Onko Aiways yhtä hyvä kuin Tesla?

Aiways on kiinalainen startup-sähköautomerkki, kun taas Tesla on maailman suosituin sähköautomerkki. Aiwaysin arvo on 5,7 miljardia dollaria, kun taas Teslan arvo on 1,2 biljoonaa dollaria, ja niiden vertailu on melko vaikeaa, sillä sekä tuotemerkin vetovoima että yleinen haluttavuus näiden kahden välillä ovat maailmojen päässä toisistaan.

Tesla on edelläkävijämerkki, joka käytännössä aloitti koko sähköautovillityksen Tesla Model S:llä. Nykyään Tesla on planeetan arvokkain autoyhtiö, koska kaikki ovat varmoja siitä, että tulevaisuus on 100-prosenttisesti sähköinen.

Aiways taas on uusi tulokasbrändi, josta lähes kukaan ei tiedä. Nykyään Teslasta saa neljä eri mallia, kun taas Aiways tarjoaa tällä hetkellä vain U5-mallia. Tesla on keskittynyt valmistamaan ylellisiä, nopeita ja teknisesti kehittyneimpiä sähköautoja planeetalla, kun taas Aiways keskittyy markkinoiden alempaan kategoriaan.

Näin ollen ylellisyys, tuotemerkin vetovoima, teknologia, haluttavuus ja turvallisuus puoltavat Teslaa, kun taas Aiways päihittää Teslan vain arvossaan. Yritysten tuotestrategioista saatavilla olevien tietojen perusteella tämä ei todennäköisesti muutu lähivuosina.

Aiways – yleiskatsaus tuotemerkkiin

Aiways on onnistunut suunnittelemaan ja kehittämään U5:n hieman yli kolmessa vuodessa, mikä on varmasti vaikuttavaa. Aiways U5 onnistuu myymään hyvin erityisesti Euroopassa, koska se tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle. Aiways aikoo pian tarjota myös U6:n, minkä pitäisi myös lisätä yleisön kiinnostusta Aiwaysia kohtaan.

Aiways pyrkii kattamaan alemman hintaluokan sähköautomarkkinat, koska kaikki tietävät, että useimmat kilpailukykyiset sähköautot maksavat yleensä paljon enemmän kuin vastaavat polttomoottoriautot. Näin ollen U5:n kaltainen kilpailukykyisen hintainen sähköauto on todellakin hyvä lisä markkinoille.

  Aiways vs Tesla - kumpi on parempi?

U5:ssä on 63 kWh:n akku, jolla voi ajaa jopa 250 WLTP-kilometriä. Kaikissa U5-malleissa käytetään yhtä sähkömoottorikokoonpanoa, joka tuottaa 150 kWh (201 hv). U5:n voi ladata 20 prosentista 80 prosenttiin hieman yli 30 minuutissa, jos käytössäsi on nopea tasavirtalaturi, kun taas hidas vaihtovirtalataus kestää 8-10 tuntia.

U5 on luokkansa johtava tilojen ja ergonomian suhteen, koska se on melko suuri auto, joka maksaa vähemmän kuin jotkut kompaktit sähköautot. Turvallisuuden kannalta U5 on melko kyseenalainen, mutta Aiways sanoo, että he työskentelevät ongelmien ratkaisemiseksi.

Tesla – yleiskatsaus tuotemerkkiin

Kuten alussa todettiin, Tesla on markkinoiden suosituin ja arvokkain autoyhtiö, koska Tesla valmistaa vertailukohtana olevia sähköautoja. Suurin hyöty, jonka Tesla tarjoaa, on mahdollisuus käyttää Teslan Supercharger Network -verkostoa ja samalla tarjota luokkansa johtavaa autonomisen ajamisen teknologiaa.

Tesla on luksusautomerkki, kun taas Aiways on parhaimmillaan taloudellinen sähköautomerkki. Lähes kaikki tietävät, että Tesla valmistaa markkinoiden halutuimpia sähköautoja, jotka ovat luokkansa johtavia monilla segmenteillä, erityisesti suorituskyvyssä ja teknologiassa.

Tesla tunnetaan myös merkkinä, joka ei pelkää kokeilla uusia asioita, ja se on vähiten konservatiivinen autofirma, koska se on tarpeeksi rohkea ideoimaan uudelleen autoilun hyvin olennaisia näkökohtia. Hyvä esimerkki tästä on Tesla Model S:n uusi keltakeltainen ohjauspyörä tai Model 3:n mittariston puuttuminen.

  Pitääkö Teslan lämmitellä?

Tesla tulee todennäköisesti pysymään sähköautopelin huipulla pitkään, mikä tarkoittaa, että Tesla ja Aiways ovat monella tapaa diametrisesti vastakkaisia.

Kiinalaiset sähköautojen startup-brändit vs. ylelliset sähköautomerkit

Aiways on tällä hetkellä yksi suosituimmista kiinalaisista sähköautomerkeistä, kun taas Tesla on suosituin luksussähköautomerkki. Näin ollen on järkevää verrata näiden kahden yrityksen koko markkinoille sijoittumisen strategiaa.

Tesla pyrkii tyydyttämään ajoneuvoillaan varakkaan, teknisesti perehtyneen ja pääasiassa nuoremman yleisön, koska se asettaa etusijalle teknologian, ylellisyyden, suorituskyvyn ja mukavuuden. Aiways pyrkii tyydyttämään arvosidonnaisen ostajan, joka haluaa vain sähköauton, minkä vuoksi Aiwaysin mallit eivät loista hinnan lisäksi millään muulla kuin hinnalla.

Teslat ostavat usein sähköautoharrastajat, jotka haluavat hemmotella itseään palasella 2000-luvun tekniikan huipulla, kun taas Aiwaysin autoja ostetaan pelkästään järkisyistä. Lisäksi korkeamman hintaluokan luksussähköautomarkkinat ovat jo nyt täynnä paljon hyviä sähköautovaihtoehtoja.
Toisaalta sähköautomarkkinoiden halpa puoli ei ole kovin hyvin edustettuna, ja siksi nämä kiinalaiset sähköautomerkit ovat ylipäätään olemassa.

UKK-osio

Onko Tesla maailman paras sähköautomerkki?

Tesla vaikuttaa todellakin markkinoiden parhaalta ja lupaavimmalta sähköautomerkiltä, mutta tätä on melko vaikea sanoa, koska Mercedesin, Porschen ja Audin kaltaiset merkit tarjoavat kaikki laadukkaampia sähköautotuotteita. Suurin etu, joka Teslalla on kaikkien näiden merkkien yläpuolella, ovat Superchargerit, ilman niitä Teslan autot eivät olisi niin suosittuja kuin ne ovat.

  Aiways vs Polestar - kumpi on parempi?

Oli miten oli, Teslaa voidaan pitää markkinoiden parhaana sähköautomerkkinä, koska ne todella tarjoavat monia etuja latureiden lisäksi. Useimmat Tesla-mallit tarjoavat luokan johtavan todellisen toimintasäteen, luokan johtavan suorituskyvyn ja luokan johtavan teknologian.

Tuleeko Aiwaysista tulevaisuudessa yhä suositumpi?

Aiwaysista tulee todennäköisesti suositumpi tulevaisuudessa, jos se jatkaa U5:n kaltaisten kunnollisesti valmistettujen ja arvokkaiden sähköautojen tarjoamista. Sähköautomarkkinat tarvitsevat kipeästi halvempia sähköautoja massasiirtymää varten, ja jos Aiways jatkaa toimintaansa, se voi jopa johtaa sähköautojen massasiirtymää.

Halvat sähköautot ovat nykyään harvinaisia, varsinkin ne, joiden toimintasäde on 250 mailia. Näin ollen Aiways on oikealla tiellä kohti entistä merkittävämpää sähköautomerkkiä tulevaisuudessa.

Onko Aiways U5 turvallinen auto?

Aiways U5 on puoliksi turvallinen auto, sillä se sai vain kolmen tähden turvallisuusluokituksen Euroopan johtavalta törmäystestausorganisaatiolta Euro NCAP:lta. U5 ei onnistunut sivutörmäysturvallisuudessa, ja myös jotkin aktiiviset turvallisuusominaisuudet jättivät toivomisen varaa.

Aiways on kuitenkin tietoinen tästä ja pyrkii ratkaisemaan nämä ongelmat. On todennäköistä, että uudemmat Aiways-mallit ovat huomattavasti turvallisempia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z