Mercedes GLK350 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes GLK350 (X204) on Mercedesin vuosina 2006-2015 valmistama kompakti luksusmaasturi. Tänä aikana Mercedes on onnistunut myymään niitä yli 200 000 kappaletta pelkästään Yhdysvalloissa. Tämä tarkoittaa, että näitä kolkuttelee ympäriinsä melko paljon ja odottaa ostamista.

GLK350 on tavallinen tavallinen GLK-malli, jossa käytetään 6-sylinteristä moottoria ja joka on varustettu Mercedes 4MATIC -järjestelmällä. GLK350 on myös yksi suosituimmista GLK-malleista siitä lähtien, kun se julkaistiin, ja monet pitävät sitä parhaana GLK-mallina.

Muotoilullisesti GLK:lla on taipumus jakaa mielipiteitä melkoisesti, sillä monet pitävät sitä liian vanhan näköisenä. AMG-paketeilla on kuitenkin tapana elävöittää ulkoista muotoilua huomattavasti. Sisätilat eivät ole kovin erikoiset, koska niissä käytetään Mercedeksen sisustuksen muotokieltä kahden vuosikymmenen takaa.

GLK350 on yllättävän luotettava auto, mutta vain jos sitä huolletaan oikein. Käytännöllisyydeltään GLK on enemmän kuin kelvollinen, sillä siinä on paljon pääntilaa, jalkatilaa ja tavaratilaa. Se on myös saatavissa edullisesti, mikä tekee GLK350:stä harkitsemisen arvoisen.

Mercedes GLK350 – Voimanlähde

GLK350:n ensimmäisessä iteraatiossa käytetään 3,5 litran 6-sylinteristä moottoria, jossa on 272 hv ja 258 hv vääntöä. Se on varustettu Mercedes 7G-Tronic -automaattivaihteistolla ja 4MATIC AWD -järjestelmällä, ja sen yhdistetty kulutus oli 28MPG, mikä oli melko hyvä tulos siihen aikaan.

Myöhemmin Mercedes sisällytti GLK350:een myös Blue Efficiency -tekniikan, joka tarkoittaa 306 hv ja 272 lb-ft vääntöä. 7G-Tronic on myös tässä mallissa ja samoin Mercedeksen oma 4MATIC AWD-järjestelmä.

  Yleiset Mercedes Distronic -ongelmat

Blue Efficiency GLK350 otettiin käyttöön paremman MPG-tuloksen saavuttamiseksi, mikä tarkoitti, että BF GLK350 pystyy tuottamaan 34MPG, mikä on paljon parempi verrattuna edelliseen sukupolveen. On turvallista sanoa, että GLK350:stä löytyvä voimansiirto on enemmän kuin riittävä GLK:n painoon ja kokoon nähden.

3,5 litran moottori on viritetty lineaariseen ja hienostuneeseen voimanluovutukseen, mikä tarkoittaa, että se tuntuu siltä, miltä todellisen Mercedes-maasturin pitääkin tuntua.

Mercedes GLK350 – Muotoilu ja alusta

Faceliftia edeltävä GLK350 näyttää laatikkomaiselta ja melko mielikuvituksettomalta Mercedekseksi. Monet Mercedes-harrastajat ovat sitä mieltä, että faceliftia edeltävä GLK on kaikkien aikojen vähiten houkuttelevan näköinen Mercedesin kompakti SUV, sillä se näyttää liian vanhempiystävälliseltä ja tylsältä.

AMG-paketti on enemmän tai vähemmän välttämättömyys sekä faceliftia edeltävään että sen jälkeiseen GLK:hon, vaikka facelift itsessään on merkittävä muotoilullinen parannus faceliftia edeltävään malliin verrattuna. GLK:n sisätilat näyttävät ja tuntuvat ensiluokkaisilta ja kestäviltä, mutta niissä käytetään vanhemman sukupolven komponentteja, jotka saavat sisätilat tuntumaan nykyään vanhentuneilta.

On myös turvallista sanoa, että GLK on melko speksiriippuvainen, mikä tarkoittaa, että jotkin GLK:n versiot näyttävät lupaavammilta kuin toiset. Kauneus on katsojan silmässä, mutta tuskin kukaan katsoja pitää GLK:ta kauniina.

Mercedes GLK350 – Luotettavuus ja mahdolliset ongelmatekijät

Mercedes GLK350 on luotettavuudeltaan keskitason yläpuolella oleva Mersu, varsinkin jos sitä huolletaan asianmukaisesti. Tämä tarkoittaa, että GLK on yksi luotettavimmista uudemmista Mercedes-malleista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö GLK:ssa olisi omat ongelmansa.

  Onko Mersun omistaminen kallista?

Yleisimmät GLK350:n ongelmat liittyvät turvatyynyihin, sähköihin, jousitusongelmiin ja moottorin jäähdytykseen liittyviin ongelmiin. GLK:n eniten stressiä aiheuttavat ongelmat liittyvät pelättyyn Takata-turvatyynyjen palautusmenettelyyn, joka on todellakin valtava turvallisuusriski.

Mercedes GLK350 – Käytännöllisyys ja arvo

Nykyään kunnollisen GLK350-mallin voi löytää 15k-$30k dollarin väliltä. Tämä tarkoittaa, että uudemman GLK350:n, jossa on vähemmän kilometrejä kellossa, voi ostaa noin 25 000 dollarilla, mikä on todellakin sen arvoista. Ennen faceliftin käyttöönottoa korkeammalla ajokilometrimäärällä varustettuja GLK350-malleja voi ostaa jopa lähes 10 000 dollarilla.

GLK350 on asemoitu perhemaasturiksi, ja se on varsin ilmeistä, kun tarkastellaan GLK350:n tarjoamia tiloja. Tilaa on enemmän kuin tarpeeksi jopa viidelle matkustajalle melko korkean kattolinjan ja runsaan jalkatilan ansiosta. Tavaratilaa on myös enemmän kuin riittävästi 99 prosentille ihmisistä.

FAQ-osio

Onko Mercedes GLK350 turvallinen?

Mercedes GLK350 on todellakin turvallinen auto, koska Mercedes on aina onnistunut tarjoamaan ylivoimaisen turvallisia autoja. On totta, että GLK350:ssä ei ole kaikkia Mercedeksen uusimpia aktiivisia ohjelmallisia turvajärjestelmiä, mutta osa niistä on jo vanhimmissa GLK-malleissa.

On myös turvallista sanoa, että GLK on melko speksiriippuvainen, kun puhutaan turvallisuudesta. Sinun on myös muistettava, että joissakin GLK-malleissa on edelleen turvatyynyihin liittyviä ongelmia, jotka on ratkaistava, jos haluat omistaa kaiken kaikkiaan turvallisen auton.

  Mikä on paras Mercedes pitkille kuljettajille?

Onko Mercedes GLK350 maastoauto?

Mercedes GLK350 on katumaasturi, mutta se ei ole varsinainen maastoauto, sillä Mercedes on suunnitellut GLK350:n ensisijaisesti perhemaasturiksi. Useimmat GLK:n ostaneet eivät ole koskaan tarkoittaneet sitä maastoautoksi, ja Mercedes on tietoinen tästä.

Siksi Mercedes suunnitteli GLK:n ensin maastokelpoiseksi autoksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että GLK olisi maastossa hyödytön, vaan että sillä voi ajaa vain lievässä maastossa. GLK:hon oli saatavana joitakin lisävarustepaketteja, joilla siitä voitiin tehdä maastoystävällisempi, mutta harvoin kukaan valitsi niitä.

Onko Mercedes GLK350 sen arvoinen?

Mercedes GLK350 on todellakin sen arvoinen, koska se on suhteellisen moderni ja luotettava Mercedes-maasturi, jonka ylläpito ei maksa kohtuuttomia summia. Se tarjoaa kunnon tilat, kunnon tekniikan ja se on katumaasturi, joka kuuluu nyt maailman suosituimpaan autosegmenttiin.

GLK350:n arvo on myös melko saavutettavissa, varsinkin jos valitset faceliftin jälkeiset versiot. Kaiken kaikkiaan GLK350 on todellakin sen arvoinen, mutta vain, jos sitä huolletaan asianmukaisesti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z