Minkä hybridiauton toimintasäde on pisin?

Hybridimarkkinoiden kyllästyminen alkaa hiljalleen toteutua, ja sinänsä hybridejä on paljon, ja jotkut niistä ovat parempia kuin toiset. Chevy Voltista tuli jo lähes 12 vuotta sitten ensimmäinen Yhdysvalloissa tuotettu pistokehybridi, ja vuoteen 2019 mennessä hybridejä on myyty peräti 5,4 miljoonaa kappaletta.

Tällä hetkellä 400 mailia yhdellä ajokerralla pidetään vaikuttavana EV:llä, mutta hybridi voi mennä paljon pidemmälle. Tästä huolimatta Kia Optima Hybrid on mitoitettu 713 mailin matkalle, kun taas Hyundai Ioniq Blue Edition, joka voi mennä jopa 700 mailia.

Takana 700 mailin kerhossa on Toyota Camry Hybrid LE, jonka enimmäiskesto on 689 mailia, kun taas sen Prius Eco -veli on mitoitettu 655 mailiin. Chevy Malibu Hybrid on mitoitettu 637 mailiin, ja suurimman toimintasäteen katumaasturin tittelin saa Kia Niro FE, joka pystyy 618,8 mailiin.

On syytä mainita, että nämä toimintasädearviot liittyvät lähinnä kaupunkiajoon, sillä hybridiautot kärsivät yleensä maantiellä. Jos mietit, millä hybridillä on pidempi sähköinen toimintasäde, se on BMW i3, jonka toimintasäde on 153 mailia, kun taas toiseksi sijoittunut Honda Clarity pystyy vain 47 mailiin.

Kia Optima Hybrid

Kia Optima Hybridillä on vain keskimääräiset hybridi-EPA-luokitukset: 39MPG kaupungissa, 45MPG maantiellä ja 41MPG yhdistettynä, mutta missä Optima vie sen on 16 gallonan polttoainesäiliö. Tehokkuuden lisäksi Optima tarjoaa useita toivottuja mukavuuksia ja ylellisyysominaisuuksia edulliseen hintaan.

  Tekeekö Volvo hybridiautoja?

Android Auto, Apple Car Play, peruutuskamera ja 7-tuumainen kosketusnäyttö ovat vakiovarusteena, kun taas voit valita runsaasti lisävarusteita. Tilaa on armollisesti sekä matkustajien että lastin suhteen, ja Optima näyttää myös hyvältä.

Honda Ioniq Blue Edition

Hyundai Ioniq Blue on yksi markkinoiden edullisimmista hybrideistä. Vaikka Ioniq tarjoaa vain 12 gallonan tankin, se tarjoaa 57MPG kaupungissa, 59MPG maantiellä ja 58MPG yhdistettynä, minkä ansiosta Ioniq on koko IONIQ-perheen tehokkain hybridiluukku.

Ioniq Blue maksaa noin 23 000 dollaria, ja sen vakiovarusteisiin kuuluu kaksivyöhykkeinen ilmastointi, 7-tuumainen kosketusnäyttö, Android Auto, Apple CarPlay, Bluetooth, avaimeton käynnistys ja High Def -radio. Ioniq on täydellinen hybridi sellaiselle, joka haluaa loistavan kaupunkiajoneuvon pienellä rahalla.

Toyota Camry Hybrid LE

Honda Camry Hybrid LE on yksi parhaista hybridiautoista pitkän matkan ajoon. Camry LE on 51MPG kaupunkiajossa, 53MPG maantiellä ja 52MPG yhdistettynä, ja se riittää noin 689 mailia, mikä tekee siitä Toyotan tämänhetkisen parhaan pitkän matkan auton.

Jos tähän yhdistetään vakiovarusteena olevat turvapaketit, jotka sisältävät muun muassa mukautuvan vakionopeudensäätimen, automaattiset kaukovalot, kaistanpitojärjestelmän, jalankulkijoiden tunnistuksen ja paljon muuta, Camry on loistava perhesedan, jolla on yhtä lailla vaikuttava pitkän matkan ajokyky.

Toyota Prius ECO

On mahdotonta puhua tehokkuudesta mainitsematta Toyota Priusta. Vaikka Prius ei enää olekaan Yhdysvaltojen tehokkain auto, se on edelleen viiden parhaan joukossa lähes kaikissa tehokkuusluokissa. Enimmillään 58MPG ja 11,3 gallonan bensatankilla Prius ECO riittää 655 mailin ajomatkaksi.

  Mitä pahaa sähköautoissa on?

Toyota Prius on kaikkien tuntema auto luotettavuudestaan, tehokkuudestaan ja tylsyydestään. Joten jos tämä on jotain, mistä pidät, muista tutustua Prius Ecoon.

Chevrolet Malibu Hybrid

Chevrolet Malibu Hybrid on yksi parhaista yhdysvaltalaisvalmisteisista autoista pitkän matkan ajamiseen, sillä Malibu Hybridin toimintasäde on arviolta 637 mailia. EPA-luokitukset ovat 49MPG kaupungissa, 43MPG maantiellä ja 46MPG yhdistettynä, mikä tekee Malibusta kelpo kilpailijan. On kuitenkin otettava huomioon myös 13 gallonan polttoainesäiliö.

Tehokkuuden lisäksi Malibu on samanlainen kuin kaikki muutkin Chevy Malibut. Se tarkoittaa, että siinä on vakiona paljon hyödyllisiä varusteita, kuten Android Auto, Apple Car Play, Wifi-Hotspot ja hiljattain uudistettu 8-tuumainen infotainment-laajakuvanäyttö. Mitä tulee ulkonäköön, Malibu näyttää paremmalta kuin lähes kaikki muut tämän listan autot.

UKK-osio

Ovatko hybridit hyviä pitkän matkan ajoon?

Hybridit eivät ole hyviä pitkän matkan ajoon, koska niissä on pienemmät sähkömoottorit, joiden pitäisi teoriassa ottaa polttomoottorin rasitus. Pienempi sähkömoottori ei kuitenkaan kykene kuljettamaan kohtuullisen kokoista autoa yhtäjaksoisen moottoritieajon ajan.

Tämä tarkoittaa, että suurin osa kuormituksesta kohdistuu polttomoottoriin, mikä heikentää tehokkuutta. Lisäksi regeneroiva jarrutus on käytännössä hyödytön moottoritieajossa, samoin kuin pelkkä sähkötoiminto.

Miten hybridiauton toimintasäde kasvaa?

Jotta hybridiauton toimintasäde saataisiin maksimoitua, sinun on ajettava tasaisesti tasaista vauhtia ilman, että nopeus ylittää 60 km/h. Sinun pitäisi maksimoida regen-jarrutus, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi ottaa käyttöön aggressiivisin regen-jarrutustila ja yrittää välttää kitkajarrujen käyttöä, jos se on turvallista.

  Onko BMW:n hybridi sen arvoinen?

Lisäksi sinun tulisi käyttää ilmastointia varovaisesti ja yrittää pitää ikkunat kiinni. Muista, ettet pakkaa autoa liikaa, sillä lisääntynyt paino heikentää hyötysuhdetta. Vaihda renkaat suositelluin väliajoin parhaan kitkan saavuttamiseksi. Mikä tärkeintä, ole ystävällinen akkuasi kohtaan, sillä akun hajoaminen ajan myötä on erittäin tärkeää.

Voiko hybridiautoa virittää?

Hybridiauto voidaan todellakin virittää tarjoamaan enemmän tehoa, mutta tämä prosessi vaatii hieman enemmän hienovaraisuutta ja omistautumista. Jos haluat lisätä hyvin käytetyn, enemmän ajetun hybridiauton tehoa, parasta olisi vaihtaa akut, koska akut yleensä hajoavat ajan myötä.

Myös itse sähkömoottoria voidaan virittää, mutta se ei ole suositeltavaa, sillä se voi sotkea hybridijärjestelmän, jos sitä ei tehdä oikein. Helpoin ja vähiten haitallinen tapa virittää hybridi on virittää moottori tai asentaa eri remap ECU:lle, mutta tämä haittaa tehokkuutta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z