Kuinka luotettavia Volvon katumaasturit ovat?

Volvon katumaasturit ovat luotettavuudeltaan jokseenkin keskinkertaisia.

Volvo tekee varmasti turvallisia ja kestäviä autoja, mutta ne ovat kärsineet luotettavuuspisteissä. Niillä oli ollut keskimäärin 204 ongelmaa 100 autoa kohden vuonna 2016. Ne ovat kuitenkin varmasti pyrkineet parantamaan luotettavuuttaan. Vuonna 2021 Volvo paransi luotettavuuspistemääräänsä 185 ongelmaan 100 autoa kohti.

Luotettavuus on myös jonkin verran riippuvainen mallista. Vuoden 2021 XC40 on varsin luotettava, mutta XC90 on kärsinyt jyrkästi luotettavuuspisteissä.

Volvon yleinen luotettavuus

Volvo on profiloitunut turvallisilla ja vahvoilla autoilla. Ne ovat kuitenkin jääneet jälkeen luotettavuuspisteissä viime vuosien ongelmien vuoksi. Nämä ongelmat alkoivat, kun Volvo alkoi valmistaa nykyaikaisia autoja, joissa käytetään uusia ja monimutkaisia materiaaleja. Onneksi he ovat työskennelleet asian parissa, ja lopulta he ovat parantaneet luokituksiaan viimeisten viiden vuoden aikana.

Volvon ReliabilityIndex-pistemäärä on 127, mikä merkitsee 23. sijaa 40 merkin joukossa. Tämä ei todellakaan ole paras pistemäärä, mutta se on silti parempi kuin monet muut suuret luksusautojen valmistajat, kuten Audi, Tesla ja BMW.

Consumer Reports on luokitellut Volvon 24. sijalle. Ja JD Power on luokitellut kaikki Volvon katumaasturit keskimääräistä paremmiksi. XC40 on varmasti parantanut Volvon luotettavuusmaineita ja auttanut nostamaan Volvon katumaasturit keskimääräistä parempiin arvosanoihin luotettavuuden suhteen.

XC90 ei ole kovin luotettava, mutta vertailukelpoinen kilpailijoihin nähden.

XC90:llä on monia etuja. Se on ainoa 7-paikkainen Volvo-auto, ja se on kilpailijoihinsa verrattuna verrattain edullinen. Lisäksi siinä on AWD-vaihtoehto, mikä tekee siitä melko hyvän maastokokemuksissa. Turvallisuus- ja ylellisyysominaisuudet tekevät siitä ainutlaatuisen.

  Onko Volvoissa hyvät moottorit?

XC90:n luotettavuusarviot ovat kuitenkin hieman huolestuttavia. XC90:n kokonaisluotettavuuspistemäärä on 50,65, jossa 57 on keskimääräinen pistemäärä.

Jos tarkastelemme muita kilpailijoita, kuten Audi Q7:ää, BMW X5:tä, Ford Exploreria tai Acura MDX:ää, ne kaikki saavat samankaltaiset pisteet tässä indeksissä. Tämä tarkoittaa sitä, että myös kaikki muut suuret katumaasturit, kuten XC90, eivät ole luotettavia.

Syy siihen, miksi suuret katumaasturit ovat yleensä epäluotettavia, on isojen kuorma-autojen alusta ja monimutkaisemmat käyttöjärjestelmät. Maastureissa esiintyy tämäntyyppisiä ongelmia. XC90:n keskimääräiset vuotuiset korjauskustannukset ovat 851 dollaria, mikä on silti alhaisempi kuin Q7:n, X5:n ja joidenkin muiden suurten katumaastureiden.

XC90:n tarjoamat todelliset ylellisyys- ja turvallisuusominaisuudet korvaavat kuitenkin yleensä kaikki luotettavuusongelmat. NHTSA ja IIHS rankkaavat sen jatkuvasti yhdeksi kaikkien aikojen turvallisimmista katumaastureista. Siksi katumaasturi on edelleen yksi parhaista.

XC60 on luotettavuudeltaan parempi

XC60 on kompakti ylellinen crossover-katumaasturi. Se on periaatteessa pienempi XC90 pienemmällä moottorilla. Auto perustuu uuteen SPA-alustaan, joka on tunnettu vakaudestaan. Se suoriutuu luotettavuudeltaan verrattain paremmin kuin XC90.

Sen kokonaisluotettavuuspistemäärä on 76,5, mikä on itse asiassa erittäin hyvä tässä luokassa. XC60:n kilpailijoita ovat BMW X5, Audi Q5, Acura RDX ja Kia Sorento. Niiden kaikkien luotettavuuspisteet ovat alhaisemmat kuin XC60:n. Kilpailijoista korkeimmalle sijoittunut on Audi Q5, joka saa 70 pistettä.

XC60 menestyy erittäin hyvin myös vuotuisissa korjauskustannuksissa. Sen vuotuiset korjauskustannukset ovat 746 dollaria, mikä on melko keskitasoa. Muiden kilpailijoiden, kuten Audin tai BMW:n, vuotuiset korjauskustannukset ovat korkeammat, kun taas Kian ja Acuran vuotuiset korjauskustannukset ovat alhaisemmat. XC60 on kuitenkin turvallisuudeltaan ja taloudellisuudeltaan parempi kuin muut.

  Ovatko Volvon käytetyt autot luotettavia?

XC40 on Volvon luotettavin malli.

Volvo XC40 on kompakti katumaasturi, joka on todellinen jalokivi Volvon kruunussa. Sillä on Volvon autoista parhaat luotettavuuspisteet. Se on myös paras Volvo-auto, joka kannattaa tällä hetkellä ostaa. Se tarjoaa kaiken, mitä parhaassa autossa pitäisi olla. Se on polttoainetehokas, edullinen, mukava ja yksi turvallisimmista.

Kyyti on myös parempi kuin muissa Volvon katumaastureissa. JD Power antoi sille ennustetun luotettavuuspistemäärän 71, joka ei ole paras, mutta omassa luokassaan parempi. Auto on parempi myös korjauskustannusten ja kokonaisarvon suhteen.

Auton polttoainetaloudellisuus on loistava, ja se on vielä parempi pistokehybridimallissa. Turvallisuusominaisuudet ovat jälleen parhaita, ja tässä Volvossa on vakiona joitakin ylimääräisiä turvallisuusominaisuuksia. XC40 on pienempi kuin kaksi muuta Volvon katumaasturia, mutta se on melko käytännöllinen.

Uusi Volvo C40

Volvo aikoo tuoda markkinoille täysin uuden Volvo C40:n vuonna 2022. Se on täyssähköinen pienikokoinen luksus-Crossover SUV. Se olisi toinen täysin sähköinen Volvo-auto, ja se perustuu uuteen Volvo CMA -alustaan. Volvo parantaa edelleen maasturiensa laatua päivä päivältä.

Volvon katumaastureiden luotettavuus on kunnossa

Volvon katumaastureilta saattaa puuttua korkeatasoisia luotettavuusarvioita, mutta ne ovat silti kilpailijoitaan parempia. Turvallisuusmittaukset ja ylellisyys nostavat ne muiden edelle. Riippuu oikeastaan vain ostajasta, mikä katumaasturi sopii parhaiten hänen tarpeisiinsa, mutta Volvon katumaasturit ovat silti riittävän luotettavia.

  Mitkä ovat Volvon yleisiä ongelmia?

FAQ

Ovatko katumaasturit luotettavia?

Mitä isompi ajoneuvo, sitä enemmän ongelmia sillä yleensä on, samoin kuin joitakin polttoainetehokkuuteen liittyviä ongelmia. Katumaasturit kuluttavat enemmän polttoainetta, mikä puolestaan aiheuttaa ympäristöriskin. Dieselkäyttöiset maasturit aiheuttavat vielä enemmän ongelmia.

Katumaastureita käytetään yleensä myös vaikeammissa olosuhteissa, kuten korkeassa maastossa, mikä aiheuttaa korkeita huolto- ja korjauskustannuksia. Kaikki tämä vaikuttaa osaltaan maastoautojen heikkoon luotettavuuteen. Suuri maavara on tarkoitettu tiettyihin maastokokemuksiin, mutta se aiheuttaa enemmän kaatumisongelmia. Maasturit kärsivät myös jarrujen osalta.

Miksi ihmiset pitävät maastureista?

Maastureiden halukkuus on lisääntynyt viime aikoina. Ajaminen kovemmilla teillä ja korkeissa maastoissa tekee niistä suosittuja. Ihmiset rakastavat niitä myös niiden suuren maavaran ja urheilullisen muodon vuoksi. Ne ovat käteviä myös siksi, että niillä voidaan kuljettaa suurempi määrä ihmisiä.

Miksi maasturit ovat suosittuja Yhdysvalloissa?

Maastureista on tullut niin suosittuja Yhdysvalloissa niiden ominaisuuksien ja ominaisuuksien vuoksi. Suuremmilla ajoneuvoilla voidaan kuljettaa enemmän ihmisiä ja tavaraa, mikä osoittautuu kustannustehokkaaksi amerikkalaisille. Amerikkalaiset ovat tunnettuja siitä, että he pitävät kaikesta suuremmasta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z