Onko käytetty Volvo hyvä auto?

Koska kaikilla ei ole varaa ostaa uutta Volvo-autoa, jotkut valitsevat Volvon käytettyjen autojen markkinat. Mutta onko käytetty Volvo hyvä auto?

Kyllä, käytetty Volvo on erinomainen auto. Toisin kuin monien luksusautojen, käytetyn Volvon ylläpito on melko edullista. Kiitos hieman halvempien Volvon osien ja alhaisempien huoltokustannusten. Kaiken lisäksi Volvot raportoivat vähemmän ongelmia kuin muut luksusautot.

Sinun kannattaa kuitenkin tarkastaa ostettavaksi aiottu käytetty Volvo-auto ennen kuin maksat siitä. Ota huomioon auton ajohistoria, huolto ja kunto. Myös käytetyn Volvon malli ja vuosimalli ovat ratkaisevia, sillä joissakin malleissa tiedetään olevan rönsyileviä ongelmia.

Mikä tekee käytetystä Volvosta hyvän auton?

Kehittyneet ominaisuudet

Uuden Volvon ostaminen on kallista, sillä se maksaa useita satoja euroja. Voit kuitenkin nauttia Volvosta löytyvistä ylellisistä ja edistyksellisistä ominaisuuksista ostamalla käytetyn Volvo-mallin. Volvon vakiovarusteena on paljon poikkeuksellisia sisä- ja ulko-ominaisuuksia, joita ei löydy tavallisista autoista.

Käytettyyn Volvoon kuuluu muun muassa nahkaistuimet, lämmitettävät istuimet, kaksivyöhykkeinen automaattinen ilmastoinnin säätö, Sensus-infotainment-järjestelmä, jossa on pystysuuntainen kosketusnäyttö, Bluetooth-satelliittiradio, 10-kaiutinäänijärjestelmä ja paljon muuta.

Turvallisuusominaisuudet

Vakiovarusteena olevien sisä- ja ulko-ominaisuuksien lisäksi käytetyn Volvon ostaja saa paljon turvallisuusominaisuuksia, joihin kuuluvat kuljettajan uneliaisuuden valvonta, automaattinen hätäjarrutus, kaistavahti, kuolleen kulman valvonta, liikennemerkkien tunnistus, törmäysvaroitin, ristiinajovaroitin takana ja kaistalla pysymisen avustin.

Vaikka siis ostat Volvolta käytetyn auton, voit olla huoletta varma, että se on turvallisempi ja varmempi kuin useimmat uudet automerkit. Kyllä, voit saada uuden perinteisen auton käytetyn Volvon hinnalla, mutta et saa yhtä laadukkaita turvallisuusominaisuuksia.

  Missä Volvossa on hierontaistuimet?

Volvot on jo ammoisista ajoista lähtien tunnettu turvallisina autoina. Sillä ei ole väliä, onko Volvo 3, 10 vai 20 vuotta vanha, siinä on edelleen joitakin keskeisiä turvallisuusominaisuuksia. Sitä paitsi Volvo on useimpien autoteollisuuden turvallisuusominaisuuksien takana, kuten kolmipisteturvavyö, turvaistuin, taaksepäin suunnattu lastenistuin ja paljon muuta.

Alhaiset ylläpitokustannukset

Volvo voi olla luksusauto, mutta se on yksi halvimmista luksusautoista ylläpitää. Käytetty Volvo-auto ei ole ainoastaan luotettava, vaan siinä on myös vähemmän ongelmia kuin muissa kilpailevissa luksusautoissa. Siksi käytetyn Volvo-auton huolto- ja korjauskustannukset eivät ole suuria.

Ainoa haaste, jonka kohtaat, on varaosien hankkiminen, sillä Volvolla ei ole laajalle levinneitä huoltokeskuksia. Lisäksi tämä tarkoittaa, että varaosat voivat olla melko kalliita. Tämän lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia vakavista korjauksista ennen kuin auto on ajanut yli 100 000 kilometriä.

Luotettavampi

Toinen syy, miksi käytetyt Volvo-autot ovat hyviä autoja, on niiden luotettavuus. Monien luotettavuusvirastojen mukaan Volvot ovat luotettavuuspisteissä keskinkertaisia tai hieman keskinkertaisia. Näin ei yleensä ole useimpien luksusautojen kohdalla, sillä niiden luotettavuusluokitus on keskimääräistä huonompi.

Siitä huolimatta on myös ratkaisevan tärkeää havaita, onko ostettavaksi aiottu käytetty Volvo luotettava vai ei. Esimerkiksi ennen vuotta 2015 valmistetut xc90-maasturimallit olivat erittäin luotettavia, kun taas vuoden 2015 jälkeen valmistetut mallit eivät olleet niin luotettavia.

  Onko Volvo luotettavampi kuin Audi?

Samaan tapaan yhdellä markkinoiden luotettavimmista Volvoista, Volvo S60:llä, oli aiemmin muutamia ongelmia. Ennen vuotta 2012 rakennetuissa S60-malleissa oli vuoto-ongelmia ja moottorivikoja. Mutta ei enää. Volvoa ostettaessa tällaisilla pienillä yksityiskohdilla voi kuitenkin olla suuri merkitys.

FAQ

Onko vanha Volvo luotettava?

Se riippuu siitä, miten omistaja on huoltanut autoa. Vaikka useimmat Volvot ovatkin luotettavia, huono huolto auton ikääntyessä johtaa kalliisiin korjaus- ja huoltotöihin. Sinun on siis varmistettava, että Volvosi on hyvin huollettu, jotta se kestäisi pidempään.

Ovatko käytetyt Volvot kalliita huoltaa?

Kuten kaikki luksusautot, myös käytetyt Volvot ovat kalliita ylläpitää, sillä niiden varaosien ja erikoistuneiden teknikkojen saaminen ei ole yksinkertaista. Mutta asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla Volvon omistaminen voi tulla pitkällä aikavälillä halvemmaksi.

Kuinka monta kilometriä Volvot kestävät?

Useimmat Volvot kestävät jopa 200 000 kilometriä. Se voi kuitenkin olla enemmän tai vähemmän riippuen Volvo-merkkisi ja -mallisi luotettavuudesta. Mutta jos pidät Volvostasi hyvää huolta, voit ajaa jopa yli 300 000 kilometriä. Kyse on siis oikeista ajotottumuksista, siitä, ettei määräaikaishuoltoja jätetä väliin, ja Volvon mallista.

Säilyttävätkö Volvot arvonsa?

Huolimatta siitä, että Volvo kuuluu luotettavimpiin luksusautomerkkeihin, se ei pidä arvoaan hyvin. Kun verrataan sitä muihin luksusautoihin, kuten Porscheen, Audiin, BMW:hen ja Mercedes-Benziin, huomaat, että nämä autot pitävät arvonsa hyvin.

  Missä Volvossa on 3 riviä?

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Volvossa käytettyjen materiaalien laatu ei ole samaa luokkaa kuin huippuluokan luksusautoissa. Auto ei myöskään suoriudu yhtä poikkeuksellisesti kuin huippuluokan luksusmerkit. Jos haluat Volvon mallin, joka pitää arvonsa hyvin, harkitse XC60 Crossover SUV:n hankkimista.

Mikä on paras käytetty Volvo ostettavaksi?

Käytetty Volvo on hyvä auto ostaa, mutta kaikki niistä eivät ole luotettavia. Jos siis etsit parasta käytettyä Volvoa, harkitse vuoden 2012 XC90:n hankkimista. Tämä auto on hyvin rakennettu, ylellinen, tilava ja kestävä. Lisäksi se rekisteröi vähemmän ongelmia kuin useimmat markkinoilla olevat käytetyt katumaasturit.

Johtopäätös

Kaiken kaikkiaan Volvot ovat erinomaisia käytettyjä autoja. Jos siis haluat vastinetta rahalle, et voi mennä vikaan käytetyn Volvon kanssa. Kannattaa kuitenkin ottaa selvää auton historiasta ennen ostamista. Sen lisäksi kannattaa koeajaa käytetty auto ja havaita, onko käyttäjä huoltanut sitä kunnolla vai ei.

Kaiken kaikkiaan asianmukaisesti huollettu käytetty Volvo-malli voi ajaa yli 200 000 kilometriä. Kunhan varmistat, ettet jätä suositussa määräaikaishuollossa käymättä ja noudatat asianmukaisia ajotapoja. Jos haluat parhaat käytetyt Volvot, harkitse vuoden 2012 Volvo XC90:n tai vuoden 2018 Volvo S60:n hankkimista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z