Kumpi on turvallisempi – BMW vai Mercedes?

Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Saksalaiset autot ovat suosittuja huippuluokan tekniikan ja innovaatioidensa vuoksi. Ne ovat vastuussa erilaisten autojen turvallisuustekniikoiden, kuten elektronisten vakausohjelmien ja lukkiutumattomien jarrujen, käyttöönotosta.

Molemmat automerkit valmistavat turvallisia ajoneuvoja, mutta Mercedes on turvallisempi kuin BMW. Tämä ei tarkoita, etteivätkö BMW:n autot olisi turvallisia, mutta se osoittaa, että Mercedes-autot ovat hieman turvallisempia kuin BMW:t. Mercedes-Benz ja BMW ovat markkinoiden turvallisimpia keskiluokan luksusautomerkkejä.

Jotta autoa voidaan pitää turvallisena, sen on läpäistävä törmäystestit. Kaksi tärkeintä Yhdysvalloissa kolaritestejä tekevää elintä ovat Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) ja National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Varmista ennen ostamista, että haluamasi auto on läpäissyt törmäystestit.

Toisin kuin useimmissa automerkeissä, BMW:ssä ja Mercedeksessä ei ole vain vakioturvallisuusominaisuuksia, vaan ne ylpeilevät myös kehittyneillä turvallisuusominaisuuksilla. Mercedes on ehkä turvallisempi kuin BMW, mutta molemmat automerkit ovat turvallisia ja niissä on paljon erinomaisia ominaisuuksia.

Seuraavassa on lueteltu joitakin Mercedeksen ja BMW:n luksusautojen tärkeimpiä turvallisuusominaisuuksia:

BMW:n turvallisuusominaisuudet

BMW:ssä on useita turvaominaisuuksia, jotka pitävät matkustajat turvassa myös onnettomuuden sattuessa.

BMW Assist

BMW Assist on ainutlaatuinen turvajärjestelmä, joka erottaa BMW:n muista autoista. Tämä mekanismi lähettää SOS-hälytyksen törmäyksen sattuessa. Langattomaan puhelimeen liitetyn GPS-järjestelmän (Global Positioning System) ansiosta autosi voidaan paikantaa parissa minuutissa.

Aktiivinen ajoavustin

Aktiivinen ajoavustin on BMW:n vakioturvallisuusjärjestelmä. Se sisältää automaattisen hätäjarrutuksen alhaisella nopeudella, etutörmäysvaroittimen, ristikkäisliikenteen varoittimen takana, kuolleen kulman varoittimen, automaattisen hätäjarrutuksen takana ja kaistavahtijärjestelmän. BMW X5:ssä on lisäksi edistyksellisiä lisäominaisuuksia, kuten kaistanpitoavustin, ruuhka-avustin, hätäpysäytysavustin ja automaattinen kaistanvaihto.

  Onko käytetty Mercedes S-luokka hyvä ostos?

Head up -näyttö

Head-up-näytön ansiosta kuljettaja voi keskittyä edessä olevaan tiehen toimiessaan tai katsoessaan tietoja näytöltä. Tämä ominaisuus heijastaa tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, jolloin kuljettaja pystyy käsittelemään tiedot melko nopeasti. Osa näytettävistä tiedoista sisältää nopeusrajoituksen ja törmäysvaroituksen.

Intuitiivinen teknologia

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi kuljettajat aiheuttavat onnettomuuksia, on teknologian kanssa leikittely. BMW:n iDrive 6.0 -tietoviihdejärjestelmä on erittäin älykäs kuljettajan turvallisuuden kannalta. Esimerkiksi eleohjauksen avulla kuljettaja voi nostaa äänenvoimakkuutta ja vastata puheluihin liikuttamalla kättään näytön edessä.

Remote Surround View

Kauko-olosuhdenäkymä on toinen mielenkiintoinen turvallisuusominaisuus, joka on tarjolla muutamassa valikoidussa BMW:ssä. Se löytyy vain 5-sarjasta ja X SAV -malleista. Puhelimessa olevan BMW App -sovelluksen avulla voit varmistaa, että autosi on turvassa ilman, että sinun tarvitsee olla lähellä. Se hälyttää sinut, kun hälytys laukeaa.

Mercedeksen turvaominaisuudet

Mercedes-Benzin autoissa on markkinoiden parhaita turvallisuusominaisuuksia. Seuraavassa on joitakin turvallisuusominaisuuksia, jotka tekevät Mercedeksestä turvallisen:

Pre-Safe-teknologia

Pre-Safe-teknologia varoittaa kuljettajia, jos välitön vaara uhkaa. Se myös auttaa autoa valmistautumaan törmäykseen sulkemalla ikkunat ja kattoluukun, kiristämällä turvavöitä ja säätämällä etupääntukia. Tämä on yksi parhaista turvallisuusominaisuuksista, joita luksusautosta löytyy.

Pre-Safe Brake ja Distronic Plus -tekniikka

Pre-Safe-tekniikan lisäksi Mercedes tarjoaa myös Pre-Safe Brake- ja Distronic Plus -tekniikan. Tämä tekniikka alkaa käyttää jarrutusvoimaa, kun se havaitsee, että onnettomuus on tapahtumassa. Tämän lisäksi se varoittaa kuljettajaa ja käynnistää Pre-Safe-teknologian.

  Missä Mercedeksessä on kolmas rivi?

Onnettomuustutkinta

Mercedeksellä on onnettomuustutkintaohjelma, joka auttaa heitä onnettomuuden syyn selvittämisessä. He käyttävät kerättyjä tietoja parempien turvajärjestelmien luomiseen autoihinsa. Mercedeksen onnettomuustutkintaohjelma laskee törmäyskulmat, auton nopeuden ja paljon muuta.

Aktiivinen kaistanpitoavustin ja aktiivinen kuolleen kulman valvonta.

Koska onnettomuuksia voi sattua mistä tahansa suunnasta, Mercedes-Benz päätti sisällyttää aktiivisen kaistanpitoavustimen, jotta pysyt turvassa. Kaistanpitoavustin seuraa ajoasi ja varmistaa, että olet oikealla kaistalla. Jos se havaitsee, että ajaudut pois kaistaltasi, se saa ohjauspyörän värähtelemään.
Aktiivinen kuolleen kulman valvonta auttaa kuljettajaa havaitsemaan ajoneuvot, joita hän ei ehkä näe taustapeilistä.

Night View Assist Plus

Night View Assist Plus käyttää erikoiskameraa ja näkymättömiä infrapunasäteitä, joiden avulla kuljettaja näkee tiellä olevat esteet. Tämä on ratkaisevan tärkeää, sillä sen avulla kuljettajat voivat välttää ihmisten tai eläinten törmäämisen pimeässä. Lisäksi Mercedes-Benz-autoissa on aktiiviset täys-LED-ajovalot, jotka tuottavat erinomaisen tehon yöllä.

Adaptiivinen kaukovaloavustin

Tämä turvallisuusominaisuus ehkäisee onnettomuuksia laskemalla vastaantulevan liikenteen aiheuttaman häikäisyn. Se käyttää tätä tietoa tuottaakseen oikean valaistuksen määrän, joka ei vahingoita muita tiellä olevia kuljettajia. Kiitos erikoiskameroiden, jotka tutkivat tietä edessä olevan vastaantulevan liikenteen tuottamien valojen varalta.

Mercedes vs. BMW

Kummassa autossa on paremmat turvallisuusominaisuudet – BMW vai Mercedes?

Sekä BMW:llä että Mercedeksellä on erinomaiset turvallisuusominaisuudet. Niissä on alan parhaita turvatyynyjä ja useita turvaominaisuuksia. Mercedes-Benzillä on parhaat turvallisuusominaisuudet, ja PRE-SAFE-tekniikka on yksi markkinoiden edistyksellisimmistä turvallisuusominaisuuksista.

  Kumpi on parempi - Infiniti vai Mercedes?

Kumpi automerkki on parempi – BMW vai Mercedes-Benz?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Mercedeksen ja BMW:n automerkeillä on loistava maine, jota muut keskiluokan luksusautomerkit eivät vedä vertoja. BMW tarjoaa parhaat urheilullisen näköiset luksusautot, kun taas Mercedes tarjoaa mukavimmat luksusautomerkit.
Jos haluat mukavuutta ja ylellisyyttä, Benz on etulyöntiasemassa BMW:hen nähden. Mutta jos haluat suorituskykyä ja käyttäjäystävällisyyttä, BMW-auto on parempi. Vaikka Mercedeksellä on kalliita korjausosia, BMW on kalliimpi ylläpitää. Valitsemasi luksusautomerkki riippuu siis tarpeistasi ja makuusi.

Loppupäätelmät

Mercedes ja BMW ovat kilpailleet keskenään jo vuosia. Mercedes-ajoneuvot ovat BMW:tä ylellisempiä, mukavampia ja turvallisempia, kun taas BMW:t ovat tyylikkäitä, käyttäjäystävällisiä ja suorituskyvyltään poikkeuksellisen hyviä verrattuna Benziin. Turvallisuuden kannalta molemmat autot ovat luotettavia, vaikka Mercedeksellä on hieman paremmat turvallisuusominaisuudet kuin BMW:llä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z