Onko Volvoihin vaikea murtautua?

Turvallisuus on yksi sana, joka on synonyymi Volvo-autoille. Vuosien mittaan Volvo on pystynyt säilyttämään tämän aseman erityisesti kuljettajien ja tienkäyttäjien suojelussa. Mutta entä auton turvaaminen? Onko Volvoihin vaikea murtautua?

Volvoja on vaikea murtautua sisään suunnittelumekanismin vuoksi; ovet ovat vahvat ja tiiviisti asennetut. Useimpien ihmisten, erityisesti 80- ja 90-luvuilla, oli vaikea murtautua Volvoon. Ihmiset käyttävät kuitenkin päivittäin uusia kikkoja ja keinoja murtautuakseen Volvoihin.

Miksi Volvoihin on vaikea murtautua.

Vaikka Volvo on suunnitellut ominaisuuksia, jotka tekevät autoista turvallisia kuljettajille ja tienkäyttäjille, se haluaa myös sinun autosi olevan turvallinen. Siksi ne tekivät ovista vahvat ja tiiviisti asennetut, jotta ihmiset eivät pääse helposti murtautumaan sisään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö ihmiset murtautuisi Volvo-autoihin lainkaan, vaan vain sitä, että murtojen määrä on alhainen muihin autoihin verrattuna.

Volvoon murtautumisen vaikeus riippuu pääasiassa kahdesta asiasta. Ensinnäkin siitä, onko auto sinun, ja toiseksi siitä, onko auto muu kuin sinun. Mitä tämä tarkoittaa? Volvon omistaja, joka haluaa murtautua autoonsa, käyttäisi tähän aikaa.

Mutta ne, jotka eivät ole omistajia, haluavat todellisuudessa aina päästä sisään todella nopeasti. Kun he yrittävät päästä sisään nopeasti, kiinnijäämisen pelko vaikeuttaa heidän toimintaansa.

Volvo ei ole auto, jonka avaamiseen voi käyttää ihan mitä tahansa käytettävissään olevaa. Sisään pääseminen ilman avainta vaatii tiettyjä taitoja, työkaluja ja aikaa. Jos näitä ei ole, helppo työ voi muuttua vaikeaksi.

Miksi ihmiset siis murtautuvat Volvoihin?

Syitä, miksi Volvoon murtaudutaan

Järkevää olisi avata auto hiljaa avaimella tai avaimenperällä ja mennä sisään. Mutta ehkä se ei ole vaihtoehto. Miksi siis murtautua Volvoon?
● Omistaja unohtaa avaimen tai avainnipun auton sisälle, erityisesti Volvo-malleissa, jotka lukittuvat ilman avainta tai avainnippua.
● Avain on rikki
● Avaimenperä on viallinen tai virta on poikki
● Avain tai avaimenperä katoaa
● Autovarkaus: varkaat, jotka varastavat ihmisten auton.

  Onko käytetty Volvo hyvä auto?

Miten pääset sisään Volvoon ilman avainta/avaimenperää?

Volvoon pääsee sisään eri tavoin, jos se on lukittu ulos. Se, mitä menetelmää käytät, voi kuitenkin riippua siitä, miksi olet jäänyt lukkojen taakse, autosi mallista/vuodesta, käytössäsi olevista työkaluista ja siitä, mitä palveluita vakuutuksesi kattaa.

Voit käyttää useita lähestymistapoja:

Slim Jimin käyttäminen

Slim Jim on pieni, noin 2-4 cm leveä ja 60 cm pitkä, jousiteräksestä valmistettu metalliliuska. Tämä menetelmä sopii erinomaisesti Volvon omistajille, jotka ovat unohtaneet avaimensa tai avaimenperän autoonsa. Jos näin käy, se tarkoittaa, että Volvosi on yksi niistä malleista, jotka voidaan lukita ilman avainta tai avaimenperää.

Avaa ovi työntämällä tämä työkalu ikkunan ja oven karmin väliseen pieneen tilaan. Yritä havaita lukon sijainti, pidä ohutta Jimiä tiukasti kiinni ja vedä se sitten ylös. Tämän pitäisi avata ovet ja päästää sinut sisälle hakemaan avaimesi.

Puhallettava kiila

Tämä työkalu koostuu puhallettavasta osasta, joka voidaan liu’uttaa auton oven ja sääsuojuksen väliin yhdessä käsipumpun kanssa. Se käyttää ilmaa auton avaamiseen. Jos haluat käyttää sellaista, aseta ilmapumppupussi oven ja sääsuojuksen väliin. Laajenna sitten pussi käsipumpun avulla.

Näin pitäisi syntyä riittävän leveä tila, johon voit sujauttaa työkalut auton avaamiseksi. Ilmatäytteinen kiila toimii kuten ruuvimeisseli, mutta ruuvimeisseli voi lommottaa autoa, mutta kiila ei. Laadukas kiila on kuitenkin melko kallis.

Takinkantaja

Tämä menetelmä sopii vanhempaan Volvo-malliin, jonka lukot on sijoitettu vaakasuoraan. Hanki henkari, suorista se ja kierrä pää koukuksi (L- tai J-muotoiseksi). Aseta koukku lukon ympärille, pidä henkari tiukasti kiinni ja vedä ylös. Mene autoon ja ota avaimet.

  Kuinka luotettavia Volvon katumaasturit ovat?

Lukituksen avaaminen etänä ovien lukitus-/avausominaisuuksien avulla

Tämä menetelmä on tarkoitettu uudemmille Volvoille, joissa on auton lukituksen/lukituksen avaamisen kauko-ominaisuudet, kuten T8-mallissa. Se on kätevä kuljettajille, jotka ovat unohtaneet avaimensa tai avaimenperän autoonsa. Ominaisuus auttaa lukitsemaan, avaamaan lukituksen ja tekemään monia muita toimintoja autossasi. Voit käyttää tätä ominaisuutta Volvon sovelluksen, Apple Watchin tai Volvo On Call -puhelinkeskuksen avulla.
Volvo-sovellus
Voit avata autosi lukituksen Volvo-sovelluksen avulla:

  1. Varmista, että sovellus on ajan tasalla ja että tarvittavat tiedot on jo määritetty
  2. Kirjaudu sovellukseen
  3. Valitse ovet ja ikkunat
  4. Paina lukituksen avaamista (siinä on lukon symboli).
  5. Syötä salasanasi
  6. Tilapalkkiin pitäisi ilmestyä ilmoitus, että autosi lukitus on avautumassa.
  7. Sovellus pyytää sinua avaamaan autosi takaluukun, jotta voit avata muut ovet. Sinun on avattava takaluukku kahden minuutin kuluessa, tai auto lukittuu uudelleen.

Apple watch
Tämän ominaisuuden käyttämiseksi varmista, että Apple-kellosi on synkronoitu älypuhelimesi kanssa ja että Apple-kellosi ohjelmisto on ajan tasalla. Varmista myös, että PIN-koodisi on jo asetettu, ja noudata sitten samaa prosessia, jota sovellus käyttää auton lukituksen avaamiseen.

Volvo On Call
Sinun tarvitsee vain soittaa Volvo On Call -palveluun numeroon 1-855-399-1576 ja pyytää heitä avaamaan autosi lukituksen.
Operaattori kysyy nelinumeroista PIN-koodia, joka sinun on asetettava ennen lukituksen avaamista. Kun annat tämän numeron, Volvo-puhelinkeskus avaa autosi lukituksen.

Lukkosepän käyttäminen

Tämä menetelmä on ihanteellinen henkilöille, jotka ovat kadottaneet tai unohtaneet avaimensa tai avaimenperän Volvoonsa. Lukkosepällä on kaikki työkalut ja taidot avata autosi aiheuttamatta maalivaurioita. Hän voi myös tehdä sinulle uuden avaimen (jos olet hukannut oman avaimesi). Sinun on kuitenkin todistettava, että olet ajoneuvon omistaja esittämällä henkilöllisyystodistukset.

Muut menetelmät

Muita keinoja voivat olla ruuvimeisselin käyttö tai ikkunan alalaidan lasin rikkominen sisään pääsemiseksi. Jos ruuvimeisseliä ei käytetä varovasti, se vahingoittaa autosi sisätiloja/ulkopuolta. Vaikka nämä voivat auttaa sinua pääsemään sisään, joudut käyttämään rahaa auton vaurioiden korjaamiseen jälkikäteen.

  Onko Volvojen huolto kallista?

Soita Volvon autokorjaamoon

Volvolla on asiakaspalvelukeskuksia. Jos autossasi ei ole kaukolukitus/-lukituksen avausominaisuutta, voit soittaa Volvon asiakaspalveluun saadaksesi apua. Joku tulee auttamaan sinua. Sinun on kuitenkin esitettävä todiste siitä, että omistat auton.

FAQ

Mihin Volvo-malleihin on vaikeinta murtautua?

Kaikki Volvon ovet on rakennettu lujiksi ja asennettu tiiviisti. Se, kuinka helppoa tai vaikeaa murtautuminen on, riippuu käytetystä menetelmästä ja omistajasta. Varas, joka haluaa murtautua sisään kiireellä, tekee työn vaikeaksi. Vielä pahempaa on, jos hänellä ei ole oikeita työkaluja/taitoja.

Tätä verrataan omistajaan, jolla on kaikki tarvittavat paperit todistamaan, että hän omistaa auton. Hän hyödyntää huolellisesti oikeita työkaluja autonsa avaamiseen ilman pelkoa. Hän voi soittaa tiepalveluun tai jopa ottaa yhteyttä Volvon asiakaspalveluun saadakseen apua.

Voiko varas murtautua Volvooni?

Kyllä, varas voi murtautua Volvoonne. Se voi olla vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Kun valmistajat kehittävät autojen suojaustekniikkaa, myös nämä varkaat etsivät uusia keinoja varastaa. Tee osasi autosi turvallisuuden säilyttämiseksi. Asenna hälytysjärjestelmä, jos sinulla ei ole sellaista, pysäköi autosi varovasti ja pidä arvoesineet autossamme poissa näkyviltä.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos joku varastaa Volvoni?

Ilmoita varkaudesta paikalliselle poliisiasemalle. Heidän pitäisi pystyä jäljittämään auto autoosi asennetun jäljittimen avulla. On myös Volvon avainnippuja, joiden avulla voit jäljittää autosi. Kunhan sinulla on se mukanasi, saat auton sijainnin ja muut ajoneuvon tiedot.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z