Mercedes-mallinumerot selitetty

Mercedes saattaa tarjota joitakin ylellisimpiä ja suorituskykyisimpiä ajoneuvoja maanteillä, mutta niiden mallinumerot on hankalampi muistaa kuin useimpien kilpailijoidensa mallinumerot.

Mercedeksen mallinumerot kertovat muutakin kuin vain auton merkin ja mallin. Vaikka Audi A4:n kaltainen mallinumero on helpompi muistaa ja Mercedes-Benz CLS63 AMG vaikeampi, Benz-mallinumero kertoo autosta enemmän kuin Audi.

Mercedes-Benzin nimikkeistössä on malleissa aakkosnumeeriset yhdistelmät. Tämä on toisin Audin ja BMW:n nimikkeistössä. Toisin kuin aiemmin, Mercedes käyttää yhdistelmää, joka alkaa aakkosilla ja sitten kaksi- tai kolminumeroisella numerolla.

Jos ostat Mercedeksen auton ensimmäistä kertaa etkä ymmärrä, mitä mallinumero tarkoittaa, ei ole syytä paniikkiin. Tässä artikkelissa selvitetään Mercedes-Benzin nimikkeistöä, jotta sinun on helppo ymmärtää autojen nimet ja valita tarpeisiisi sopiva ajoneuvo.

Mitä Mercedes-nimen ensimmäinen kirjain (s) tarkoittaa?

Ensimmäinen kirjain (s) edustaa yleensä ajoneuvon mallia. Se voi koostua yhdestä, kahdesta tai kolmesta isosta kirjaimesta. Lisäksi ensimmäiset kirjaimet edustavat myös ajoneuvon korityyppiä. A tarkoittaa viistoperää, B monikäyttöautoa ja C coupea.

Suosituimmat Mercedes-mallit ovat A, B, C, E ja S. C:llä, E:llä ja S:llä on pitkä historia ja merkitys mallikirjaintensa takana. Esimerkiksi C tarkoittaa mukavuutta, E-toimihenkilöä ja S-erikoismallia. A:lla ja B:llä ei ole mitään historiallista merkitystä kirjaintensa takana.

Muita Mercedes-malleja ja niiden merkityksiä ovat mm:

G-luokka: Gelandeklasse – maastoluokka
V-luokka: nimetty Espanjassa sijaitsevan kokoonpanotehtaan mukaan (Vitoria-Gasteiz).
X-luokka: X viittaa 4X4:ään tai 4WD:hen.
L: Leicht eli kevyt
CL: Coupe Leicht – kevyt coupe.
R: MPV – monikäyttöauto (pakettiauton ja henkilöauton risteytys).
SL: Sport Leicht – kevyt urheiluauto
GL: Gelandewagen Leicht – kevyt maasturi.
GT: Gran Turismo
AMG GT: urheiluauto

  Onko Mercedes mukava?

Jos ymmärrät jokaisen kirjaimen ja sen merkityksen, Mercedes-Benz-autojen mallinumeroiden tulkitseminen helpottuu huomattavasti. Esimerkiksi GLE-luokka tarkoittaa E-luokkaan perustuvaa kevyttä katumaasturia tai maastoautoa, GLS tarkoittaa S-luokkaan perustuvaa kevyttä katumaasturia tai maastoautoa ja CLA tarkoittaa A-luokan kevyttä coupea tai 4-ovista coupea.

Mitä numerot Mercedes-Benzissä tarkoittavat?

Kun olet tutustunut ensimmäisiin kirjaimiin, seuraava askel on määritellä kirjaimia seuraavat numerot. Ne viittaavat moottorin iskutilavuuteen, joka ilmoitetaan yleensä litroina tai kuutiosenttimetreinä. Ne ovat mäntien tilavuus täydessä syklissä, joka perustuu siihen tilaan, jonka mäntä luo etääntyessään akselista.

Moottorin iskutilavuus on eri asia kuin palotilan tilavuus, jossa bensiiniä poltetaan. Se on kuitenkin sama kuin moottorin koko tai moottorin kapasiteetti. Kuten aiemmin todettiin, moottorin iskutilavuus mitataan litroina tai kuutiosenttimetreinä. Se kertoo myös moottorin sylintereiden kokonaistilavuuden.

Aiemmin Mercedes kertoi mittauksen sadalla, mutta vuoden 1994 jälkeen se alkoi kertoa mittauksen kymmenellä. Jos siis haluat selvittää Mercedes-Benzin moottorin koon, sinun on kerrottava se luvulla 10. Esimerkiksi Mercedes E350:n moottorin tilavuus on 3,5 litraa.

Mitä Mercedes-nimessä oleva pieni kirjain (s) tarkoittaa?

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on myös tärkeää tunnistaa mallinumeron pieni kirjain. Mercedes-Benz E350d:n perusteella voit helposti todeta, että kyseessä on E-luokan sedan, jonka iskutilavuus on 3,5 litraa. Loppukirjaimesta voi siis päätellä, millaista polttoainetta auto käyttää.

  Porsche vs. Mercedes: Luotettavuus

Seuraavassa on erilaisia pieniä kirjaimia ja niiden merkityksiä:

c: paineistettu maakaasu
d: diesel
e: sähkö- tai pistokehybridit
f: polttokenno
h: hybridi tai BlueTec-hybridi

Nyt voit siis ymmärtää kaikki Mercedes-Benz E350d:n kirjaimet ja numerot. Se tarkoittaa, että kyseessä on Mercedes E -luokan sedan, jossa on 3,5-litrainen dieselmoottori.

Lisää kysymyksiä Mercedes-malleista

Mitä eroja Mercedes-Benzin autoluokissa on?

Mercedes-Benzin autoluokkien ero on niiden muodossa ja koossa. Mercedeksen A-, B- ja CLA-luokan mallit ovat yleensä kompaktimpia kuin C-, E- ja S-luokan mallit. Jälkimmäisissä on myös tehokkaammat moottorit kuin edellisissä. Siksi ne ovat kalliimpia ja hienostuneempia.

Miksi useimmat Mercedes AMG -mallit ovat numeroltaan 63?

Aikaisemmin tavalliseen Mercedes-Benziin viitattiin kolminumeroisella numerolla. Mutta kun AMG:ssä oli 6,3 litran V8-moottori, numero 63 tuli käyttöön. Näin ollen tavallinen E-Luokka olisi nimeltään E350, mutta sen AMG-versio olisi nimeltään E63.
Tämä on osoitus siitä, että E63 on suorituskykyisempi ja ylellisempi auto kuin E350. Vaikka auton moottori vaihtuu, Mercedes viittaa siihen edelleen 63:lla, mikä viittaa mallin korkeaan suorituskykyyn ja hienostuneisuuteen omassa luokassaan. Tämä on helpottanut Mercedeksen markkinointia.

Kuinka monta mallia Mercedes-Benz tarjoaa?

Mercedes on valmistanut autoja jo yli 100 vuoden ajan. Vuosien varrella he ovat lisänneet joitakin malleja ja lopettaneet toisia. Jotkut mallit, kuten M-luokka, muutettiin GLE-luokaksi. Mercedeksellä on noin 19 automallia. Näitä ovat A, B, C, E, G, R, S, V, X, GL, SL, CLA, CLS, GLA, GLC, GLE, GLS, SLC ja SLS.

  Pitäisikö minun ruostesuojata Mersuni?

Mitä 180 tarkoittaa Mercedes-Benz A-Class 180 -autossa?

Jos se oli aiemmin, 180 Mercedes A-Classissa voi tarkoittaa, että autossa on 1,8-litrainen moottori. Mutta nykyään 180 A-Klassissa tarkoittaa, että autossa on M270-moottori, 1,6-litrainen 4-sylinterinen, ja se voi tuottaa 75, 90 tai 115 kW.

Valitse tarpeisiisi sopiva auto

Tämän Mercedes-mallinumeroita koskevan yksityiskohtaisen oppaan avulla unelmiesi Mercedeksen valitseminen on tehty helpoksi. Vaikka Mercedeksen mallinumerot vaikuttavat vaikeasti ymmärrettäviltä, ne selittävät muutakin kuin vain auton mallin. Siksi saat tietää lisää asioita autosta, jonka haluat ostaa, ennen kuin käyt läpi auton tekniset tiedot.
Mallinumeroista riippumatta kaikki Mercedes-ajoneuvot tarjoavat poikkeuksellista suorituskykyä, ylellisyyttä, mukavuutta, luotettavuutta ja luokkaa. Jos haluat jokaisesta Mercedes-mallista parhaat versiot, valitse aina niiden AMG-versio.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z