Mikä on paras Mercedes pitkille kuljettajille?

Mikä on paras Mercedes pitkille kuljettajille?

Uuden auton ostaminen pitkänä ihmisenä voi olla hieman hankalampaa kuin luulisi. Auton on oltava riittävän suuri, jotta voit istua mukavasti pidemmillä matkoilla tuntematta oloasi ahtaaksi tai rasittamatta selkääsi.

Onneksi Mercedes on eurooppalainen valmistaja, joten se valmistaa yleensä autoja, jotka on tarkoitettu keskivertoeurooppalaisille. Kun otetaan huomioon, että saksalaiset ovat yleensä maailman pisimpien ihmisten listalla, ei pitäisi olla ongelma löytää Mercedes, jossa on tarpeeksi tilaa matkustamossa, jotta voit istua mukavasti pitkänkin matkan ajan.

Pitkien kuljettajien pitäisi mahtua autoon mukavasti ja turvallisesti, oli matka kuinka pitkä tahansa. Parhaita Mercedes-ajoneuvoja pitkille kuljettajille ovat maasturit, kuten GLE ja GLS, sekä sedanit, kuten E- ja S-luokka.

Maasturit

Ennen kaikkea maasturit sopivat hyvin pitkille kuljettajille. Ne on suunniteltu niin, että niihin mahtuu isompia henkilöitä, enemmän matkustajia ja enemmän käteviä ominaisuuksia kaikille autossa istuville. Mercedes valmistaa 9 erilaista katumaasturia, jotka vaihtelevat pienemmistä crossover-maastureista, kuten GLB:stä, aina 7-paikkaiseen GLS:ään asti.

G-luokka

G-luokka on Mercedeksen todella suosittu katumaasturi, mutta koko saattaa hämätä sinua luulemaan, että se on kaikkea muuta kuin kohtuullisen tilava. G-luokan Mersut valmistettiin 70-luvulla sotilaskäyttöä silmällä pitäen, ja vasta myöhemmin ne omaksuttiin ylellisemmiksi ajoneuvoiksi, kun auto saavutti kulttiaseman yläluokan yhteisöissä.

GLE ja GLS

Mercedeksen valmistamat parhaat pitkille ihmisille suunnatut katumaasturit ovat GLE ja GLS. Ne tarjoavat tilavat ohjaamot, ja niihin mahtuvat mukavasti jopa kaikkein suurikokoisimmat yksilöt.
Mercedes GLE coupe on tavallisen GLE:n tyylikkäämpi muunnelma, joka on tehty kilpailemaan BMW X6:n kanssa melko tuoreessa Coupe SUV-trendissä. Vaikka auto saattaa näyttää houkuttelevammalta kuin tavallinen GLE, se on paljon vähemmän käytännöllinen, erityisesti takamatkustajien kannalta, koska viisto kattolinja syö pääntilaa.

  Mikä on paras aika ostaa Mercedes?

Sedanit ja farmarit

E-luokka

Jotkut saattavat ajatella, että maasturit ovat ainoa vaihtoehto pitkille kuljettajille, mutta itse asiassa on paljon sedaneja, joita pitkät ihmiset voivat ajaa mukavasti. E-luokan farmarissa (farmariautossa) on 1 005 mm pääntila, mikä on vain noin 90 mm vähemmän kuin kolossaalisessa GLS:ssä, ja GLS on täysikokoinen katumaasturi ja suurin katumaasturi Mercedeksen mallistossa.
Jos et tarvitse näin suurta tavaratilaa, E-luokan sedan tarjoaa samanlaista pääntilaa etuistuimilla ja hieman vähemmän takana. Jos siis kuljetat takapenkillä pitempiä aikuisia tai teini-ikäisiä, farmariversio saattaa olla parempi vaihtoehto.

S-luokka

S-luokkaa pidetään yleensä vertailukohtana, kun puhutaan täysikokoisista luksusmaantureista. Ja sellaisena S-luokka tarjoaa 1066 mm pääntilaa edessä ja noin 990 mm toisella rivillä. S-luokan tarjoama jalkatila riippuu kyseisestä mallista.
Tavallisissa lyhyen akselivälin S-luokissa jalkatilaa on 1040-1090 mm edestä taakse. Pitkän akselipohjan S-luokat, erityisesti Maybach-mallit, ovat kuitenkin aivan valtavia ja äärimmäisen mukavia jopa keskiverto NBA-pelaajalle.

Hatchbackit ja crossoverit

Kun Mercedes tuo jatkuvasti markkinoille uusia malleja ja päivittää nykyistä mallistoa, autot valmistetaan entistä laadukkaammista ja tehokkaammista materiaaleista. Näin ollen autot eivät merkittävästi painoa lisää, mutta niistä tulee suurempia. Esimerkiksi 10-15 vuotta vanhassa E-luokassa on sisätiloja, jotka ovat verrattavissa nykyiseen C-luokkaan.
Mitä tulee viistoperäisiin autoihin ja crossovereihin, se riippuu mallista. A-luokka on suosituin viistoperä, jota Mercedes tällä hetkellä tarjoaa, ja GLA on tällä hetkellä suosituin crossover. Nämä pienemmät ajoneuvot voivat tarjota riittävästi tilaa pidemmällekin kuljettajalle, mutta se riippuu siitä, kuinka monta matkustajaa aiot kuljettaa.
Jos ajat useimmiten yksin, voit tehdä olosi mukavaksi uhraamalla takaistuintilan. Tästä huolimatta, jos aiot kuljettaa useampia henkilöitä, olipa kyse sitten aikuisista tai turvaistuimissa olevista lapsista, se leikkaa kuljettajan tilaa ja venyttää A-luokan sekä GLA:n matkustamomahdollisuuksia.

  Missä Mercedeksessä on twin-turbo

Auton ostaminen, kun olet pitkä

Mitä ominaisuuksia pitkän ihmisen on otettava huomioon uutta autoa ostaessaan?

Uutta autoa valitessaan pitkien kuljettajien kannattaa ottaa huomioon matkustamon tilat, erityisesti jalkatila, pääntilat ja hartiatila. Jotkin ominaisuudet on tehty pitkiä kuljettajia silmällä pitäen, kuten ulosvedettävä reisituki, joka tarjoaa enemmän lepotilaa reisillesi, mikä tekee siitä paljon mukavamman pidemmillä matkoilla.
Kannattaa myös harkita tarkkaan autoja, joissa on aurinkokatto ja panoraamalasit. Osa niistä uhraa pääntilaa, osa ei. Kaikki riippuu kyseisestä mallista, joten sinun kannattaa tutkia asia perusteellisesti ennen ostopäätösten tekemistä.
Jos käytät usein hattua ajaessasi, varmista, että sinulla on sellainen päässäsi koeajon aikana.
Lisäksi auton leveys on myös tärkeä asia. Jos aiot kuljettaa pitempiä ihmisiä, tarvitset myös leveyssuunnassa enemmän tilaa.

Liittyykö pitkiin kuljettajiin turvallisuusongelmia?

Pitkien kuljettajien turvallisuus jää yleensä matkustamon tilan varjoon, eikä se ole kovin hyvä ajatus. Hieman mukavampaa oloa ei pidä asettaa turvallisuuden edelle. Autojen turvallisuuspisteet liittyvät tiettyihin etäisyyksiin kuljettajan ja kaikkien mahdollisten törmäyspisteiden välillä.
Jotta turvatyynyt toimisivat mainostetulla tavalla, kuljettajan on oltava kohtuullisen etäällä, muuten voi syntyä vakavia vammoja. Jos siis työnnät istuimesi kauas taaksepäin, varsinkin jos joku istuu takana, se saattaa aiheuttaa ei-toivottuja turvatyynyjen laukeamisvammoja takamatkustajille.
Istuimet on suunniteltu pitämään sinut paikallaan kolaritilanteessa. Pääntukia ei ole koskaan tarkoitettu ensisijaisesti tarjoamaan mukavuutta. Niiden on tarkoitus estää niskavammat kolaritilanteessa. Jos siis olet pidempi henkilö etkä mahdu istuimelle kunnolla, se voi onnettomuuden sattuessa osoittautua kohtalokkaaksi.

  Kuinka kauan Mercedes Benz -autot kestävät?

Miten kuljettajan pituus vaikuttaa mukavuuteen ja saavutettavuuteen?

Ennen kuin aloitat ajamisen, olitpa sitten lyhyt tai pitkä, sinun on säädettävä istuin oikeaan ajoasentoon. Myös peilit ja ohjauspyörä kannattaa säätää niin, että näet kaikki tärkeät tiedot kojelaudalla.
Ihanteellisessa asennossa sinun pitäisi yltää polkimiin mukavasti venyttelemättä. Sama pätee useimpiin auton hallintalaitteisiin, erityisesti kääntymismerkkien sekä hätävilkkujen ja valojen hallintalaitteisiin.
Riippumatta siitä, kuinka pitkä olet, mahdollinen ostos kannattaa aina viedä koeajolle. Varmista, että olet mukavasti haluamassasi ajoasennossa ja että näkyvyytesi ja turvallisuutesi eivät vaarannu.
Nämä seikat kannattaa ottaa huomioon myös muiden matkustajien osalta, jotka saattavat jakaa auton. Selvitä, kuinka paljon tilaa jää, kun työnnät istuimesi haluttuun asentoon, ja vaikuttaako se takapenkin jalkatilaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z