Onko Suzuki Splash hyvä auto?

Suzuki Splash

Suzuki Splash on yksi markkinoiden pienimmistä Suzuki-malleista. Auto on pienikokoinen, hauska ajaa ja halpa ylläpitää. Mutta onko Suzuki Splash hyvä auto?

Riippuen siitä, mitä etsit, Suzuki Splash voi olla joko hyvä tai ei-toivottu auto. Se on hyvä auto henkilöille, jotka etsivät pientä, polttoainetaloudellista, käytännöllistä ja vähän huoltoa vaativaa kaupunkiautoa. Toisaalta se on epätoivottava, sillä suorituskykyistä ja tilavaa autoa etsivät saattavat löytää Splashista vertaisensa.

Siinä on myös ongelmia. Lue Suzuki Splashin ongelmista täältä.

Suzuki Splashin historia

Suzuki Splash on Suzuki Motor Corporationin ja Opel GmbH:n valmistama pieni kaupunkiauto. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2008 lähtien, ja sitä on valmistettu kolmessa eri maassa. Unkarissa autoa valmistettiin vuosina 2008-2014, Intiassa vuosina 2009-2016 ja Kiinassa vuosina 2010-2018.

Vaikka autosta käytetään monissa maissa nimeä Suzuki Splash, se tunnetaan myös nimillä Opel Agila Euroopassa, Maruti Suzuki Ritz Intiassa, Vauxhall Agila Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Changhe Splain Kiinassa ja Etelä-Amerikassa.

Lisäksi Euroopan markkinoilla Suzuki Splash sijoitettiin Swiftin alapuolelle ja siinä käytettiin lyhennettyä akseliväliä sen alustasta. Sitä vastoin Japanin mallistossa Suzuki Splash sijoitettiin Suzuki Swiftin ja Suzuki Solion väliin.

Huomaa, että Suzuki Splash lopetettiin Euroopassa vuonna 2014, ja sen seurasi toisen sukupolven Ignis vuoden 2016 alussa. Tämän lisäksi se lopetettiin myös Indonesiassa vuonna 2016 ja Intiassa Ritzinä vuonna 2017.

  Onko Suzuki Ignis hyvä auto?

Suzuki Splashin ominaisuudet

Ulkonäkö

Suzuki Splashin ulkonäöstä voidaan kiistellä paljon. Jotkut pitävät sen muotoa houkuttelevana ja tyylikkäänä, toiset taas eivät. Kaiken kaikkiaan auto näyttää hyvältä, mutta jotkut sen kilpailijat näyttävät vielä paremmilta. Sen sisätilat eivät kuitenkaan ole parhaat mahdolliset, sillä ne ovat ahtaat, eikä kojelauta ole kovin houkutteleva.

Tästä huolimatta Suzuki Splash näyttää silti näyttävältä sisältä ja ulkoa. Tämän auton akseliväli on 92,9 tuumaa, pituus 146,5 tuumaa, leveys 66,1 tuumaa ja korkeus 62,6 tuumaa.

Suorituskyky

Autosi suorituskyky määräytyy sen mukaan, millainen moottori siinä on. Käyttäjät voivat valita bensiini- tai dieselmoottorin. Perusmoottori on 1,0-litrainen K10B I3 -moottori. Autossa on kuitenkin myös 1,2-litrainen K12B I4- ja 1,4-litrainen K14B I4-bensiinimoottori. Siinä on vain yksi dieselmoottori (1,3-litrainen D13A I4-TD).

Lisäksi käyttäjät voivat valita 5-vaihteisen manuaalivaihteiston ja 4-vaihteisen automaattisen CVT-vaihteiston välillä.

Mukavuus ja tavaratila

Pienet autot voivat olla loistavia, kun on kyse liikenteessä tai julkisissa pysäköintialueilla liikkumisesta, mutta niiden pieni koko voi myös tuoda epämukavuutta matkustamoon. Suzuki Splashiin mahtuu kuitenkin jopa viisi henkilöä, ja tavaratilaa on runsaasti. Tässä autossa on yhteensä 178 litraa tavaratilaa takaistuimen ollessa ylhäällä ja jopa 573 litraa takaistuimen ollessa taitettuna.

Polttoainetehokkuus

Suzuki Splash voi olla polttoainetaloudellinen, mutta se ei kuulu luokkansa tehokkaimpiin malleihin. Tämä on jonkinasteinen pettymys, sillä kyseessä on kompakti kaupunkiauto, ja sen pitäisi toimia paremmin. Tämän auton hyötysuhde on 47-62 mpg.

  Onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä auto?

Turvallisuus

Turvallisuus on erittäin tärkeää, kun on kyse autosta, jolla on tarkoitus ajaa päivittäin. Vaikka Suzuki Splashissa on useita hyviä turvallisuusominaisuuksia, se on yksi luokkansa vähiten turvallisista autoista. Turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, lukkiutumaton jarrujärjestelmä, elektroninen jarrutehostin, keskuslukitus, Isofix-järjestelmä ja turvatyynyt.

Hinta

Suzuki tunnetaan tehokkaimpien ja edullisimpien autojen valmistajana. Suzuki Splash ei ole poikkeus, sillä se on erittäin edullinen. Koska Suzuki ei kuitenkaan enää valmista Splashia, löydät markkinoilta todennäköisesti laadukkaita käytettyjä Splash-malleja. Useimmat näistä malleista ovat vähittäismyynnissä 1 900 ja 12 000 dollarin välillä.

FAQ

Onko Suzuki Splash ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos etsit kompaktia, luotettavaa, tehokasta ja kohtuuhintaista kaupunkiautoa, Suzuki Splash on hyvä auto sinulle. Mutta jos haluat suorituskykyisen, tilavan, käytännöllisen ja ylellisen kaupunkiauton, kannattaa katsoa muualle.

Mitkä ovat yleisiä ongelmia Suzuki Splashissa?

Suzuki Splash on tehokas, käytännöllinen ja edullinen auto. Siihen liittyy kuitenkin myös useita ongelmia, kuten moottorin ylikuumeneminen, tuulilasinpyyhkimen vikaantuminen, vialliset jousitusjouset, DPF-varoitusvalo, öljyinen haju, vilisevä ääni vaihdelaatikossa ja takajousituksen jousijousien vikaantuminen. Tämän lisäksi siinä on myös ajoitusketjuongelmia ja tehon menetys.

Kuinka nopea Suzuki Splash on?

Kuten useimmat kaupunkiautot, Suzuki Splash ei ole nopea auto. Siitä huolimatta se tarjoaa erinomaisen nopeuden, joka sopii hyvin kaupunkiajoon. Luonnonkäyttöinen 1,2-litrainen 16v-sarjan nelosmoottori tuottaa maksimissaan 86 hv ja 83 lb-ft vääntöä. Lisäksi se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 12,3 sekunnissa. Sen huippunopeus on myös 109 mph, mikä on hyvä.

  Yleisiä ongelmia Suzuki Ignis

Onko Suzuki Splash hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Suzuki Splash on hyvä päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että se on kompakti, joten sitä on helppo käsitellä liikenteessä. Lisäksi se on erittäin taloudellinen ja helppo huoltaa. Toisaalta tämä auto ei ole niin suorituskykyinen, ja jotkut sen kilpailijat ovat tehokkaampia.

Mitkä autot muistuttavat Suzuki Splashia?

Suzuki Splash on hieno pienikokoinen auto, jolla on erinomaiset ominaisuudet, mutta se kohtaa markkinoilla kovaa kilpailua. Joitakin sen lähimpiä kilpailijoita ovat Vauxhall Agila, Ford Fiesta, Citroen C3, Holden Astra, Nissan Micra, Seat Ibiza ja Nissan March.

Loppupäätelmät

Suzuki Splash on loistava kaupunkiauto, sillä se on tehokas, luotettava ja helppo huoltaa. Se sopii myös erinomaisesti uusille kuljettajille ja päivittäiseen käyttöön. Siinä on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka voidaan välttää hyvällä hoidolla ja huollolla. Sen lisäksi siinä on pieni tavaratila, eikä se suoriudu kovin hyvin. Kaiken kaikkiaan se on mukava auto ja erittäin edullinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z