Yleisiä ongelmia Suzuki Ignis

Suzuki Ignis

Suzuki Ignis voi olla tyylikäs pienikokoinen crossover-kaupunkiauto, jossa on runsaasti matkustamotilaa ja hyvä polttoainetehokkuus, mutta siinä on myös useita ongelmia. Mutta mitkä ovat Suzuki Ignisin yleisiä ongelmia?

Suzuki Ignisin yleisiä ongelmia ovat ohjausongelmat, tukkeutunut EGR-venttiili, savuava sytytyskytkin, latausvalo palaa, sähköongelmat ja korkea polttoaineen kulutus. Lisäksi käyttäjät ovat rekisteröineet myös vinkuvia tai narisevia ääniä, moottorinhallinnan varoitusvaloja, viallisia hengitysputkia ja moottorin sammumista.

Mitkä ovat yleisiä ongelmia Suzuki Igniksessä?

Tukkeutunut EGR-venttiili

Yleinen ongelma Suzuki Igniksessä on tukkeutunut EGR-venttiili. Kun autolla on ajettu useita kilometrejä, EGR-venttiili todennäköisesti tukkeutuu. Tämän seurauksena se johtaa siihen, että auto syttyy väärin, moottorin tyhjäkäynti on huono ja kiihtyvyys on heikko. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on puhdistettava EGR-venttiilin hiilikerrostumat.

Ohjausongelmat

Toinen yleinen ongelma Suzuki Igniksessä on ohjausongelmat. Monet käyttäjät ovat raportoineet kuulevansa ohjaustelineestä kolahtavaa tai koputtavaa ääntä, kun he kääntyvät täyslukosta toiseen suuntaan. Tämä ongelma johtuu yleensä kuluneista vetotangoista. Paras tapa korjata tämä ongelma on vaihtaa kuluneet vetotangot.

Savuava sytytyskytkin

Tämä ongelma koskee erityisesti vuosina 2000-2004 valmistettuja Suzuki Ignis -malleja. Näiden mallien omistajat valittivat, että sytytyskytkimestä tuli savua jonkin aikaa kestäneen käytön jälkeen. Tämä ongelma johtui kuitenkin sytytyskytkimen sisällä olevasta hiiltyneestä rasvasta.

Auton omistajan on vaihdettava huono sytytyskytkin ongelman korjaamiseksi.

Korkea polttoaineen kulutus

Suzuki Ignis on yksi luokkansa polttoainetehokkaimmista autoista. Jos siis huomaat, että autosi kuluttaa paljon polttoainetta, kyseessä on ongelma. Korkea polttoaineen kulutus tässä autossa johtuu yleensä polttoainepumpun viasta. Siksi mekaanikkosi pitäisi tarkastaa polttoainepumppu ja vaihtaa se, jos se on vaurioitunut tai vikaantunut.

  Suzuki SX4 S-Cross - yleiset ongelmat

Vinkuva tai nariseva ääni

Tämän auton vinkuva tai nariseva ääni johtuu jousitusongelmista. Joidenkin Suzuki Ignis -mallien vääntötankojen ongelmat aiheuttavat vinkuvaa tai narisevaa ääntä. Lisäksi tämä ääni on hyvin yleinen kaarteissa ajettaessa.

Ongelman korjaamiseksi sinun on levitettävä rasvaa valssitankoihin.

Moottorinhallinnan varoitusvalo

Moottorinhallinnan varoitusvalo voi syttyä kojelautaan huonon happianturin tai lisääntyneen polttoaineenkulutuksen vuoksi. Siksi on tärkeää, että ammattitaitoinen mekaanikko tekee diagnoosin autostasi ennen ongelman korjaamista. Jos happitunnistin on huono, se on vaihdettava hyvään.

Latausvalo palaa

Latausvalo syttyy, kun integroitu käynnistysgeneraattorin hihna jarruttaa. Lisäksi auto voi alkaa myös jumiutua ja sillä on käynnistymisvaikeuksia. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava rikkinäinen integroitu käynnistysgeneraattori hyvään.

Sähköiset ongelmat

Suzuki Ignisissä ei ole paljon sähköongelmia. Vuosina 2021-2022 valmistetuissa Ignis-malleissa on kuitenkin joitakin johdotusongelmia. Suzuki vahvisti, että positiivinen 12 V:n johto voi joutua kosketuksiin negatiivisen syöttöjohdon tai korin kanssa ja voi aiheuttaa oikosulun ja tulipalon.

Hyvä uutinen on se, että valmistaja kutsui kaikki kyseiset mallit takaisin, ja ongelma saatiin korjattua.

Viallinen huohotinputki

Tämä on toinen ongelma, joka sai valmistajan kutsumaan takaisin 1. heinäkuuta ja 30. lokakuuta 2020 välisenä aikana valmistettuja Suzuki Ignis -malleja. Virheellisen valmistusmenetelmän vuoksi huohotinputki ei välttämättä ole hitsattu hyvin kiinni polttoainesäiliöön, ja se voi irrota.

  Onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä auto?

Tämän seurauksena polttoainetta voi vuotaa ulos, kun polttoainesäiliö täytetään ääriään myöten, mikä lisää tulipalon vaaraa.

Moottorin sammuminen

Valmistaja kutsui takaisin useita vuosina 2015-2016 valmistettuja Suzuki Ignis -malleja moottorin sammumisen vuoksi. Moottorin automaattinen pysäytys- ja käynnistysjärjestelmä vioittuu, jolloin akku ei lataudu. Tämän vuoksi akku voi tyhjentyä ja moottori voi sammua ajon aikana.

FAQ

Onko Suzuki Ignis luotettava?

Kyllä, Suzuki Ignis on luotettava auto. Useimmat luotettavuuslaitokset ovat arvioineet tämän mallin, kuten useimpien sisarustensa, luotettavuusarvosanat keskimääräistä paremmiksi. Vain muutama auto luokassaan on menestynyt tässä luokassa paremmin.

Kuinka kauan Suzuki Ignis kestää?

Suzuki Ignis voi kestää hyvällä hoidolla ja huollolla vähintään 15 vuotta. Useimmat käyttäjät ovat ilmoittaneet, että se on kestänyt 200 000-300 000 mailia (noin 482803,2 km). Omistajan ajotavat vaikuttavat kuitenkin myös siihen, kuinka kauan auto kestää. Jos siis ajat huolellisesti ja huollat sitä hyvin, auto voi ajaa 300 000 kilometriä tai enemmänkin.

Onko Suzuki Ignisin huolto kallista?

Ei, Suzuki Ignisin ylläpito on kohtuullisen edullista. Tämä johtuu siitä, että tämän auton vuosittainen huolto maksaa 320-400 dollaria. Tämä on halvempaa kuin useimmat sen kilpailijat, mikä tekee siitä mukavan kaupunkiauton ajettavaksi ja käytettäväksi. Lisäksi se on erittäin polttoainetehokas.

Mikä on luotettavin Suzuki Ignis -mallivuosi?

Suzuki Ignis on ollut tuotannossa vuodesta 2000 vuoteen 2008 ja vuodesta 2016 tähän päivään asti. Huolimatta siitä, että vuosien varrella on ollut useita erinomaisia malleja, vuoden 2022 Suzuki Ignis erottuu autona, jolla on vähiten ongelmia. Siitä huolimatta 2023 Suzuki Ignis ei ole kaukana, sillä monet ovat kehuneet sitä sen vähäisistä ongelmista ja erinomaisesta suorituskyvystä.

  Onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä auto?

Kannattaako käytetty Suzuki Ignis ostaa?

Kyllä, Suzuki Ignis on yksi parhaista Suzuki-malleista omistaa. Tämä johtuu siitä, että tämä auto on tyylikäs, edullinen ja halpa ajaa. Lisäksi se on erittäin luotettava, kestävä ja käytännöllinen. Jos kuitenkin etsit turvallisempaa, kehittyneempää ja suorituskykyisempää pienikokoista crossover-kaupunkiautoa, tämä ei ole paras valinta sinulle.

Johtopäätös

Suzuki Ignis ei ehkä ole kehittyneempi kuin useimmat kilpailijansa, mutta se on siisti auto, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia. Se on myös erittäin luotettava, vaikka se rekisteröi useita ongelmia. Sitä paitsi suurin osa käyttäjien ilmoittamista ongelmista voidaan välttää hyvällä korjauksella ja huollolla. Keskimäärin tämän auton pitäisi kestää vähintään 250 000 mailia (noin 402336 km), jos sitä huolletaan hyvin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z