Onko Mercedes AIRMATIC luotettava?

Viime vuosikymmenien ajan Mercedes on varustanut huippuautonsa monimutkaisella ja hienostuneella ilmajousitusjärjestelmällä nimeltä AIRMATIC. Monet potentiaaliset Mercedes-asiakkaat pelkäävät, että AIRMATIC-järjestelmä saattaa alkaa aiheuttaa ongelmia ja maksaa siten tuhansia dollareita korjata.

Todellisuudessa näin ei juuri koskaan käy, sillä nämä järjestelmät eivät ole niin epäluotettavia eivätkä niin kalliita korjata kuin useimmat ihmiset uskovat. Vanhemmat Mercedeksen AIRMATIC-järjestelmät eivät todellakaan olleet läheskään täydellisiä, ja sinun pitäisi odottaa, että 20 vuotta vanhassa autossa on ongelmia, jotka johtuvat komponenttien kulumisesta, se on tekniikan todellisuutta.

AIRMATIC-järjestelmä korvasi perinteiset kierrejouset jo vuonna 2000 W220 S-luokassa, ja siitä lähtien Mercedes on parantanut järjestelmää jokaisessa uudemmassa versiossa. Tosiasia on, että AIRMATIC on sekä monimutkainen että uskomattoman hyödyllinen.

Se ei ole maailman luotettavin järjestelmä, mutta se ei myöskään ole kaikkein epäluotettavin. Jos pidät siitä asianmukaista huolta etkä aja autoasi kuin hullu, järjestelmän pitäisi palvella sinua pitkään. Tästä järjestelmästä on runsaasti tietoa kaikkialla, ja uudemmissa Mercedes-autoissa on todellakin parempi versio tästä järjestelmästä.

Mercedes AIRMATIC -järjestelmän ominaisuudet ja edut – Syitä valita AIRMATIC-järjestelmä

Todellinen luksusauto ei ole kovinkaan ylellinen eikä mukava ilman hienostunutta ilmajousitusjärjestelmää, ja se on tosiasia. Perusteellisella ilmajousitusjärjestelmällä on kuitenkin paljon muitakin etuja kuin pelkkä mukavuus, sillä sen avulla voit myös säätää autosi ajokorkeutta automaattisesti sen mukaan, kuinka monta matkustajaa autossa on.

  Mitkä ovat parhaat renkaat Mercedes ML350 -autoon?

Näin varmistetaan, että auton ajokorkeus on aina täydellinen, mikä lisää tehokkuutta ja tekee autosta vakaamman. Auto pystyy sopeutumaan tiettyihin ajoympäristöihin, kuten moottoritieajoon, laskemalla itseään alaspäin varmistaakseen mukavamman, tehokkaamman ja hiljaisemman ajokokemuksen.

AIRMATICin avulla voit nostaa jousitusta napin painalluksella, mikä tarkoittaa, että voit helposti ylittää matalat reunakivet ja muut tieesteet, kuten jyrkät ajorampit. AIRMATIC löytyy myös suorituskykyisistä AMG-malleista, koska sen avulla voit säätää jousituksen jäykkyyttä, mikä parantaa käsiteltävyyttä.
Yksi järjestelmän vaikuttavimmista ominaisuuksista on automaattinen vaimennus, joka estää autoa kallistumasta kiihdytettäessä, hidastettaessa tai kovissa kaarteissa.

Mercedes AIRMATICin haitat – Miksi sinun ei kannata valita AIRMATICia

Vaikka AIRMATIC-järjestelmä on uskomattoman hyödyllinen ja se muuttaa täysin Mercedeksen käyttäytymisen, se ei ole täydellinen. AIRMATIC-järjestelmään liittyviä yleisiä ongelmia ovat esimerkiksi ilmakompressoriongelmat, releongelmat, ilmavuodot tai ilmajousien viat.

Useimmat näistä voi helposti huomata etukäteen, jos auto kallistuu jommallekummalle puolelle tai menettää ajokorkeutta ajotilasta riippumatta. Jos näin tapahtuu, autosi hyötysuhde heikkenee ja sen hallittavuus heikkenee huomattavasti.

AIRMATIC-järjestelmän täydellinen uusiminen maksaa jopa 5000 dollaria, vaikka näin käy harvoin. AIRMATIC-järjestelmän korjaamiseen liittyvät kansalliset keskimääräiset kustannukset eivät ole niin pahat kuin kaikki luulevat, 800 dollaria, joka sisältää sekä työn että osat.

Järjestelmä maksaa tehtaalta muutaman tonnin, mutta se auttaa jälleenmyyntiarvoa melkoisesti.

  Mikä on paras Mersu pitkille matkoille?

AIRMATICista eniten hyötyvät Mercedes-autot

AIRMATIC-ilmajousitusjärjestelmän osalta on olemassa kolmenlaisia Mercedes-autoja. Joihinkin Mercedes-malleihin ei ole edes saatavana AIRMATIC-järjestelmää lainkaan tai siksi, että joillakin maailman markkinoilla sitä ei ole saatavilla.

Joihinkin Mercedes-malleihin ei myöskään tule AIRMATIC-järjestelmää tehtaalta, mutta voit saada sen, jos olet valmis maksamaan siitä. Erittäin korkealuokkaiset Mercedes-autot on varustettu AIRMATIC-järjestelmällä tehtaalta alkaen.

Ei ole mitään järkeä ajaa Mercedes Benz S-luokkaa tai Mercedes Benz GLS:ää ilman sitä. Sama pätee myös suorituskykyisiin malleihin, kuten GT 63 AMG:hen. Jotkin autot eivät ole läheskään yhtä mukavia ilman AIRMATIC-järjestelmää, joten niitä ei pitäisi koskaan hankkia ilman sitä.

Tästä huolimatta Mercedes A- tai B-luokkaa ei useinkaan varusteta AIRMATIC-järjestelmällä, koska ne eivät pysty kilpailemaan S-luokan, GLS:n tai AMG GT:n kaltaisten mallien kanssa.

FAQ-osio

Kuinka kauan Mercedes AIRMATIC-järjestelmä kestää?

Se riippuu kyseisestä autosta, ajotavasta ja siitä, kuinka hyvin sitä huolletaan. Sinun pitäisi kuitenkin voida nauttia AIRMATIC-järjestelmästä ongelmitta vähintään 100 000 kilometrin ajan. Monissa tapauksissa nämä järjestelmät voivat kestää paljon kauemmin.

Jotta AIRMATIC-järjestelmän käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä, muista huoltaa auto aina tarvittaessa ja valitse aina alkuperäiset osat, kun sinun on vaihdettava jotain. Muista myös viedä auto valtuutettuun Mercedes-korjaamoon, sillä muuten kohtaat todennäköisesti ongelmia paljon aikaisemmin.

  Cadillac CT5 Luotettavuus

Ovatko ilmajousitusjärjestelmät sen arvoisia?

Mercedes ei ole ainoa merkki, joka tarjoaa ilmajousituksen tehtaalta, sillä lähes kaikki premium-merkit tarjoavat jonkinlaisen ilmajousituksen. Nämä järjestelmät maksavat usein muutaman tuhat dollaria tehtaalta, joten monet ihmiset ovat epävarmoja siitä, ovatko he valmiita käyttämään niin paljon rahaa, jos kyseinen auto on jo tarpeeksi mukava.

Se on asian ydin, jos pidät autoa riittävän mukavana ilman ilmajousitusta, ilmajousitus ei todennäköisesti ole sen arvoinen. Mikään auto ei kuitenkaan ole yhtä mukava eikä hienostunut ilman laadukkaasti tehtyä ilmajousitusta.

Voinko jälkiasentaa autooni ilmajousituksen?

On olemassa monia yrityksiä, jotka tarjoavat ilmajousituspäivityksiä autoihin, joissa ei ole ilmajousitusta. Nämä voivat joskus olla kannattavia, mutta useimmiten nämä järjestelmät tuhoavat autosi jälleenmyyntiarvon ja tekevät siitä ehkä jopa paljon vähemmän luotettavan.

Ilmajousitusta vailla oleviin Mercedes-autoihin ei voida asentaa AIRMATIC-lisälaitteita, joten älä usko ketään, joka sanoo sinulle muuta. Tämä johtuu siitä, että AIRMATIC-järjestelmä toimii yhdessä monien muiden tärkeiden auton osien kanssa, jotka kaikki on suunniteltu ilmajousitusta silmällä pitäen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z