Pitääkö Teslan lämmitellä?

Tesla tunnetaan upeasta muotoilusta, erinomaisesta kiihtyvyydestä ja erinomaisesta suorituskyvystä. Mutta pitääkö Teslat lämmittää ennen lähtöä?

Ei, Teslaa ei tarvitse lämmittää ennen ajoa. Hyvän ajokokemuksen ja akun pidemmän käyttöiän takaamiseksi sinun on kuitenkin lämmitettävä Tesla ennen ajamista. Sitä paitsi auto itsessään pitää akun mukavuusalueella, ellet tarvitse akun lämmittämisen mukanaan tuomaa lisäkantamaa.

Jos asut kuitenkin kylmillä alueilla, on erinomainen idea lämmittää Teslan akku ennen liikkeellelähtöä. Tämä auttaa varmistamaan, että autosi toimii oikeissa lämpötiloissa. Tärkein syy tähän on se, että litiumioniakut toimivat hyvin kapealla lämpötila-alueella.

On siis ratkaisevan tärkeää lämmittää auto ja saada se toimimaan oikeassa lämpötilassa, koska litiumioniakun lataus- tai purkautumisnopeus pienenee. Lisäksi matalissa lämpötiloissa litiumioniakut voivat hajota nopeammin, kun niitä ladataan. Siksi sähköautot rajoittavat regeneratiivista jarrutusta kylmällä, jotta akku ei vahingoittuisi.

Kuten aiemmin todettiin, toinen tärkeä syy akun lämmittämiseen kylmällä säällä on ajokokemuksen parantaminen. Koska akun hallintajärjestelmä rajoittaa regenerointia kylmällä säällä, havaitset tehon menetyksen. Mutta kun lämmität akkua ja alat käyttää autoa, se saavuttaa optimaalisen toimintalämpötilan ja normaali regeneratiivinen jarrutus palautuu.

Miten lämmitän autoni?

Voit lämmittää Teslaasi kahdella tavalla. Ensinnäkin voit esilämmittää Teslan ennen matkan aloittamista. Sinun tarvitsee vain kytkeä esivalmistelu tai sulatus päälle Tesla App -sovelluksessa. Tämä on ratkaisevan tärkeää, sillä esivalmistelun aikana kytkettynä olo säästää paljon energiaa tien päällä.

  Onko Tesla parempi kuin BMW?

Toinen tapa lämmittää autoasi on ladata Tesla ennen matkaan lähtöä. Tesla suosittelee, että lataus pysyy kytkettynä koko yön. Jos siis haluat aloittaa matkasi aamulla, sinun ei tarvitse huolehtia akun esilämmityksestä.

Kuinka kauan Teslan akun lämpeneminen kestää?

Se riippuu ympäristön lämpötilasta ja siitä, olitko esilämmittänyt autosi ennen lähtöä. Useimmissa tapauksissa lämpeneminen kestää vähintään 45 minuuttia. Se voi kuitenkin kestää kauemmin, jos olosuhteet ovat äärimmäiset, kuten erittäin kylmä sää.

Mitä etuja Teslan lämmittämisestä on?

Teslan lämmittämisestä on useita etuja. Ennen kaikkea se auttaa autoa käyttämään vähemmän energiaa kylmäkäynnistyksessä ja pystyy suorittamaan regeneratiivisen jarrutuksen. Toiseksi autosi suorituskyky paranee, koska se saavuttaa optimaalisen käyttölämpötilansa nopeammin. Lopuksi akun lämmittäminen lyhentää latausaikaa.

Pitääkö Teslan matkustamo lämmittää ennen autoon menoa?

Ei, sinun ei tarvitse. Voit kuitenkin lämmittää matkustamon, jos sää on hyvin kolea. Vaihtoehtoisesti voit halutessasi lämmittää vain istuimet etkä koko matkustamoa. Sitä vastoin on tärkeää ymmärtää, että matkustamon lämmittäminen kuluttaa paljon virtaa, mikä vähentää toimintasäteen määrää.

FAQ

Menettävätkö Teslat jonkin verran latausta, jos ne jätetään autotalliin useiksi päiviksi?

Kyllä, Tesla menettää noin 1-2 % latauksesta joka päivä. Jos siis jätät auton autotalliin käyttämättä sitä pitkään, auto on menettänyt huomattavasti latausta. Auto voi kuitenkin menettää enemmän latausta, jos tarkistat sen jatkuvasti Tesla-sovelluksen kautta.

  Voiko Tesla Y pysäköidä rinnakkain

Voiko Tesla-autot lämmittää matkustamon valmiiksi ennen kuin omistaja astuu autoon?

Kyllä, se voi esilämmittää auton jo ennen kuin astut sisään. Tätä varten sinun on kuitenkin asetettava matkustamon lämpötila ja aloitettava auton esilämmitys ennen kuin astut sisään. Ja jos sää on kuuma, voit myös jäähdyttää matkustamon. Tämä tapahtuu Tesla-sovelluksen kautta Androidissa tai iOS:ssä.

Mitä tapahtuu, jos Tesla hajoaa keskellä ei mitään?

Jos Tesla hajoaa keskellä ei-mitään, sinun on otettava yhteyttä tiepalveluun. Tämä palvelu tarjoaa tukea ja voi ohjata sinua tarpeen mukaan autosi tilasta riippuen. Jos olet 500 kilometrin säteellä Tesla-huoltokeskuksesta ja sinulla on vielä takuu, saat kuljetuksen.

Miksi Tesla do menettää virtaa kylmällä säällä?

Tesla menettää virtaa kylmällä säällä, koska paljon sitä käytetään akun lämmittämiseen ennen ajoa ja matkustamon lämmittämiseen. Keskimäärin Tesla menettää noin 40 % kantomatkastaan, kun sisätilan lämmittimiä käytetään. Siksi sinun kannattaa rajoittaa autosi matkustamon lämmittämistä, jos haluat parantaa kantamaa.

Mitä pistorasiaa minun pitäisi käyttää Teslan lataamiseen kotona – 120 V:n vai 240 V:n pistorasioita?

Vaikka molemmat pistorasiat hoitavat homman, 120 V:n pistorasia lataa autosi nopeammin kuin 240 V:n pistorasia. Tämä johtuu siitä, että 240 V:n pistorasia, joka edellyttää tason 2 Tesla-laturin käyttöä, on tehokkaampi. Se lataa kuusi kertaa nopeammin kuin 120 V:n pistorasia, jossa käytetään Teslan tason 1 laturia.

  Kuinka usein Teslat on huollettava?

Autosi merkistä ja mallista riippuen lataus voi kestää 3 tunnista 3 päivään käyttämästäsi laturista riippuen. Teslan tason 1 laturin täyteen lataaminen kestää 12 tunnista 3 päivään. Toisaalta Teslan tason 2 laturin täyteen lataaminen kestää 3-13 tuntia.

Lopputulos

Yleensä Teslaa ei tarvitse lämmittää, ellet asu kylmässä säässä ja halua auton toimivan korkealla tasolla. Sitä paitsi äärimmäisen kylmän tai kuuman sään aiheuttamat riskit ovat Teslassa vähäiset, sillä siinä on tehokas akun lämpötilanhallinta.

On kuitenkin hyvä ajatus lämmittää Teslaa, jotta se ei menetä latausta ajaessasi, jotta saat sen takaisin ihanteelliseen lämpötilaan. Kylmillä alueilla asuvien Tesla-omistajien kannattaa lämmittää autonsa, jotta auton tehokkuus ja suorituskyky paranevat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z