Onko Skoda Scala hyvä auto?

Skoda Scala

Skoda Scala on pieni perheauto, joka on huomattavasti Volkswagen Golfia pidempi. Siitä huolimatta siinä on joitakin VW:n uusimpia teknisiä ominaisuuksia. Se jakaa myös osan moottoreistaan Leon ja Golfin kanssa. Mutta onko Skoda Scala hyvä auto?

Skoda Scala voi olla joillekin hyvä auto ja toisille ei-toivottu. Kaikki riippuu siitä, mitä etsit. Skoda Scala sopii niille, jotka haluavat kompaktin, luotettavan, tilavan, käytännöllisen ja turvallisen perheauton. Toisaalta ne, jotka etsivät erittäin kehittynyttä, ylellistä, nopeampaa ja suorituskykyistä autoa, saattavat pitää sitä epätoivottavana.

Skoda Scalan historia

Tätä pientä perheautoa tai kompaktia viistoperää valmistaa Skoda Auto. Tämä auto sijoittuu Skoda Fabian ja Skoda Octavian väliin. Se on ollut tuotannossa vuodesta 2019 lähtien ja se kuuluu C-segmentin autoihin. Ennen tämän auton julkistamista ehdotettiin useita nimiä, kuten Garde, Felicia, Popular tai Spaceback. Valmistaja päätyi kuitenkin Scalaan.

Scala, joka tarkoittaa latinaksi ”portaita” tai ”tikkaita”, julkistettiin 15. lokakuuta 2018. Skoda Scala on pieni 5-ovinen viistoperävaunu, jossa on etumoottori ja etuveto. Lisäksi se perustuu MQB A0 -alustaan, joka on myös Volkswagen Polossa ja SEAT Ibizassa.

Skoda Scalan ominaisuudet

Ulkonäkö

Skoda Scala ei näytä tyylikkäältä vain ulkoisesti, vaan siinä on myös tilava ja kaunis sisätila. Sen tyylikkään muotoilun ansiosta se sai Red Dot -palkinnon tuotesuunnittelusta. Auto on dynaamisesti muotoiltu erottumaan valon ja varjon leikillään.

Myös sisätilat näyttävät upeilta vapaasti seisovan infotainment-näytön ansiosta. Lisäksi sisätiloissa on valtavasti tilaa, joten käyttäjät voivat istua mukavasti, varsinkin takaistuimilla. Yleisesti ottaen tämä on tyylikäs ja moderni auto, jossa on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia.

  Onko Skoda Favorit hyvä auto?

Suorituskyky

Skoda Scala ei ehkä ole luokkansa suorituskykyisin auto, mutta se toimii melko hyvin. Valmistaja tarjoaa sekä bensiini- että dieselmoottoreita. Perusmoottori on 1.0 TSI I3 -moottori, joka tuottaa jopa 94 hv ja 129 lb-ft vääntöä. Tehokkain moottori on sitä vastoin 1.5 TSI I4 -moottori, jonka maksimiteho on 148 hv ja vääntömomentti 184 lb-ft.

Lisäksi valmistaja tarjoaa vain yhden dieselvaihtoehdon, joka on 1.6 TDI 115 I4 -moottori, joka tuottaa jopa 113 hv ja 184 lb-ft vääntöä. Huomaa, että suorituskykyisin moottori eli 1.5 TSI on maksimissaan jopa 136 km/h ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 8,2 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Viisi matkustajapaikkaa sisältävä Skoda Scala on loistava perheauto. Siinä on tilava matkustamo ja tilavat takaistuimet. Sen lisäksi siinä on suuri tavaratila, johon mahtuu useita reppuja tai matkatavaroita.

Turvallisuus

Kaikissa Skoda Scala -malleissa on kaksi etu- ja sivuturvatyynyä sekä verhoturvatyynyt. Lisäksi siinä on kaistalla pysymisen tuki, automaattinen hätäjarrutus ja nopeudenrajoitin. Mutta jos haluat lisäturvaominaisuuksia, valmistaja tarjoaa niitä. Voit saada kaistavahtijärjestelmän, mukautuvan vakionopeudensäätimen ja kuolleen kulman valvonnan.

Polttoainetehokkuus

Mitä tulee polttoainetehokkuuteen, Skoda Scala on melko tehokas, sillä sen 1,0-litrainen TSI-moottori on keskimäärin 40 mpg. Tämä on paljon parempi kuin 1,0-litraisen Kia Ceed -mallin. Käyttäjän pitäisi siis odottaa käyttävänsä vähemmän polttoaineen kulutukseen.

  Onko Skoda Felicia hyvä auto?

Hinta

Skoda Scala on edullisesti hinnoiteltu. Perusmalli maksaa noin 22 400 dollaria, kun taas korkeamman hintaluokan versiot maksavat noin 25 000 dollaria. Kun sitä vertaa kilpailijoihinsa, kuten Volkswagen Poloon ja SEAT Ibizaan, huomaa, että se on paljon halvempi.

FAQ

Kannattaako Skoda Scala ostaa?

Se riippuu siitä, mitä etsit autolta. Jos haluat käytännöllisen, tilavan, luotettavan, tehokkaan ja turvallisen hatchbackin, Skoda Scala on ihanteellinen auto sinulle. Mutta jos etsit nopeutta, ylellisyyttä ja teknologiaa, tämä ei ole oikea auto sinulle. Kaiken kaikkiaan se on silti erinomainen auto, jonka suorituskyky on hintaansa nähden erinomainen.

Mitkä ovat Skoda Scalan yleiset ongelmat?

Ennen kuin investoit Skoda Scalaan, on tärkeää tietää joitakin yleisiä ongelmia, joita kohtaat matkan varrella. Skoda Scalan yleisiä ongelmia ovat nykiminen kiihdytettäessä, viallinen ohjelmisto, hammastetut polttoainesuuttimet, vialliset istuinpäälliset ja takarenkaiden epätasainen kuluminen. Lisäksi saatat kokea turbon vikaantumisen, liiallisen öljynkulutuksen ja ajoketjun vikaantumisen.

Kuinka nopea Skoda Scala on?

Skoda Scala ei ole kovin nopea auto. Jos siis etsit nopeutta, tämä viistoperä ei ehkä ole kovin houkutteleva sinulle. Siitä huolimatta tämä auto on melko nopea. Sen tehokkain moottori on 1.5 TSI EVO, joka tuottaa maksimissaan 148 hv ja 184 lb-ft vääntöä.

Tämän moottorin huippunopeus on myös jopa 136 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 8,2 sekunnissa.

  Skoda Felician yleiset ongelmat

Onko Skoda Scala hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Skoda Scala on loistava päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että se on polttoainetehokas. Skoda Scala kulkee keskimäärin 40 mpg, joten tien päällä liikkuminen ei maksa sinulle paljon. Lisäksi tämä auto on melko luotettava, mikä tarkoittaa, että et vietä paljon aikaa korjaamolla. Lisäksi se on pieni auto, joten sen pysäköinti tai liikkuminen julkisissa pysäköintihalleissa ei ole ongelma.

Mitkä autot muistuttavat Skoda Scalaa?

Skoda Scala on loistava pieni perheauto C-segmentistä. Se on tilava, käytännöllinen, luotettava ja suorituskykyinen. Siitä huolimatta tämä auto kohtaa kovaa kilpailua myös kilpailijoidensa kanssa, joita ovat Volkswagen Polo Mk6, Skoda Kamiq, SEAT Ibiza Mk5, Volkswagen T-Cross, SEAT Arona, Skoda Fabia Mk4 ja Volkswagen Virtus.

Yhteenveto

Skoda Scala on tyylikäs ja tehokas auto. Se on myös käytännöllinen, tilava ja turvallinen. Ylellistä, nopeampaa ja suorituskykyistä autoa etsivät eivät kuitenkaan välttämättä pidä siitä. Sitä paitsi tämä auto on halpa ylläpitää verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa, kuten Volkswageniin, SEATiin ja Audiin.

Kaiken kaikkiaan tämä on edullinen, kestävä ja turvallinen auto. Se voi myös kestää pidempään, jos sitä huolletaan ja ajetaan hyvin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z