Aiways vs Polestar – kumpi on parempi?

Aiways on kiinalainen sähköautoalan startup-yritys, joka on keskittynyt tekemään sähköautoja suurille massoille ja samalla tekemään niistä kilpailukykyisiä teknologian ja mukavuuden näkökulmasta. Parasta Aiwaysin malleissa on se, että ne ovat suuria sekä istuin- että kuormatilan osalta ja samalla halvempia kuin jotkut niiden hillitymmät kilpailijat.

Polestar puolestaan on keskittynyt valmistamaan ylellisiä sähköautoja, jotka ovat saaneet vaikutteita nykyaikaisista Volvo-malleista. Tämä on sekä hyvä että huono asia, sillä Polestar-mallit hyödyntävät hyväksi havaittua strategiaa luksusajoneuvojen valmistuksessa, vaikka yleinen tuotemerkkierottelu onkin tällä hetkellä melko ohutta.

Sekä Polestar että Aiways yrittävät parhaansa mukaan kilpailla Teslan ja kaikkien muiden valtavirran sähköautomerkkien kanssa sekä luksussegmentistä että massatuotantosegmentistä.

Kaiken kaikkiaan Polestar valmistaa laadukkaampia autoja, kun taas Aiways valmistaa arvokkaampia autoja, jotka tarjoavat enemmän vastinetta rahalle. Aiways on tiloiltaan paljon parempi kuin Polestar, mutta Polestar on paljon parempi kuin Aiways, kun on kyse mukavuudesta, ylellisyydestä ja tuotemerkin houkuttelevuudesta.

Aiways – yleiskatsaus merkkiin

Hieman yli kolmessa vuodessa Aiways onnistui suunnittelemaan ja rakentamaan kilpailukykyisen sähköauton alusta alkaen. Tällaista ei näe usein, sillä jotkut merkit, kuten Mazda, eivät pysty tekemään kilpailukykyistä sähköautoa edes lähes sadan vuoden autoteollisuuden jälkeen.

Aiways tarjoaa tällä hetkellä muutamia eri malleja, mutta suosituin niistä on U5 crossover/SUV. U5:stä on saatavana kaksi versiota, vakioversio ja premium-versio, jotka on erotettu toisistaan varusteluettelon ja hinnan osalta. Molemmissa on 63 kWh:n akku, jonka pitäisi riittää noin 250 kilometriä latausten välillä.

  Aiways vs Audi - kumpi on parempi?

U5:n lataaminen 20 prosentista 80 prosenttiin kestää noin 30 minuuttia, jos käytössäsi on nopea tasavirtalaturi. Hidas vaihtovirtalaturi voi ladata auton 20 prosentista 80 prosenttiin noin 8-10 tunnissa. Kaikissa Aiways-malleissa on yksi sähkömoottori, jonka teho on 150 kW (204 hv) ja vääntömomentti 310 Nm.

Kaiken kaikkiaan Aiways valmistaa kilpailukykyisiä autoja, jotka tarjoavat markkinoiden täyssähköautoista parhaan vastineen rahalle. Ne ovat kaikki suurempia ja tilavampia kuin kilpailijansa ja tarjoavat samalla kunnollista tekniikkaa ja rakentamisen laatua.

Polestar – yleiskatsaus tuotemerkkiin

Polestar on ruotsalainen sähköautoyritys, jonka taustalla on vahvasti Volvo, mikä tarkoittaa, että se ei ole aivan startup-yritys. Lisäksi Polestar on keskittynyt tekemään luksussähköautoja, jotka sekä maksavat enemmän että ovat paljon haluttavampia kuin Aiwaysin mallit.

Tämänhetkinen suosituin Polestar-malli on Polestar 2, jota on saatavana kahta akkukokoa, pienempi 64 kWh:n akku ja suurempi 78 kWh:n akku. Pitkän toimintasäteen malli pystyy kulkemaan 220-270 kilometriä latausten välillä riippuen virrankulutuksesta ja siitä, miten autoa ajetaan.

Tehokkaimmassa Polestar 2 -mallissa on 300 kW (408 hv) tehoa ja 660 Nm vääntöä. Voit ladata Polestar 2:n täyteen 140 kW:n pikalaturilla 10 prosentista 80 prosenttiin noin 30 minuutissa, kun taas hidas vaihtovirtalataus kestää noin 8-10 tuntia.

Kaiken kaikkiaan Polestar tekee laadukkaampia autoja, jotka ovat sekä haluttavampia että paremman näköisiä sisältä ja ulkoa. Polestar 2:n realistinen hinta on kuitenkin vähintään 10 000 dollaria korkeampi kuin Aiways U5:n.

  Kuinka paljon Aiways nostaa sähkölaskuasi?

Polestar vs. Aiways – Kumpi kannattaa ostaa?

Polestar ja Aiways eivät ole varsinaisia kilpailijoita sähköautojen segmentissä, koska Polestar on Aiwaysiin verrattuna premium-luokan auto. Tämä ei tarkoita, että Aiways tekisi huonoja autoja, mutta ne eivät ole yhtä hyviä kuin Polestarin autot.

Sinun kannattaa ostaa Aiways U5, jos et ole kiinnostunut ylellisyydestä ja vetovoimasta, vaan haluat vain luotettavan sähköauton arkipäivän työmatkaliikenteeseen. Sinun kannattaa kuitenkin ostaa Polestar 2, jos haluat hemmotella itseäsi jollain paremmalla ja paljon hienostuneemmalla.

Mukavuuserot näiden kahden auton välillä ovat todella huomattavat, mikä tarkoittaa, että jos vietät paljon aikaa autolla, Polestar 2 on selvä valinta. Toisaalta, jos haluat arvoa ja tilaa, Aiways on selvä valinta.

FAQ-osio

Ovatko kiinalaiset startup-sähköautomerkit sen arvoisia?

Sen jälkeen, kun Tesla käynnisti sähköautosegmentin, näemme uusien tuotemerkkien yrittävän parhaansa mukaan keksiä tulevaisuuden parasta sähköautoa. Monet näistä startup-yrityksistä, kuten NIO, XPeng tai Aiways, tulevat Kiinasta, koska Kiina haluaa ehdottomasti tulla yhdeksi maailman menestyneimmistä sähköautojen valmistajista.

Useimmat näistä sähköautoista asuvat sähköautojen säästötasolla, mikä tarkoittaa, että ne kohdistuvat enimmäkseen ostajien alemmalle tasolle. näiden yritysten valmistamat sähköautot ovat kyllä järkeviä, jos haluat vain luotettavan sähköauton kuluttamatta paljon rahaa. Nämä autot ovat yleensä hieman tylsiä, mutta ne sopivat erinomaisesti jokapäiväisiksi A:sta B:hen kulkeviksi työkoneiksi.

  Aiways vs Volvo - kumpi on parempi?

Tuleeko Aiwaysista tulevaisuudessa yhä suositumpi?

Aiwaysin suosio kasvaa melko varmasti tulevaisuudessa, koska sen markkinastrategia näyttää toimivan Euroopassa. Monetkaan kiinalaiset merkit eivät onnistu keräämään riittävästi kiinnostusta Euroopassa, mutta Aiways näyttää onnistuvan siinä.

Meidän on odotettava ja katsottava, miten hyvin Aiways pärjää Yhdysvalloissa, mutta kun otetaan huomioon, että sähköautomarkkinoilla tarvitaan halpoja sähköautoja, niistä tulee todennäköisesti todella suosittuja.

Mitkä ovat kaikki Aiwaysin mallit?

Aiways tarjoaa tällä hetkellä vain kaksi mallia, ja kolmas on pian tulossa. Aiways U5 on ensimmäinen Aiways-malli ja U6 Coupe on toinen. Erot näiden kahden välillä ovat minimaaliset, ja U6 on enemmän tai vähemmän tyylikkäämpi versio U5:stä.

Aiways on esitellyt myös U7-konseptin, jonka pitäisi nähdä päivänvalon tuotantomallina noin vuoden sisällä. Varmasti Aiways aikoo tarjota tulevina 3-5 vuotena paljon lisää malleja, joihin pitäisi kuulua myös sedaneita ja pikkuautoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z