Kia Selton yleiset ongelmat

Kia Selton

Kia Seltos on ihastuttava, edullinen ja tehokas kompakti crossover-maasturi. Se on myös turvallinen, tilava ja mukava. Kia Seltosissa on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Mutta mitkä ovat yleisiä Kia Seltos -ongelmia?

Kia Seltosin yleiset ongelmat liittyvät moottoriin, vaihteistoon, jousitukseen ja sähköjärjestelmään. Joitakin erityisongelmia ovat vaihteiston pettäminen, vaihteensiirto-ongelmat, öljyvuodot, auton pysähtyminen, auton jättäminen pysäköintivaihteelta ja monet muut.

Mitkä ovat Kia Selton yleisiä ongelmia?

Vaihteiston ongelmat

Yksi yleisimmistä ongelmista, joita Kia Seltosin omistajien tulisi olla valmiita kohtaamaan, on vaihteisto ongelmat. Joitakin yleisimpiä vaihteisto-ongelmia ovat vaihteensiirto-ongelmat, auton tehon menetys ja heikko kiihtyvyys. Hyvä asia on se, että ammattitaitoinen mekaanikko voi korjata kaikki nämä ongelmat.

Eräs käyttäjä totesi, että Kia Seltosin moottori räiskyy, kun auto käynnistetään ja jos se on ollut tyhjäkäynnillä useita tunteja. Käyttäjä lisäsi myös, että vaihteisto juuttuu tietylle vaihteelle. Toinen käyttäjä valitti, että vaihteisto meni rikki ajettuaan 7 100 kilometriä.

Jos Kia Seltosissa on vaihteisto-ongelmia, auto kannattaa tarkastuttaa ja korjata ammattitaitoisella mekaanikolla.

Ongelmat moottorin kanssa

Vaikka Kia Seltos on luotettava auto, siinä on silti useita ongelmia. Osa ongelmista liittyy moottoriin. Kia antoi takaisinkutsun useille Kia Seltos -mallivuosille väärin lämpökäsiteltyjen männän öljyrenkaiden vuoksi. Takaisinkutsussa todetaan: ”Vaurioitunut moottori voi pysähtyä, mikä lisää kolaririskiä. Lisäksi öljyä voi vuotaa kuumille pakokaasun osille, mikä lisää tulipalon vaaraa.”

  Kia K5 Luotettavuus

Vaikutusalaan kuuluvat Kia Selton vuosimallit ovat vuosimallit 2020 ja 2021. Huomaa, että tämä ongelma ilmenee yleensä, kun kyseiset autot ovat ajaneet yli 24 000 kilometriä. Jos siis olet ostamassa käytettyä 2020 tai 2021 Kia Seltos -mallivuoden autoa, varmista, että omistaja on korjannut ongelman.

Jousitusongelmat

Kia Seltosin jousitus on myös kriittinen, sillä se määrittää, kulkeeko auto tasaisesti vai ei. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet kuulevansa takamatkustajan puolelta jyskyttävää ääntä. Tämä voi johtua huonosta jousesta tai iskunvaimentimesta. Joissakin tapauksissa huono jousitus voi johtua kuluneesta pallonivelestä.

Kia ei kuitenkaan ole vielä tunnistanut tätä vikaa. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vietävä autosi ammattitaitoiselle mekaanikolle, joka vaihtaa huonot osat. Ennen kuin kuitenkin päättelet, että jokin edellä mainituista ongelmista on syy huonoon jousitukseen, varmista, että Kia Seltosi pyörät on kohdistettu oikein.

Sähköjärjestelmän ongelmat

Kia Selton sähköjärjestelmä on erittäin tärkeä, sillä se voi tehdä tai rikkoa auton. Monet Kia Selton omistajat ovat raportoineet erilaisista sähköongelmista tämän auton kanssa. Yksi yleisimmistä sähköongelmista liittyy puhelimen liittämiseen Android- tai Bluetooth-yhteydellä handsfree-toimintoa varten.

Useat käyttäjät ovat valittaneet, että jos he soittavat puhelimellaan Android- tai Bluetooth-autolla yhdistettynä, se ei salli handsfree-vaihtoehdon käyttöä. Tämä johtuu siitä, että kun he soittavat puhelun, se käyttää kaksi kertaa aikaa ja katkaisee yhteyden järjestelmästä, ja voi käyttää vain puhelimen kaiutinta.

  Kia Niro luotettavuus

Toinen yleinen sähköongelma Kia Seltosissa on huoltotiedote #TSB_ELE198, jonka mukaan Blind Spot Collision Warning -järjestelmään voi liittyä ongelmia, jotka vaativat ohjelmistopäivityksen.

FAQ

Onko Kia Seltos luotettava?

Kyllä, Kia kuuluu markkinoiden luotettavimpiin valtavirta-autoihin. Kia Seltos ei ole poikkeus. Useimmat luotettavuuslaitokset, kuten J.D Power, antoivat Kia Seltosille keskimääräistä paremman luotettavuuden. Esimerkiksi J.D Power antaa Kia Seltosille arvosanan 4,0 5,0:sta. Tämä on parempi kuin useimmat sen kilpailijat kompaktin katumaasturin luokassa.

Kuinka kauan Kia Seltos kestää?

Vaikka Kia Seltos on ollut markkinoilla alle neljä vuotta, se on osoittautunut luotettavaksi autoksi. Näin ollen oikein huollettuna ja ajettuna Kia Seltos voi kestää yli 200 000 kilometriä. Joissakin tapauksissa käyttäjät saattavat ajaa jopa yli 250 000 kilometriä.

Jotta näin kuitenkin tapahtuisi, omistajan on huollettava auto asianmukaisesti ja harjoitettava hyviä ajotapoja. Jos näin ei tehdä, auto ei välttämättä kestä edes yli 150 000 kilometriä.

Kuinka monen kilometrin jälkeen Kia Seltosissa alkaa olla ongelmia?

Kuten useimmat luotettavat autot, Kia Seltos ei pitäisi kirjata monia ongelmia, jos sitä huolletaan asianmukaisesti. Käyttäjien tulisi kuitenkin olla valmiita käsittelemään pientä ongelmaa, kuten sytytystulppien vaihtoa, noin 40 000 mailin jälkeen. Jos haluat välttää useimmat pienet ongelmat, sinun kannattaa noudattaa Kian määräaikaishuoltoja.

  Kia Rondo Luotettavuus

Mikä on luotettavin Kia Seltos -mallivuosi?

Koska Kia ei ole ollut markkinoilla pitkään aikaan, parhaan vuosimallin valitseminen on melko haastavaa. Tämä johtuu siitä, että sillä on vain kolme mallivuotta, mukaan lukien vuosimallit 2020, 2021 ja 2022. Jos kuitenkin haluat parhaan Kia Seltos -mallin, Kia GTX Plus on paras. Kiitos monien turvallisuusominaisuuksien, joita tässä autossa on.

Onko Kia Seltosin huolto kallista?

Ei, Kia Seltosin ylläpito on paljon halvempaa kuin useimpien kilpailijoidensa. Tämä johtuu siitä, että sen vuotuiset huoltokustannukset ovat noin 450 dollaria. Kun verrataan tavallisen auton keskimääräisiin ylläpitokustannuksiin, huomaat, että Kia Seltosin ylläpito on paljon halvempaa.

Loppupäätelmät

Kaiken kaikkiaan Kia Seltos on loistava kompakti crossover-maasturi, jossa on huippuluokan turvallisuusominaisuudet. Se on myös tilava, edullinen, luotettava ja tehokas. Jos kuitenkin aiot investoida tähän katumaasturiin, on elintärkeää tietää ongelmat, joihin saatat törmätä, ja välttää niitä tai hoitaa ne etukäteen.

Ja koska Kia Seltos on vielä uusi auto, lisää ongelmia voi tulla esiin, kun sillä on ajettu useita kilometrejä. Kaiken kaikkiaan se on loistava auto huippumerkiltä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z