Mikä auto on paras vuoristoon?

Jos asut vuoristoisella alueella tai haluat vain viikonloppuauton, joka pystyy kuljettamaan sinut korkeuksiin, vaihtoehtoja on paljon. Lähes kaikissa maastureissa on saatavana nelivetojärjestelmä ja reilusti maavaraa, mutta jotkut ovat ehdottomasti parempia kuin toiset.

Maastureiden lisäksi myös korotetut hatchbackit ja crossoverit ovat melko yleinen näky monilla vuoristoalueilla, koska niissä yhdistyvät mukavuus ja maastokelpoisuus sekä korotettu maavara, joka takaa täydelliset maastokelpoisuusominaisuudet.

Subaru Outback, Ford Expedition, Honda CR-V ja Jeep Grand Cherokee ovat kaikki vakiovaihtoehtoja tällaisiin tarkoituksiin, ja hyvästä syystä. Jos kuitenkin haluat ylellisemmän mäkiauton, esimerkiksi Mercedes G-luokka tai Range Rover ovat molemmat yhtä kyvykkäitä ja mukavia.

Halusitpa sitten auton vain hiihtoreissuja varten tai pysyväksi vuoristoasukkaaksi, kaikki nämä pystyvät kulkemaan lunta, maastoteitä ja epätasaista maastoa ongelmitta. Maastoajo-ominaisuuksien lisäksi ne ovat myös melko sopusuhtaisia maantiellä.

Subaru Outback

Subaru Outback on mitäänsanomattoman kaiken tekevä autotyyppi. Mukavuus on riittävä, tilaa riittää ja ominaisuudet ovat laajat. Outback tarjoaa loistavan näkyvyyden ja käytännöllisyyden, sillä sen tavaratiloihin onnistuu pakkaamaan paljon tavaraa.

Outback tarjoaa Subarun pysyvän legendaarisen nelivetojärjestelmän, joka kykenee kulkemaan kaikenlaisissa maastoissa hikeä säästämättä. Maastoajo-ominaisuuksien lisäksi Outback on myös riittävän tilava autoleirintään, ja se on myös melko perheystävällinen.

Ford Expedition

Ford Expedition on oletusarvoinen perheauto Yhdysvalloissa, ja on helppo ymmärtää miksi, sillä se tarjoaa runsaasti tilaa, mukavuutta ja maastokelpoisuutta. Vaikka Explorer on enimmäkseen suunniteltu asumaan lähiöperheen pihatiellä, sillä voi kulkea monenlaisissa hankalissa sääolosuhteissa.

  Kaikkien aikojen luotettavimmat eurooppalaiset autot

Parasta Ford Expeditionissa on se, että siihen voi pakata koko perheen, koiran ja kasan hiihtovälineitä ja mennä minne tahansa. Vaikka Exploreria ei olekaan tehty vakavaan maastoajoon, mutta jos törmäät tavalliseen lumeen ja maastoteihin, sinun ei pitäisi olla huolissasi.

Honda CR-V

Honda CR-V on suunnilleen sama kuin Ford Explorer, kun on kyse kohderyhmästä ja yleisestä esikaupunkikäytöstä. CR-V on polttoainetaloudellinen, mutta silti riittävän iskukykyinen, ja se tarjoaa istumapaikkoja jopa viidelle ja lisäksi runsaasti tavaratilaa.

CR-V:ssä on myös vakiovarusteena automaattivaihteisto, jonka ansiosta CR-V:tä on helppo ajaa maastosta riippumatta. Ei ole ihme, että CR-V on niin uskomattoman suosittu Yhdysvalloissa, ja mitä vuoristoon tulee, CR-V pystyy selviytymään useimmista tienpinnoista.

Mercedes Benz G-luokka

Mercedes Benz G-luokka on nykyään jonkinlainen statement-auto, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö G-luokka pystyisi äärimmäiseen maastoajoon. G-luokan juuret ulottuvat vahvasti sotilaskäyttöön, ja se näkyy heti, kun törmäät kiviin, lumeen tai mutaan.

Kun tähän yhdistetään uskomaton ylellisyys, uskomattomat moottorit ja uskomaton muotoilu, G-luokka vaikuttaa täydelliseltä autolta. G-luokan ainoa suuri haittapuoli on korkea sisäänpääsyhinta, mutta siitä huolimatta saat paljon luksusta, ja lähes kaikki rakastavat G-luokan autoja.

Range Rover

Yksi G-luokan suurimmista kilpailijoista on Range Rover. Range Rover ajaa hieman ylellisemmin aerodynaamisemman rakenteensa ansiosta, eikä siinä ole yhtä paljon tuuliääniä kuin G-luokassa. Se näyttää upealta ja ajaa upeasti, mutta se maksaa yhtä paljon kuin G-luokka, mutta se on ehdottomasti sen arvoinen.

  Missä pienessä maasturissa on eniten hevosvoimia?

Näennäisesti kyseenalaiselta vaikuttavaa luotettavuutta lukuun ottamatta Range Rover täyttää kaikki kuviteltavissa olevat laatikot. Vaikka Range Rover näyttää ylelliseltä ja on suunnattu lähinnä maastokäyttöön, se on uskomattoman maastokelpoinen monien maastoon liittyvien ominaisuuksien ja teknologiaratkaisujen ansiosta. Niin paljon, että se antaa G-luokalle kyytiä.

FAQ-osio

Mitä autoja tulisi välttää maastoajossa?

Jotain sedania ei ole tehty vuoristoteille, mutta on olemassa muutamia poikkeuksia. Myöskään viistoperät eivät sovi, sillä niissä on yleensä vain etuveto, matala maavara ja melko matalaprofiiliset renkaat. Lukuun ottamatta muutamia Subarun tekemiä poikkeuksia näitä autoja on vältettävä vuoristoajoa varten.

Myös etuvetoisia maastureita kannattaa välttää, koska ne eivät ole niin suorituskykyisiä kuin maasturilta voisi odottaa. Tästä huolimatta kaikki ilman nelivetoa varustetut autot juuttuvat varmasti jumiin lumisilla teillä. Voimansiirron lisäksi sinun ei pitäisi koskaan mennä vuoristoon kesä- tai ympärivuotisilla renkailla talvella.

Vaurioittaako maastoajo autosi?

Maastoajo voi ehdottomasti vahingoittaa autoasi, mutta jos teet sen turvallisesti tarkoitukseen suunnitellulla autolla, sinun ei pitäisi olla kovinkaan huolissasi, jos tiedät, mitä olet tekemässä. Kaikenlainen äärimmäinen maasto ei kuitenkaan ole kovin turvallista edes Mercedes Benz G-luokan kaltaisella autolla ajettaessa.

Mahdollisuus vahingoittaa autoasi maastossa on huomattavasti suurempi, ja tämän vuoksi monet vakuutusyhtiöt joko haluavat periä sinulta korkeampia vakuutusmaksuja tai ne eivät korvaa mitään maastokäytöstä aiheutuvia kustannuksia. Varmista, että hankit auton, jossa on kunnollinen korin alapuolinen suojaus, sillä se on avainasemassa, jos haluat pitää autosi turvassa.

  Mikä auto kestää 20 vuotta?

Mitkä ovat hyvän maastoauton tärkeimmät ominaisuudet?

Hyvässä maastoautossa on vähintään pysyvä neliveto. Nelivedon lisäksi myös korotettu ajoasento ja maavara ovat olennaisia. Erinomainen näkyvyys ja jousitusasennukset ovat myös melko tärkeitä, kun on kyse ajamisesta karussa vuoristomaastossa.

Näiden lisäksi myös Range Roverin ja Mercedes Benz G-luokan kaltaiset matalalla vaihteistolla varustetut autot ovat välttämättömiä. Lisäsuojaus korin alla, lukittavat tasauspyörästöt, suuri pyörän liikerata ja suuri vääntömomentti ovat myös uskomattoman tärkeitä, kun on kyse vakavista maastoajo-olosuhteista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z