Paras auto selkäkipuihin

Oikean auton valitseminen satojen eri mallien ja segmenttien joukosta on vaikeaa, mutta selkäkivuista kärsivälle se on vielä hankalampaa. Jos sinulla on jatkuvasti selkäkipuja, mukavan ja ergonomisesti muotoillun auton ostamisesta tulee välttämättömyys.

Selkäkivuista kärsiville tarkoitetussa autossa on oltava joustava kyyti, säädettävät istuimet ja erityisesti lannerangan tuki. Myös ulosvedettävä jalkatuki voi olla hyödyksi tietyntyyppisille selkäkivuille. Kannattaa myös aina pyrkiä löytämään auto, jossa istuimen pehmeys ja kovuus ovat täydellisessä tasapainossa.

Jos et halua kokea kipuja pitkien matkojen ajamisesta, on tärkeää, että istut pystyasennossa. Selkärankasi on oltava kunnolla linjassa istuimen kanssa, jotta et joudu kokemaan merkittäviä poikkeamia normaalista.

Lähes aina kannattaa valita isompi auto, koska niissä on yleensä pehmeämpi ajo. Autot, kuten Volvo XC60, Range Rover, BMW X5, Audi Q5, BMW 7-sarja, Audi A8, Mercedes Benz S-luokka ja Lexus LS, ovat kaikki erinomaisia ajoneuvoja selkäkivuista kärsiville.

Volvo XC60

Volvo-merkki on aina tunnettu erinomaisesta turvallisuudesta ja monipuolisesta käytettävyydestä. Mutta uusimmissa Volvon ylellisissä katumaastureissa on nähty myös paljon mukavuutta ja luksusominaisuuksia. Tällainen on Volvo XC60, kompakti tai keskikokoinen ylellinen katumaasturi, jossa on uskomattoman tukevat istuimet, helppo sisäänpääsy ja paljon ajoasennon säädettävyyttä.

Ergonomian lisäksi XC60:ssä on myös kuolleen kulman avustin, joka on kätevä ihmisille, joilla on vaikeuksia vääntää selkäänsä. Saatavilla on myös pysäköintiavustin, joka sujuvoittaa pysäköintikokemusta entisestään. Ajotuntumaltaan XC60:ssä on pehmeä, nykimätön automaattivaihteisto, joka sopii täydellisesti ihmisille, jotka kaipaavat saumatonta ajokokemusta.

  Mitkä ovat turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta parhaat sähköautot?

BMW X5

BMW X5:n tarjoamia istuimia kutsutaan kirjaimellisesti ”Comfort Seats” -nimellä loputtoman määrän monella tavalla säädettävien istuinten ansiosta. Niitä voidaan liikuttaa kaikkiin mahdollisiin suuntiin, niitä voidaan jäähdyttää, hieroa, lämmittää… Sellaisenaan näitä istuimia pidetään usein yhtenä markkinoiden parhaista istuimista kaikista keskikokoisista SUV:ista.

Itse istuinten lisäksi X5:n tapa selviytyä epätasaisista pinnoista on yhtä vaikuttava, varsinkin jos jätät matalaprofiiliset renkaat pois. X5 tarjoaa myös kuolleen kulman avustimen ja joukon muita kehittyneitä kuljettajan apuohjelmia, helpon sisäänpääsyn ja paljon näkyvyyttä.

Range Rover

Brittiläisten luksusmaastureiden osalta Range Rover on varmasti jonkinlainen legenda tällä alalla. Valitsitpa minkä Range Rover -mallin tahansa, kaikissa niissä on saumaton automaattivaihteisto ja uskomattoman hienovarainen kyyti.

Jos haluat suurimman Vogue-vaihtoehdon, edessäsi on katumaasturi, jossa on hallitseva ajoasento, paljon näkyvyyttä, valtavat ulkopeilit ja loputtomat istuimen ja ohjauspyörän säädöt. Ehkä luotettavuus saattaa lannistaa, mutta jos huollat RR:ää tarkoituksenmukaisesti, sen pitäisi palvella sinua vaivattomasti.

Mercedes Benz S-luokka

Mercedes Benz S-luokkaa pidetään täysikokoisen edustussedanin esikuvana. Sellaisena S-luokassa on paljon ylellisyyttä ja mukavuutta tarjoavia ominaisuuksia, jotka nostavat S-luokan johtavien täysikokoisten luksusautojen segmentin huipulle.

Tapa, jolla S-Class ottaa vastaan kuoppia, on uskomaton, samoin kuin istuimet ja niiden säätömahdollisuuksien määrä. On todella vaikea löytää luksussedanista sellaista ominaisuutta, jota S-Classissa ei olisi viimeistelty. Riippumatta siitä, katsotko W222- vai W223-sukupolvea, S-luokka vaikuttaa varmasti täydelliseltä autolta sellaiselle, jolla on jatkuvia selkäkipuja.

  Mikä auto kestää 20 vuotta?

Lexus LS

Lexus LS on melko samanlainen kuin S-luokka ylellisenä täysikokoisena sedanina. Se ei ole samalla tasolla kuin S-luokka on, ja se jää myös hieman jälkeen A8:sta ja 7-sarjasta, mutta LS tarjoaa jotakin, mitä yksikään näistä kolmesta ei voi, ja se on luotettavuus.

Luokkansa johtavan luotettavuuden lisäksi LS on myös uskomattoman tasapainoinen ja mukava luksussedan. Istuimet ovat uskomattoman säädettävät ja niitä voi liikuttaa miljardiin eri suuntaan. Niitä myös lämmitetään, jäähdytetään ja hierotaan. Vaihteisto on pehmeä ja saumaton, samoin kuin yleinen ajettavuus ja kaikinpuolinen käytettävyys.

UKK-osio

Miten lisätä ajomukavuutta ajon aikana?

Ennen kaikkea kannattaa hyödyntää kaikki käytettävissä olevat istuimen säädöt. On myös melko tärkeää, että säädät istuma-asentoa silloin tällöin, jos ajat pitkiä aikoja.

Sinun tulisi myös vääntää selkääsi mahdollisimman vähän. Tämä tarkoittaa, että sinun tulisi luottaa kameroihin ja muihin kuljettajan apujärjestelmiin, jotka opastavat sinua pysäköinnin aikana ja kuolleiden kulmien tarkistamisessa. Sähkötoimisella takaluukulla varustetun auton valitseminen on myös hyvä vaihtoehto.

Miksi selkääni sattuu ajon aikana?

On useita eri syitä siihen, miksi selkäsi sattuu ajon aikana, mutta yleisimmät syyt liittyvät useimmiten huonoon ryhtiin ja pitkään yhdessä asennossa pysymiseen. Näillä on kuitenkin suurin vaikutus vain, jos ajat pitkiä aikoja.

  Missä maastureissa on pysäköintiavustin

Jos selkäsi on kipeä jo lyhyen matkan jälkeen, on todennäköistä, että kipu itsessään johtuu useimmiten jostain muusta. Oli miten oli, mene ehdottomasti lääkäriin ja yritä harrastaa jonkinlaista liikuntaa, jonka pitäisi pitää olosi mukavana pidemmillä matkoilla.

Tekeekö auton istuimen hierontatoiminto mitään?

Hierovat istuimet löytyvät nykyään lähes kaikista markkinoilla olevista hyvämaineisista luksusautoista, mutta useimmiten tämä toiminto on täysin turha eikä siitä kannata maksaa. On joitakin autoja, kuten esimerkiksi BMW 5-sarja, Audi E-Tron ja Porsche Panamera, jotka todella tarjoavat tuntuvan eron.

On aina parasta, että käyt oikean hierojan luona, sillä auton sisäiset hierontatoiminnot eivät yksinkertaisesti ole samalla tasolla. Muista huolehtia selästäsi pitkien ajomatkojen välillä, sillä se on osoittautunut tehokkaimmaksi tavaksi korjata autoon liittyviä selkäkipuja. Muista myös testata autoa etukäteen, kuka tietää, saatat rakastua auton sisäiseen hierontaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z