Mikä Ford Kugan moottori on paras

Ford Kuga

Kun kyse on Ford Kugasta, oikean moottorin valinnalla voi olla suuri merkitys. Kun valittavana on lukuisia vaihtoehtoja, voi olla vaikeaa päättää, mikä niistä sopii parhaiten ajotyyliisi ja mieltymyksiisi. Polttoainetehokkuudesta vaikuttavaan tehoon, jokaisella moottorilla on omat etunsa ja haittansa.

Moottorivaihtoehtojen osalta voit periaatteessa valita Fordin suosittujen EcoBoost-bensiinimoottoreiden, EcoBlue-dieselmoottoreiden ja PHEV-mallien välillä. Näiden kolmen luokan välillä on melko paljon eroja, jotka ovat luontaisia eri käyttövoimatyypeille.

Sinulle paras Ford Kuga -moottori ei siis ole aivan paras kaikille. Tämä tarkoittaa, että sinun on arvioitava päivittäiset käyttöskenaariosi ja se, miten sinulla on tapana käyttää autoasi. Ne, jotka ajavat enimmäkseen kaupungissa, ovat paremmassa asemassa PHEV- tai bensiinimallien kanssa, kun taas ne, jotka tyypillisesti ajavat pitkiä matkoja, suosivat dieselmalleja.

Muilla tärkeillä tekijöillä, kuten latauksella, bensiinin hinnalla, päästöillä, tehoilla ja ajotuntumalla, on merkitystä päätettäessä, mikä Ford Kugan moottori on paras. Jotta voisit valita itsellesi parhaan Ford Kugan moottorin, lue tämä artikkeli, sillä käsittelemme perusteellisesti Ford Kugan bensiini- vs. diesel- vs. PHEV-voimansiirtoja.

On tärkeää hankkia oikea moottori, kun ostat käytetyn Ford Kugan, mutta se ei ole ainoa asia. Näihin vuosiin kannattaa panostaa, kun hankit käytetyn Ford Kugan.

EcoBoost Ford Kugan moottorit

Ford Kuga tarjoaa valikoiman EcoBoost-bensiinimoottoreita, jotka tunnetaan tehostaan ja tehokkuudestaan. 1,5-litrainen EcoBoost on suosittu valinta, sillä se tarjoaa tasapainoisen suorituskyvyn ja polttoainetalouden. 1,5-litrainen on yksi Fordin suosituimmista moottoreista nykyään pienemmissä autoissa, koska se on tehokas, hiljainen ja melko suosittu.

  Mitkä Ford Kuga -vuodet kannattaa välttää

Tehot vaihtelevat 120 ja 182 hevosvoiman välillä, joten 1,5 litran voimansiirto sopii useimpiin ajotarpeisiin. Lisää tehoa kaipaaville 2,0-litrainen EcoBoost-moottori, jota on saatavana eri versioina 180-250 hevosvoiman välillä, tarjoaa vauhdikkaan ajokokemuksen.

Molemmissa moottoreissa käytetään turboahdinta ja polttoaineen suoraruiskutustekniikkaa, jotka takaavat reagoivan kiihtyvyyden ja paremman polttoainetehokkuuden. Nämä bensiinimoottorit sopivat parhaiten niille, jotka viettävät ajoaikansa yleensä kaupungissa, mutta ottavat autonsa usein mukaan myös pitkän matkan matkoille.
2.0L on urheilullisen kuljettajan valinta, kun taas 1.5L on kustannustehokas bensiinimoottori, joka riittää useimmille.

EcoBlue Diesel Ford Kuga -moottorit

Bensiini- tai bensiinimoottoreihin verrattuna dieselmoottoreilla on muutamia selviä etuja ja muutamia haittoja. Dieselpolttoaine on tehotiheämpää, mikä tarkoittaa, että dieselmoottorit saavat enemmän energiaa samasta polttoainemäärästä, mikä tekee niistä usein 10-30 % tehokkaampia. Tämän ansiosta ne sopivat erinomaisesti pitkän matkan matkoihin ja pitkiin moottoritieajoihin.

Toisaalta dieselmoottorit eivät ole parhaita suorituskykyisessä ajossa, sillä ne eivät yleensä kierrä tarpeeksi kovaa ja tuntuvat usein hieman laiskemmilta kuin bensiinimoottorit. Voit hankkia 2,0 litran dieselmoottorin, jonka teho vaihtelee 118 hv:n ja 187 hv:n välillä. Keskimmäinen 148 hv:n moottori näyttää olevan melko suosittu vaihtoehto, koska siinä tehokkuus ja teho ovat parhaiten tasapainossa.

118 hv:n moottori on hieman heikko, kun taas 187 hv:n moottori on lähimpänä bensiinimoottoria, jonka saat Ford Kugaan ilman, että sinun tarvitsee varsinaisesti ostaa bensiinimoottoria. Niin tai näin, jos yleensä ajelet ja teet pitkiä matkoja nopeusrajoitusten puitteissa, 187 hv 2,0 litran dieselmoottori on todennäköisesti molempien maailmojen paras vaihtoehto.

  Yleiset Ford Focus Mk4 -ongelmat

Ford Kuga PHEV

PHEV Ford Kuga -mallissa käytetään 2,5 litran Duratec-moottoria, joka on yhdistetty sähkömoottoriin, jonka yhteisteho on 225 hv, hiilidioksidipäästöt ovat vain 23 g/100 km ja toimintasäde sähköllä on noin 32 mailia. Tämä vaikuttaa erittäin houkuttelevalta, mutta PHEV:n ostaminen on järkevää vain, jos sitä todella käytetään hybridinä.

Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi ladata sitä aina kun voit, jotta voit aina hyödyntää sähköistä voimansiirtoa. Jos et lataa autoa jatkuvasti, et saa näitä tuloksia tai lähellekään näitä tuloksia, mikä tarkoittaa, että maksat lisämaksun, mutta et saa hyötyjä.

Siksi PHEV on ylivoimaisesti paras voimansiirtovaihtoehto, jos voit joko säästää rahaa kannustimien ja veronalennusten avulla tai jos lataat autoa jatkuvasti etkä käytä sitä koko ajan pitkän matkan matkoihin. Kaikissa muissa tilanteissa on parasta valita bensiini- tai dieselvaihtoehto.

Nämä ovat yleisiä ongelmia, joita Ford Kuga Turbo saa

FAQ-osio

Ovatko Ford Kugan bensiinimoottorit luotettavampia kuin dieselmoottorit?

Toisaalta dieselmoottorit ovat kestävämpiä, koska niiden on kestettävä suurempia puristussuhteita ja raskaampia kuormia, mikä tekee niistä lihavampia verrattuna useimpiin bensiinimoottoreihin. Bensiinimoottorit ovat kuitenkin rakenteeltaan hieman yksinkertaisempia, mikä tarkoittaa, että niissä on vähemmän osia, jotka voivat vioittua ja aiheuttaa ongelmia.

Moottorityypin luotettavuus riippuu sellaisista tekijöistä kuin huolto, huoltovälien noudattaminen ja ajo-olosuhteet. Sinänsä kyse on siitä, miten hyvin näistä moottoreista huolehditaan, ja sinun on odotettava, että molemmissa moottoreissa ilmenee joskus ongelmia.

  Ford F150:n yleiset vaihteisto-ongelmat

Pitäisikö minun ostaa Ford Kuga PHEV?

Pistokehybridien suositteleminen ei ole niin suoraviivaista kuin useimmat luulevat, sillä useimmat merkit suorastaan huijaavat kaikkia tehokkuus- ja polttoaineenkulutusarvioillaan. Ensinnäkin käytät myös sähköä, mikä tarkoittaa, että ”polttoainelaskusi” eivät tule olemaan niin alhaiset kuin kaikki luulevat.

Toiseksi hybridit ovat kaikista huonoimpia voimansiirtojärjestelmiä, jos niitä ei ladata jatkuvasti ja jos ne ovat jatkuvasti riippuvaisia akusta auton käyttövoiman saamiseksi. Jos niitä ei ladata, et saa mitään hyötyjä tehokkuudessa, mutta samalla ajat paljon monimutkaisemmalla autolla, jonka mahdolliset korjauslaskut ovat paljon suuremmat.

Kuinka hyvä Ford Kuga on?

Niille, jotka haluavat suhteellisen edullisen, hyvin varustellun ja kohtuullisen tehokkaan perhecrossoverin/maasturin, Ford Kuga on itse asiassa todella hyvä valinta. Voit valita diesel-, bensiini- ja PHEV-vaihtoehtojen välillä, joissa on erilaisia teholukuja, jotta voit räätälöidä kokemuksesi täydellisesti mieltymystesi mukaan.

Kuga tarjoaa myös hyviä teknologia-, turvallisuus- ja mukavuusominaisuuksia, jotka on kääritty melko hyvännäköiseen pakettiin sekä sisältä että ulkoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z