Onko Volvolla superauto?

Volvolla ei ole tällä hetkellä superautoa, mutta sillä oli aiemmin superauto, joka lopetettiin vuonna 2016.

Volvo aloitti superautoprojektinsa vuonna 2014 Garry Rogers Motorsportin alaisuudessa, joka kilpaili superautomestaruussarjassa vuosina 2014-2016. Se menestyi myös muissa kilpailuissa, kuten Perthin superautokilpailuissa vuonna 2014. Volvon superautoprojekti lopetettiin, kun kaksi kolmesta autosta vietiin ulkomaille vuonna 2016.

Mitä superautot ovat?

Superautot tunnetaan usein nimellä ”eksoottiset autot”. Ne ovat automerkin urheiluautojen malliston sisällä oleva kärkimalli. Supercareita pidetään usein urheiluautoina, mutta ne ovat nopeampia ja suorituskykyisempiä kuin urheiluautot.

Superautot ovat verrattain vaikeampia käsitellä kuin perinteiset urheiluautot, mutta viime vuosina ihmiset ovat osoittaneet melkoista kiinnostusta superautoja kohtaan. Toinen ero on se, että superautoissa ei koskaan käytetä etuvetoa, koska se haittaa auton suorituskykyä ja käsiteltävyyttä.

Superautojen merkitys

Useimmilla suuremmilla autovalmistajilla on valikoimassaan joukko superautoja. Kun ihmisten kiinnostus autoja kohtaan on lisääntynyt, superautojen myynti on kasvanut huomattavasti viime vuosina. Näistä autoista on tullut joidenkin autonvalmistajien kasvot niiden särmikkään ulkonäön ja autojen ystäviä houkuttelevan korkean nopeuden vuoksi.

Monet yritykset esittelevät superautojensa nopeutta ja vertaavat niitä lentokoneiden nopeuteen, mikä antaa autenttisuutta. Supercareita yritykset käyttävät sitten myös kilpailemaan supercar-mestaruuskilpailuissa, mikä voi tehdä ihmeitä autoyhtiön maineelle.

Volvon superauton tekniset tiedot

Volvo käytti Volvo S60:ssä B8444S V8-moottoria, jonka Yamaha kehitti erityisesti Volvoa varten. Siinä oli 8 sylinteriä, ja siinä oli 4 venttiiliä sylinteriä kohti. Moottoriurheiluversiossa oli 5,0 litran moottori, joka tuotti 650 hv. Siinä oli hydraulisesti nostettavat venttiilit. Vuoden 2014 kilpailua varten moottori oli rajoitettu elektronisesti 7 500 kierrokseen minuutissa. Sen puristussuhde oli 10:1. Yleiset tekniset tiedot olivat seuraavat

  Hajoavatko Volvot usein? Onko Volvo luotettava auto?

Moottori

  • Volvo 5-litrainen kahdeksansylinterinen
  • 650 hv / 485 kW

Alusta / voimansiirto

  • 6-vaihteinen sekventiaalivaihteisto
  • Takaveto

Paino

  • 1410 kg

Volvon superautoprojektin alku

Volvo aloitti superauto-ohjelmansa vuonna 2014, kun Volvo Car Australia aloitti yhdessä australialaisen Garry Rogers Motorsport -kilpa-autotiimin kanssa ponnistelut superauton valmistamiseksi. Näissä autoissa Volvo omisti Volvon erityisosat ja GRM omisti valmistettujen autojen kilpa-autokohtaiset osat.

Nämä moottoriurheiluautot valmistettiin Polestarin tehtaalla, joka oli kolmas yhteistyökumppani. GRM vastasi kilpakuljettajista, ja he palkkasivat melko hyviä kuljettajia, kuten kiwiläisen Scott Mclaughlinin ja ruotsalaisen Robert Dahlgrenin.

Mestaruudet

Volvo aloitti kilpailemisen vuonna 2014 ja teki heti vaikutuksen huikealla suorituskyvyllään. Ennen kansainväliselle tasolle tuloaan he hallitsivat kotimaansa kausia peräkkäisinä neljänä vuotena, voittaen erityisesti Skandinavian Touring Car Championshipin vuonna 2013.

GRM:n Scott McLaughlin oli kilpa-ajaja heidän saavutustensa takana lyhyellä ajanjaksolla. Hän sijoittui mestaruuskilpailussa viidenneksi vuonna 2014 ja kolmanneksi vuonna 2016. Volvo voitti myös kaksi peräkkäistä kilpailua Phillip Islandilla. Volvon superautolla oli hyvä meno, kunnes se hajosi vuonna 2016.

Hajoaminen

Uutinen tuli vuonna 2016, kun Polestar ilmoitti Volvon ja GRM:n kanssa tehdyn kolmivuotisen sopimuksen purkamisesta. Tämä toi Volvon V8-moottoreiden käytön tiensä päähän. He olivat tehneet yhteensä 3 autoa, joista 2 vietiin ulkomaille.

Alkuperäinen Volvon alusta, GRM 017, jota McLaughlin ajoi, säilyi GRM:llä Albert Park Liveryissä, mutta ilman ajovarusteita. Volvon ja GRM:n välisen kiistan jälkeen päätettiin, että ensimmäinen alusta jätetään Albert Park Liveryyn historian säilyttämiseksi, mutta vuonna 2017 se palautettiin Polestarin museoon.

  Miksi Volvo lopetti xc70:n valmistuksen?

Kolmas alusta, GRM 018, jota McLaughlin ajoi vuoden 2016 mestaruuskilpailussa ja joka sijoittui kolmanneksi, on edelleen Volvo-museossa Göteborgissa.

Volvon tulevaisuuden superautosuunnitelmat

Vuonna 2017 Volvo ja Polestar ilmoittivat valmistavansa huippuluokan sähköisiä suorituskykyautoja, ja sen jälkeen ne ovat valmistaneet hienoja luksusautoja, kuten Volvo V60 T8. Volvo luopui V8-moottorista tavoitellakseen ympäristönäkökulmasta vihreämpiä autoja. Vuonna 2019 he ilmoittivat siirtyvänsä lopulta kokonaan sähkömoottoreihin.

FAQ

Tekeekö Volvo tulevaisuudessa superautoja?

Kun tarkastellaan Volvon ja GRM:n välisen kumppanuuden päättymistä, näyttää lähes mahdottomalta, että näemme enää yhden Volvon superauton kilparadoilla. Kun otetaan huomioon myös se, että Volvo on menossa kohti täyssähkömoottoreita, on hyvin epätodennäköistä, että näemme superauton lähiaikoina, koska he ovat panostaneet täysin sähkövoimaprojektiin.

Mutta kuka tietää? Ehkä jonain päivänä Cyan Racing ja Volvo tekevät sopimuksen superauton valmistamisesta ja pääsevät jälleen kerran kilpa-autoiluun.

Oliko Volvon superauto menestys?

Volvon kolmen vuoden supercar-ennätys oli erinomainen, sillä se voitti kaksi kilpailua Phillip Islandilla ja sijoittui viidenneksi ja kolmanneksi vuosien 2014 ja 2016 mestaruuskilpailuissa. Lisäksi he voittivat kaikki kotimaiset mestaruudet ennen kansainväliselle tasolle siirtymistä, joten voimme sanoa heidän olleen melko menestyksekkäitä.

Mistä Volvot ovat kotoisin?

Volvo on ruotsalainen autonvalmistaja, joka perustettiin vuonna 1927. Volvo on tunnettu maastureistaan ja sedaneistaan, jotka kuuluvat turvallisimpiin ja luotettavimpiin autoihin. Volvo aloitti ruotsalaisen laakereita ja tiivisteitä valmistavan SKF:n 100-prosenttisena tytäryhtiönä. Nykyään Volvo on maailmanlaajuinen tuotemerkki, jonka suurin myyntimäärä on Kiinassa, Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Kanadassa.

  Pitäisikö minun vuokrata vai ostaa Volvo?

Mitä muita mallistoja Volvolla on, paitsi superautoja?

Volvo valmistaa joitakin Euroopan parhaista luksusautoista. Sen lippulaiva-autot ovat S90 ja XC90, joita pidetään erittäin luotettavina ja turvallisina.

Mikä on nopein Volvo-auto tällä hetkellä?

Jos tarkastelemme puhtaita Volvo-autoja, tällä hetkellä Volvo XC90 T8 on nopein Volvo. Se on sähköauto, joka saavuttaa nopeuden 0-100 km/h vain 5,3 sekunnissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z