläpitää?

Koska Kia Niro on hybridiauto, sen ylläpitokustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat. Kia Niron arvioidut ylläpitokustannukset ovat 95-2307 dollaria. Vuositasolla kustannukset ovat noin 142 dollaria. Tällaisilla kustannuksilla Kia Niron ylläpito on paljon edullisempaa kuin useimpien kilpailijoidensa.

  Kia Optima Luotettavuus

Kuinka paljon Kia Niro EV:n akun vaihto maksaa?

Kia Niro hybridin suurjänniteakun vaihtokustannukset ovat keskimäärin 5 575-5 617 dollaria. Lisäksi työvoimakustannukset vaihtelevat 158 ja 200 dollarin välillä, kun taas osat maksavat noin 5 417 dollaria. Huomaa, että tämä ei sisällä veroja ja maksuja. Lisäksi kustannukset voivat olla korkeat ottaen huomioon sijaintisi ja Kia Niron vuosimallin.

Kestävätkö Kia Niron hammashihnat?

Valitettavasti useimmissa Kia Niroissa ei ole hammashihnoja vaan hammasketjuja. Kyllä, useimmat Kia Niron hammasketjut kestävät. Jotta Kia Niro -ajoitusketju kestäisi kuitenkin pitkään, sinun on huollettava auto asianmukaisesti ja varmistettava, että öljynvaihto tehdään valmistajan suositusten mukaisesti.

Johtopäätös

Nyt kun tiedät joitakin Kia Niro -auton yleisimpiä ongelmia, on tärkeää huolehtia autosta hyvin, jos haluat sen kestävän. Oikealla hoidolla ja huollolla Kia Niro voi kestää yli 200 000 kilometriä tai 13 vuotta ilman suurempia korjauksia. Kaiken kaikkiaan Kia Niro on edullinen, tehokas, luotettava ja hauska auto ajaa.

Sen jarrujärjestelmä ei kuitenkaan ole paras mahdollinen, eikä moottori ole laadultaan paras mahdollinen. Silti tulet nauttimaan tästä autosta, varsinkin jos haluat sen päivittäiseksi kuljettajaksi tai kaupunkiliikenteeseen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z