Paras katumaasturi pitkän matkan ajoon

Jos olet henkilö, jolla on taipumus viettää paljon aikaa tien päällä, mukavasta autosta tulee pikemminkin välttämättömyys kuin puhdas ylellisyys. Usein toistuvat pitkät matkat väsyttävät meitä ja voivat jopa aiheuttaa kaikenlaisia terveysongelmia, kuten selkärangan epämuodostumia, korkeaa verenpainetta ja stressiä.

Oli miten oli, mutta jos valitset maastoauton, jossa on mukavat, monisuunnassa säädettävät istuimet, jotka voidaan mukauttaa selkääsi ja joissa on paljon säätömahdollisuuksia ajoasennossa yleensä, selkäsi kestää todennäköisesti vähemmän rangaistusta.

Jos kyseisessä maasturissa on lisäksi paljon hyödyllistä tekniikkaa, kuten automaattinen vakionopeudensäädin, kaistalla pysymisen avustin ja automaattinen jarrutus- ja kiihdytysautomatiikka, sen pitäisi helpottaa pitkien valtatienmatkojen ja kaupunkiliikenteen ruuhkien rasitusta.

Hyvä äänieristys hyödyttää korviasi, varsinkin jos se on yhdistetty huippuluokan audiojärjestelmään, joka tekee koko kokemuksesta entistäkin miellyttävämmän. Kaiken kaikkiaan kannattaa tutustua tässä artikkelissa lueteltuihin katumaastureihin, jos haluat tehdä pitkistä matkoistasi mahdollisimman miellyttäviä.

Kia Telluride – loistava vaihtoehto huippuluokan katumaastureille.

Kia Telluride on vielä uusi tulokas suurten katumaastureiden segmentissä, mutta näyttää siltä, että Telluride tarjoaa loistavan pitkän matkan kokemuksen suhteellisen edulliseen hintaan. Telluridessa on paljon mukavuusominaisuuksia sekä vakiona että lisävarusteena, mikä tarkoittaa, että Telluridesta saa lähes kaiken.

Telluriden istuimissa on saatavana sekä istuinlämmitys että ilmanvaihto, mikä tekee matkoistasi paljon mukavampia. Ensiluokkaiset äänentoistojärjestelmät, säädettävä ajoasento, hyvä näkyvyys ja yleisesti ottaen seesteinen ja hiljainen matkustamo ovat myös Kia Telluriden vahvuuksia.

  Mikä auto on paras vuoristoon?

Cadillac Escalade – Tekniikan juhlaa pyörillä.

Valmistajilla on tapana tarjota luksusta muutamalla eri tavalla. Jotkut keskittyvät perusasioihin, kuten muhkeaan jousitukseen, runsaaseen nahkaverhoiluun, puukoristeisiin ja hyvään eristykseen, kun taas toiset keskittyvät lähinnä tekniikkaan, ja Escalade tekee sitä molemmilla tavoilla.
Escaladen istuimet ovat helposti riittävän mukavat kaikenmuotoisille ja -kokoisille kuljettajille riippumatta siitä, missä istut. Monisuuntaisesti säädettävät istuimet ja ohjauspyörä, paukkuva stereojärjestelmä, aktiivisella melunvaimennuksella varustetut kaksoislasitetut ovet merkitsevät sitä, että Escalade on niin hiljainen kuin nykyautot vain voivat olla.

Audi Q5 – Mukava kompakti Executive SUV.

Audi on merkki, joka tunnetaan siitä, että se tarjoaa hämmästyttävän mukavia autoja, joilla pärjää helposti lyhyillä työmatkoilla ja pitkillä matkoilla, eikä Q5 ole poikkeus. Uuden Q5:n sisätilat on sisustettu kauniisti minimalistisilla tyylikkäillä yksityiskohdilla, jotka ovat silmää miellyttäviä ja joissa on saatavilla sekä paljon ylellisyyttä että turvallisuusominaisuuksia.

Uudemmissa Audi-malleissa käytetään erittäin tehokkaita moottoreita, jotka on räätälöity jatkuviin nopeisiin työmatkoihin. Tilaa on tarjolla valtavasti, vaikka Q5 on teknisesti kompakti katumaasturi. Monisuuntaiset hierovat istuimet ovat saatavilla, ja niitä kannattaa harkita, jos matkustat usein pitkiä matkoja.

Bentley Benteyga – Huippuluokan katumaasturi runsain mitoin

Bentley Continental GT coupea pidetään laajalti parhaana pitkän matkan autona, jonka voi ostaa kaikissa hintaluokissa, ja Benteyga on pohjimmiltaan Continental GT korotetulla ajoasennolla ja paljon käytännöllisemmällä. Benteyga on siis täynnä kaikkea, mitä GT:ltä voi toivoa, ja vielä enemmän.

  Ovatko hybridiautot hyviä vuoristoajoon?

Benteyga on täynnä kaikkia kuviteltavissa olevia ylellisyysvaihtoehtoja, mutta Benteyga eroaa Bentleyn tavasta kulkea tiellä. Vaikka monet pitävätkin Benteygaa pelkkänä Audi Q7:n glorifikaationa, nämä stereotypiat häipyvät heti, kun astut sisälle vehreän näköiseen matkustamoon.

Rolls Royce Cullinan – Maailman ylellisin katumaasturi

Jos haluat varmistaa, että saat ylellisintä kohtelua, mitä maasturissa voi saada, sinun on valittava Rolls Royce Cullinan. Cullinan tarjoaa ylellisyyttä ylivertaisuutta lähes joka suhteessa, sillä Cullinan on viritetty tarkasti ja vain mukavuutta varten siinä missä useimmat katumaasturit, mukaan lukien Benteyga, pyrkivät tarjoamaan myös urheilullisia ominaisuuksia.

Tämä tarkoittaa sitä, että jälkiverhoiltu Cullinan ei pyri tarjoamaan mitään muuta kuin vertaansa vailla olevaa mukavuutta. Jousitus on voinpehmeä ja aivan eri luokkaa verrattuna mihinkään muuhun tiellä liikkuvaan. Rakennusmateriaalit ovat vertaansa vailla, ja tarjolla oleva tekniikka on yhtä vaikuttavaa kuin kaikkein teknisesti vaativimmissa katumaastureissa.

UKK-osio

Ovatko katumaasturit parempia pitkän matkan ajamiseen kuin sedanit?

Vaikka katumaastureissa on paljon etuja ajamisen kannalta, kuten maastokyky, korotettu ajoasento, joka antaa paremman kokonaisnäkyvyyden, ja hallitsevampi tunne. Maasturi ei silti ole paras autotyyppi, jonka voit hankkia pitkän matkan ajamiseen, koska se kunnia kuuluu edelleen sedanille.

Sedanit ovat matalammalla ja hyötyvät yleensä matalampiprofiilisista renkaista, mikä tarkoittaa, että niiden tuulenvastus on pienempi, mikä tarkoittaa, että tuulimelu on vähäisempää. Koska renkaat ovat pienemmät, ne aiheuttavat myös vähemmän rengasmelua. Tehokkuus on myös parempi sedanilla, koska sedan painaa yleensä vähemmän kuin vastaava maasturi.

  Paras hybridiauto lyhyelle henkilölle

Mikä tekee maasturista hyvän pitkän matkan maasturin?

Jos haluat loistavan pitkänmatkan maasturin, sinun on löydettävä sellainen, joka tarjoaa mukavuutta, tilaa, tekniikkaa, hiljaisuutta ja käytännöllisyyttä. Tämä tarkoittaa sitä, että maastomaasturit, joissa on järeät renkaat, eivät todellakaan sovi, koska ne eivät ole läheskään yhtä mukavia.

Säädettävällä ajokorkeudella varustettu ilmajousitus on ylivoimaisen maastoauton etu, koska se tarkoittaa, että kyseinen auto voi säätää ajokorkeuttaan ajoympäristön mukaan. Kaksoislasitetut ikkunat, mukautuva vakionopeudensäädin, paljon säilytystilaa ja paljon lokeroita ovat myös toivottavia.

Ovatko hybridimaasturit hyviä pitkän matkan ajoon?

Hybridit hyötyvät paremmista MPG-kokonaistuloksista, jos pystyt hyödyntämään hybridivoimansiirtoa maksimaalisesti, mikä tarkoittaa sitä, että luotat regeneratiiviseen jarrutukseen mahdollisimman paljon. Suurin osa pitkän matkan ajoista tehdään kuitenkin maanteillä, joilla jarrutusta on vähän tai ei lainkaan.

Tämä tarkoittaa, että hybridia ei ole tehty pitkän matkan ajamiseen vaan pikemminkin päivittäisiin työmatkoihin kaupunkialueilla, joissa regeneratiivisesta jarrutuksesta on eniten hyötyä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z