Minkä arvoinen autoni on

Autosi asianmukainen arviointi on elintärkeää, kun on aika myydä autosi. On olemassa muutamia eri tapoja, joilla tämä voidaan tehdä oikein. Voit joko mennä verkkoon ja etsiä autojen arviointisivustoja, jotka ovat tunnettuja vilkkaasta liikenteestä ja luotettavuudesta.

Voit myös viedä autosi jälleenmyyjälle ja pyytää arviota, tai voit myös valita vaihtoautoreitin. Paras tapa määrittää auton arvo on kuitenkin tehdä se itse. Jotta tämä onnistuisi kunnolla, sinun on etsittävä internetistä samankaltaisia autoja, joissa on samanlaiset varusteet ja ajokilometrit, ja yritettävä muodostaa malli.

Jos haluat jonkun muun arvioivan autosi, sinun on oltava tietoinen siitä, että jälleenmyyjä arvioi autosi todennäköisesti ottaen huomioon mahdollisen voittomarginaalinsa. Tämä tarkoittaa, että saat todennäköisesti alhaisemman arvion jälleenmyyjältä.

Oli miten oli, mitä enemmän tietoja keräät, sitä helpompi on arvioida autosi oikein. Voit myös pyytää ystäviäsi auttamaan sinua tutkimuksissa, koska joku, johon luotat ja joka ei ole valmis ostamaan autoa sinulta, arvioi autosi todennäköisesti oikeammin.

Autojen arvonarviointisivustot verkossa – vertailukohta

On olemassa lukemattomia autojen online-arvostelusivustoja, eikä oikean valitseminen ole aivan helppo tehtävä. Voit kuitenkin käyttää tätä hyödyksesi yksinkertaisesti käyttämällä niitä kaikkia, kun kyse on autosi arvioinnista.

Edmunds, Consumer reports, Whatcar, Autovisual, Autotrader ja Confused ovat kaikki suosittuja sivustoja, jotka tarjoavat ilmaisia auton arviointityökaluja. Niissä sinun on usein täytettävä tiettyjä tietoja autosta, kuten rekisterikilpi, ajokilometrit ja monia muita seikkoja, joiden pitäisi auttaa määrittämään arvo mahdollisimman oikein.

  Paras auto selkäkipuihin

Tällaisten sivustojen pitäisi toimia vain viitteenä, jos haluat arvioida autosi oikein. Tämä tarkoittaa sitä, että tällaiset sivustot eivät koskaan ole 100-prosenttisia yksinkertaisesti siksi, että ne eivät voi ottaa huomioon kaikkia autosi erityispiirteitä, kuten erityisiä naarmuja, lieviä värimuutoksia tai vaurioituneita verhoiluja ja niin edelleen.

Joskus jopa omistaja ei ole tietoinen siitä, että hänen autonsa on maalattu uudelleen, mikä tarkoittaa, että et voi koskaan luottaa siihen, että nämä sivustot antavat sinulle parhaan arvion.

Jälleenmyyjät, autokauppiaat ja ammattimaiset arvioijat – Syvällisempi arviointi.

Monet jälleenmyyjät tarjoavat erityispalveluja, joihin kuuluvat ilmaiset tai suhteellisen edulliset auton arviointipalvelut. Tämä tarkoittaa, että jälleenmyyjän pitäisi lähestyä autoasi neutraalista näkökulmasta, jotta se voisi arvioida auton asianmukaisesti, mutta näin on harvoin.

Vaikka tuskin kukaan muu pystyy arvioimaan autoasi yhtä hyvin kuin jälleenmyyjä, on tärkeää ymmärtää, että jälleenmyyjät arvioivat autoja usein tietyt voittomarginaalit mielessä pitäen. Tämä tarkoittaa, että he todennäköisesti arvioivat autosi alle sen arvon, varsinkin jos he ovat kiinnostuneita ostamaan auton sinulta.

CarMaxin kaltaiset yritykset tarjoavat kuitenkin perusteellisemman arvioinnin, mutta olet hyvin tietoinen siitä, että he ovat helposti valmiita maksamaan sinulle mitä tahansa arvoa he tarjoavat sinulle. Silti näitä arvioita ei kannata hakea, jos haluat myydä autosi itse.

  Parhaat hybridiautot senioreille

Arvioi auto itse – oikea tapa

Jos haluat suurimman varmuuden siitä, että kukaan ei yritä aliarvostaa autoasi, parasta, mitä voit tehdä, on arvioida se itse. Tämä tarkoittaa, että sinun on kerättävä paljon tietoa eri lähteistä, jos haluat tehdä tämän oikein.

Sinun on ensin varmistettava, että olet hyvin tietoinen siitä, mitä autosi tarjoaa. Tämä tarkoittaa, että sinun on opittava, mikä osa autostasi on vakiovaruste ja mikä tulee lisävarusteena. Näin pystyt selvittämään autosi ”perusarvon” ilman lisävarusteita, minkä pitäisi helpottaa prosessia huomattavasti.

Lisäksi sinun pitäisi etsiä kaikki autosi vauriot ja yrittää selvittää, kuinka paljon niiden korjaaminen maksaa. Lopuksi sinun on verrattava tietojasi lukemattomiin määriin tällä hetkellä myynnissä olevia autoja. Yritä myös etsiä myytyjä hintoja, joiden pitäisi rajata autosi oikeaa arvoa entisestään.

Etsi tiettyjä tekijöitä, kuten samanlainen ajokilometri, samanlainen mallivuosi, samanlainen sisä- ja ulkoväri, sama voimansiirto, samanlainen varustelista ja samanlainen kunto. Näiden tekijöiden pitäisi auttaa sinua arvioimaan autosi oikealla tavalla.

FAQ-osio

Mitä tietoja tarvitsen arvioidakseni autoni online-autoarviointisivuston kautta?

Jotta voit arvioida autosi online-autoarviointisivuston kautta, sinun on annettava tietoja, kuten rekisterikilpi, autosi kilometrimäärä, nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, postinumerosi ja kaikki autoosi liittyvät erityistiedot.

Jos autosi on rahoitettu tai leasingvuokrattu, sinun on myös annettava luotonantajan lausunnot. Kaiken kaikkiaan sinun on laadittava henkilöllisyystodistuksesi sekä autoosi ja itse omistukseen liittyvät asiakirjat.

  Parhaat maasturit ensimmäiseksi autoksi

Mitä minun on tehtävä, ennen kuin vien autoni arviointiin?

Sinun tulisi ensisijaisesti puhdistaa autosi perusteellisesti sekä sisältä että ulkoa. Muista myös poistaa kaikki tavarasi sisätiloista ja tavaratilasta. On erittäin suositeltavaa jättää autosi ikkunat auki, jotta kaikki mahdolliset hajut pääsevät pois.

Tarkista autosi nestetasot ja valot varmistaaksesi, että kaikki toimii tarkoitetulla tavalla. Kerää kaikki edellisessä artikkelissa luetellut asiakirjat ja muista ottaa kaikki vara-avaimet mukaan.

Miten voin parantaa autoni arvoa?

Varmista ennen kaikkea, että kaikki pienet puutteet, kuten lohkeillut maali tai muut mekaaniset, sähköiset tai kosmeettiset ongelmat, on korjattu. Säilytä kaikki huoltotiedot kaikista aiemmista huoltokäynneistä.

Puhdista auto mahdollisimman hyvin, erityisesti sisätilat. Jos omistat vanhemman auton, sinun on lisäksi kiillotettava ajovalot ja takavalot. Muista myös kerätä kaikki tiedot, jotka sait auton mukana, kun ostit sen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z