Onko Fiat Strada hyvä auto?

Fiat Strada

Fiat on yksi Italian, Euroopan ja Etelä-Amerikan halutuimmista automerkeistä. Tämä merkki on tuottanut vuosien varrella joitakin poikkeuksellisia malleja, kuten Fiat Strada. Mutta onko Fiat Strada hyvä auto?

Fiat Strada on hyvä auto ihmisille, jotka haluavat 2/3-ovisen coupe-hyötyauton tai 4-ovisen pickupin. Lisäksi tämä malli on luotettava, tehokas ja mukava, ja siinä on runsaasti tilaa. Lisäksi se on myös monipuolinen ja käytännöllinen. Laatua, mukavuutta ja loistavaa suorituskykyä etsivät ihmiset eivät kuitenkaan pidä tästä autosta.

Fiat Stradan historia

Fiat Strada on Fiatin valmistama supermini coupe-hyötyauto. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 1998 tähän päivään asti. Fiat-sukupolven Fiat Strada oli saatavana pickup-versiona, ja se rakennettiin korvaamaan Fiat City. Se oli myös Fiat Fiorinon pickup-versio.

Toisaalta toisen sukupolven Fiat Strada perustui uuteen modulaariseen MC-P-alustaan, joka oli johdettu Fiat Argo ja Fiat Mobi -malleista. Se oli myös ensimmäinen Fiat Stradan 4-ovinen kaksoisohjaamoversio, jossa oli 5 istumapaikkaa.

Huomaa, että ensimmäisen sukupolven Fiat Strada valmistettiin vuosina 1998-2021, kun taas toisen sukupolven Fiat Strada ajoittuu vuoteen 2020 asti.

Fiat Stradan ominaisuudet

Ulkonäkö

Vaikka kaikki Fiat Strada -mallit näyttävät näyttäviltä, uusin 4-ovinen kaksiovinen Fiat Strada näyttää vielä näyttävämmältä. Kuten useimmat parihyttiohjaamot, tämä malli on hyvin suunniteltu, ja sen takaosassa on suuri kuormatila. Sitä vastoin pienet 2/3-oviset coupe-hyötyautot eivät näytä yhtä näyttäviltä, mutta ne sopivat hyvin kaupunkiajoon kompaktin rakenteensa ansiosta.

  Onko Fiat 500e hyvä auto?

Fiat Stradan sisätilat vaihtelevat valitsemasi korimallin mukaan. 4-ovisessa mallissa on jopa viisi istumapaikkaa, ja se on varsin mukava. Toisaalta 2-oviset mallit ovat hieman ahtaita. Yksi asia, joka kuitenkin erottuu kaikissa Fiat Strada -malleissa, on sisätiloissa käytetyt heikkolaatuiset materiaalit.

Vuoden 2004 Fiat Stradan akseliväli on 107 tuumaa, pituus 173,2 tuumaa, leveys 65,5 tuumaa ja korkeus 61,4 tuumaa. Vuoden 2022 Fiat Strada 4-ovinen kaksoisohjaamo on paljon suurempi.

Suorituskyky

Fiat Strada on saatavana eri moottoreilla ja varusteluilla. Kolme Strada-varustetta ovat Working, Trekking ja Adventure. Lisäksi sillä on kolme korimallia, mukaan lukien Short Cab, Long Cab ja Crew Cab. Perusmoottori, joka on 1,3-litrainen 16V-multijet-moottori, tuottaa jopa 86 hv, kun taas 1,4-litrainen Fire Flex 8-venttiilinen moottori tuottaa etanolilla jopa 88 hv.

Uusin 1,3-litrainen Firefly Flex 8 valve -moottori tuottaa 101 hv bensiinillä ja 109 hv etanolilla. Lisäksi käyttäjä voi valita viisivaihteisen manuaalivaihteiston vaihteiston ja simuloidun 7-vaihteisen CVT-tyyppisen automaattivaihteiston.

Mukavuus ja tavaratila

Jos haluat mukavan ja tilavan pickupin, harkitse Fiat Strada 4-ovisen ohjaamon hankkimista. Mutta jos haluat 2-ovisen coupe-hyötyauton, 2-ovinen kuorma-auto on paras vaihtoehto. Fiat Stradan sisätilat on kuitenkin tehty heikkolaatuisista materiaaleista. Jos siis haluat edistyneemmän matkustamon huippuluokan ominaisuuksineen, katso muualle.

Polttoainetehokkuus

Fiat Strada on tehokas auto. Kiitos sen erinomaisen 35 mpg maantiellä ja 25 mpg kaupungissa. Mutta kun verrataan markkinoilla oleviin vastaaviin autoihin, tämä on melko korkea. Siksi saatat päätyä käyttämään hieman enemmän rahaa, vaikka auto on silti tehokas.

  Fiat Uno -mallin yleiset ongelmat

Hinta

Fiat Strada on erittäin edullinen auto. Sen suositushinta on 18 000 dollaria, mikä on melko paljon alle alan keskiarvon.

FAQ

Onko Fiat Strada ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Fiat Stradassa on erilaisia korityyppejä, joiden avulla eri käyttäjät voivat valita haluamansa auton. Etsitpä sitten kompaktia pickupia tai 4-ovista pickupia, Fiat Stradassa on erilaisia vaihtoehtoja, joista valita.

Lisäksi Fiat Strada on edullinen, luotettava, mukava ja hauska ajaa. Mutta jos haluat hienostuneemman, ylellisemmän ja mukavamman pickupin, harkitse toista autoa.

Mitkä ovat Fiat Stradan yleiset ongelmat?

Fiat Strada on mukava lava-auto, jossa on mukavat sisätilat ja suuri kuormatila. Se kirjaa kuitenkin myös useita ongelmia, joita kiinnostuneiden käyttäjien tulisi olla valmiita käsittelemään. Osa niistä on moottoriongelmia, sähköongelmia, käynnistysongelmia, moottorin nykimistä, ohjausongelmia ja DPF:n vikaantumista.

Onko Fiat Strada hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kaikki Fiat Strada -mallit eivät ole hyviä päivittäiseen ajamiseen. Fiat Strada 2/3-ovinen coupe utility on kuitenkin paras Fiat Strada päivittäiseen ajoon. Kyllä, 2/3-ovinen coupe utility Fiat Strada on erinomainen päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että se on kompakti, polttoainetehokas, edullinen ja helppokäyttöinen.

Kuinka nopea Fiat Strada on?

Fiat Strada ei pärjää hyvin nopeudessa. Lisäksi vanhemmat mallit ovat melko hitaampia kuin uusimmat. Esimerkiksi Fiat Strada JTD:n huippunopeus on 105 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 13,5 sekunnissa. Uusin Fiat Strada 4-ovinen pick-up on kuitenkin paljon nopeampi.

  Fiat Ducaton yleiset ongelmat

Mikä on Fiat Stradan korkea ajokilometrimäärä?

Fiat Strada on melko luotettava auto. Jos sitä huolletaan oikein, sillä voi ajaa yli 200 000 kilometriä. Siitä huolimatta tähän autoon alkaa tulla ongelmia jo 30 000 mailin kohdalla. Vakavat ongelmat alkavat kuitenkin ilmetä, kun autolla on yli 150 000 kilometriä.

Jos siis olet ostamassa käytettyä Fiat Strada -mallia, harkitse sellaista, jossa on enintään 150 000 kilometriä. Lisäksi auton pitäisi olla hyvässä kunnossa.

Yhteenveto

Etsitpä sitten 2-ovista tai 4-ovista lava-autoa, Fiat Strada on erinomainen auto, jota kannattaa harkita. Tämä malli on edullinen, luotettava, mukava ja halpa ylläpitää. Lisäksi siinä on erilaisia korimalleja ja varusteita eri käyttäjien tarpeisiin.

Siinä on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka käyttäjien ja kiinnostuneiden ostajien tulisi tiedostaa. Kaiken kaikkiaan tämä on erinomainen kaupunkiauto, mutta sitä voidaan käyttää myös maastossa. Oikein huollettuna se voi kestää hyvin pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z