2022 Mercedes GLA vs. Volvo XC40

Vuoden 2022 Mercedes GLA on valtava parannus edeltäjäänsä verrattuna, kun taas Volvo XC40 on ensimmäinen kerta, kun Volvo uskaltautuu vakavasti otettavaan luksusluokan pienikokoisten katumaastureiden segmenttiin. On turvallista sanoa, että Volvon ensimmäinen yritys on paljon parempi, sillä XC40 päihittää GLA:n tietyillä osa-alueilla.

Mercedes GLA on haluttavampi, paremman näköinen sisältä ja ulkoa, mutta se häviää käytännöllisyydessä ja tiloissa. XC40:ssä on kaikki olennaiset maastoauton ominaisuudet, kun taas GLA istuu korotetun hatchbackin ja todellisen maastoauton välimaastossa.

Volvo tunnetaan ylivoimaisista turvallisuusluokituksistaan ja erinomaisista ajo-ominaisuuksistaan. XC40 on parempi perheauto, mutta GLA on nuorekkaampi ja ylellisempi. Molemmat ovat upeita katumaastureita, joiden pitäisi tyydyttää vaativimmatkin asiakkaat.

Kaiken kaikkiaan GLA on valinta näiden kahden välillä, koska se tuntuu rohkeammalta ja ylellisemmältä. Mercedes-merkki nauttii myös premium-vastaanotosta, varsinkin kun otetaan huomioon, että XC40 maksaa tietyissä vastaavissa varustetasoissa enemmän kuin GLA.

2022 Mercedes Benz GLA – Halutuin pienikokoinen luksusmaasturi.

Vuoden 2022 Mercedes Benz GLA alkaa noin 36 320 dollarista 2,0 litran rivinelos-sylinterisellä turbomoottorilla, joka tuottaa 221 hv ja 258 newtonmetrin vääntömomentin. Jos maksat 2000 dollaria lisää, voit varustaa GLA:n Mercedes 4MATIC AWD -järjestelmällä, joka tekee GLA:sta entistä suorituskykyisemmän huonoissa sääolosuhteissa.

GLA näyttää sekä sisältä että ulkoa paljon futuristisemmalta ja rohkeammalta kuin XC40. Riippumatta siitä, minkä varustetason valitset, GLA tekee sinuun todennäköisesti suuremman vaikutuksen. GLA tarjoaa kehittyneemmän infotainment-järjestelmän ja paremman yleisen sisätilojen laadun.

  Missä Mercedeksessä on Renaultin moottori

GLA tarjoaa myös mukavan ajonautinnon, joka on parempi kuin kaikissa muissa markkinoilla olevissa ylellisissä pienikokoisissa SUV:issa. GLA:han on saatavana AMG-varustelu ja tehokkaammat moottorit, jotka tekevät GLA:sta paljon dynaamisemman ja jännittävämmän ajettavan.

Sinun on kuitenkin maksettava yli 55 000 dollaria, jos haluat kunnolla varustellun GLA AMG 45 -huippumallin.

2022 Volvo XC40 – Loistava pienikokoinen katumaasturi.

Volvo XC40:n hinnat alkavat noin 34 100 dollarista, ja siinä on 2,0 litran nelisylinterinen moottori, jossa on joko 187 hv ja 221 hv vääntöä, tai tehokkaampi 2,0 litran nelisylinterinen moottori, jossa on 248 hv ja 258 hv vääntöä. 187 hv:n versio on FWD-versio, kun taas 248 hv:n versio on vakiovarusteena AWD.

Jos haluat AWD:n ja enemmän tehoa, sinun on maksettava vähintään 36 100 dollaria, mikä tarkoittaa, että XC40:n lähtötason mallit maksavat hieman vähemmän kuin GLA. Jos kuitenkin etenet mallistossa ylöspäin ja valitset kaikki halutut lisävarusteet, XC40 voi maksaa itse asiassa melko paljon enemmän kuin GLA.

XC40 tarjoaa kuitenkin paremmat maasturin perusominaisuudet, mikä tarkoittaa, että se on käytännöllisempi ja paljon helpompi käyttää. Yleinen ajokokemus ei ole yhtä mukava, mutta se tuntuu maasturimaisemmalta. XC40:stä on olemassa suorituskykyinen versio, mutta se ei pärjää GLA AMG -malleille.

Kaiken kaikkiaan XC40 tuntuu vain tavallisemmalta ja vähemmän jännittävältä kuin GLA. GLA on paljon nuorekkaampi ja kerää paljon enemmän kiinnostusta kuin XC40. Jos haluat lentää täysin tutkan alla ja nauttia samalla ylellisestä ajokokemuksesta, XC40 sopii sinulle täydellisesti.

  Mikä on paras nelivetoinen Mercedes?

Johtopäätös – Mercedes Benz GLA on parempi auto.

Molemmat näistä pienikokoisista katumaastureista ostetaan niiden luksusominaisuuksien vuoksi, ja siinä GLA vie voiton. Se tuntuu yksinkertaisesti hienostuneemmalta, jännittävämmältä ja ylellisemmältä. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö XC40 tuntuisi hienostuneelta, mutta se tuntuu siihen verrattuna hieman tylsältä.

Jos sinulla on perhe, kannattaa kuitenkin valita XC40, koska se on käytännöllisempi ja Volvon legendaarinen turvallisuus on myös jotain, mitä haluat perheautolta. Suorituskyvyltään GLA vie myös voiton, sillä AMG-mallit ovat usein jopa kaksi kertaa tehokkaampia kuin jotkut XC40-mallit.

Mercedes-merkki on paljon halutumpi, ja useimmat pitävät GLA:ta kaikin puolin paremman näköisenä. Tehokkuudeltaan ne ovat lähes identtisiä, joten suurimmat erot ovat ylellisyydessä, mukavuudessa, tiloissa ja merkissä.

XC40 on käytännöllisempi, mutta GLA:ssa on yksinkertaisesti enemmän kaikkea, ja se näyttää hienommalta.

FAQ-osio

Onko Mercedes GLA luotettavampi kuin Volvo XC40?

Volvo XC40:n luotettavuustulos näyttää todellakin olevan hieman parempi kuin GLA:n. Tämä on kuitenkin järkevää vain, jos molempia huolletaan oikein ja yhtä ammattitaitoisilla mekaanikoilla.

Luotettavuuserot ovat niin marginaalisia, että näitä kahta ei ole järkevää edes vertailla keskenään. Volvon autojen korjaaminen on kuitenkin yleensä kalliimpaa, koska ne ovat useimmissa tapauksissa hieman monimutkaisempia. Oli miten oli, molemmilla on keskimääräistä parempi luotettavuustulos, mutta silti ne tarjoavat runsaasti ylellisyyttä.

  Mitkä ovat parhaat renkaat Mercedes GLC300 -autoon?

Pitääkö Mercedes Benz GLA arvonsa paremmin kuin Volvo XC40?

Mercedes Benz GLA on markkinoiden halutuin pienikokoinen luksus-SUV, mikä tarkoittaa, että GLA:n kokonaiskysyntä on jatkuvasti vahvaa. XC40 on myös suhteellisen suosittu pienikokoinen luksus-SUV, mutta se ei pärjää GLA:lle.

Sinänsä GLA pitää kyllä arvonsa paremmin kuin XC40, varsinkin jos se on varustettu kaikilla tarvittavilla lisävarusteilla. XC40 on myös pienikokoinen luksus-SUV, joka pitää arvonsa melko hyvin, mutta GLA on paljon suositumpi, joten se pitää arvonsa paremmin.

Onko Mercedes Benz GLA tehokkaampi kuin Volvo XC40?

Volvo XC40 on mitoitettu 22MPG:ksi kaupungissa ja 30MPG:ksi maantiellä, kun taas GLA tarjoaa 22MPG:tä kaupungissa ja 29MPG:tä maantiellä. Tämä tarkoittaa, että molemmat tarjoavat vaikuttavia tehokkuuslukuja ottaen huomioon, että niiden moottorit tarjoavat kumpikin yli 200 hv.

Käytännössä kaikki ylelliset pienikokoiset SUV:t tarjoavat 2,0 litran 4-sylinterisen moottorin, jossa on noin 200 hv. Siksi ne ovat niin lähellä toisiaan kaikissa moottoriin liittyvissä tiedoissa, mukaan lukien tehokkuus, huoltokustannukset ja hienostuneisuus.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z