Paras sähköauto vanhemmille kuljettajille

Jos olet iäkäs kuljettaja ja haluat siirtyä seuraavaksi autoksesi sähköautoon, sinun on varmistettava, että kyseisessä autossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet, joita senioriystävällinen ajoneuvo tarvitsee. Tämä tarkoittaa, että auton on oltava turvallinen, helposti lähestyttävä, käytännöllinen, tarjottava paljon säätömahdollisuuksia ja oltava intuitiivinen.

Sinun pitäisi tutustua Kia Niro EV:hen, VW ID.4:ään ja Tesla Model 3:een, jos olet kiinnostunut pienemmistä sähköautoista. Jos haluat sähköisen katumaasturin, tutustu Tesla Model Y:hen. Jos haluat mukavimmat ja ylellisimmät ominaisuudet, tutustu Mercedes EQS:ään.

Sähköautojen suosio on kasvanut viime aikoina, mikä tarkoittaa, että sähköauton ostaminen nyt saattaa olla hyvä ajatus. Jos olet epävarma sähköauton ostamisesta, voi olla parempi valita pistokehybridi, joka voisi teoriassa toimia testialustana, jonka avulla voit siirtyä tulevaisuudessa täysin sähköautoon.

Oli miten oli, tarjolla on muutamia sähköautoja, joiden pitäisi palvella sinua hyvin, mutta vain jos sinulla on keinot hyödyntää niitä järkevällä tavalla. Tämä tarkoittaa, että sinun on asennettava seinälaturi kotiisi tai luotettava kunnolla kehittyneeseen latausinfrastruktuuriin asuinalueellasi.

Kia Niro EV

Noin 40 000 dollarilla saat Kia Niro EV:n, joka on melko hyvä vaihtoehto sekä nuoremmille että vanhemmille kuljettajille. Se tarjoaa miellyttävän kyydin ja tilavan sisätilan, jota voi säätää sydämesi mielen mukaan. Autoon pääsee helposti käsiksi, koska se tarjoaa hieman korotetun ajoasennon, joka parantaa myös näkyvyyttä.

  Pitäisikö minun ostaa sähköauto nyt vai odottaa

Auton toimintasäde on varsin kohtuulliset 240 kilometriä, mikä riittää hyvin muutaman päivän päivittäiseen työmatkaliikenteeseen. Infotainment-järjestelmä on helppotajuinen, ja kaikki hallintalaitteet ovat aina sormiesi ulottuvilla. Turvallisuus on Niro EV:n suuri myyntivaltti, koska siinä on vakiona runsaasti turvavarusteita.

VW ID.4

Melko samalla rahalla kuin Niro EV:n, saat VW ID.4 EV:n, joka tarjoaa kiistatta enemmän jännitystä verrattuna. Tarjottu toimintasäde on noin 250 kilometriä täydellä latauksella, mikä tekee tästä VW EV:stä melko kilpailukykyisen Niro EV:n kanssa. Siinä on myös vakiona paljon turvavarusteita, jotka tekevät siitä turvallisen ja luottavaisen tien päällä.

Se on jopa tilavampi kuin Niro EV, mikä tekee siitä paremman, jos haluat usein kuljettaa useita matkustajia. Se ei kuitenkaan ehkä ole kaikista tässä luetelluista autoista kaikkein intuitiivisin, koska siinä on paljon kosketusnäytön painikkeita, joita voi olla vaikea ymmärtää ja käyttää ajon aikana.

Tesla Model 3

Noin 44 000 dollarin lähtöhinnalla Model 3 on kiistatta parempi sähköauto verrattuna Niroon ja ID.4:ään, koska se tarjoaa mahdollisuuden käyttää Teslan supercharger-verkkoa, joka on edelleen paljon parempi kuin useimmat markkinoilla olevat kolmannen osapuolen laturit.

Model 3:n ajokorkeus on kuitenkin matalampi verrattuna kaikkiin tässä luettelossa oleviin autoihin, mikä ei ole juuri sitä, mitä senioriystävälliseltä sähköautolta halutaan. Joka tapauksessa Model 3 tarjoaa 220 mailin toimintasäteen täydellä latauksella, ja se on todennäköisesti markkinoiden paras sähköauto tällä hetkellä, kun otetaan huomioon sen arvo.

  Mikä auto on paras huonoille teille?

Tesla Model Y

Tesla Model Y on periaatteessa korotettu Model 3, mikä tekee siitä paljon edullisemman vanhemmille kuljettajille. Model Y:ssä on myös paljon enemmän tilaa kaikille matkustajille, mikä tekee siitä Model 3:n yläpuolella käytännöllisyyden ja saavutettavuuden osalta.

Model Y maksaa muutaman tonnin enemmän kuin Model 3, mutta se on sen arvoinen, koska se tarjoaa Model 3:een verrattuna monia etuja. Infotainment-järjestelmän ymmärtäminen saattaa olla aluksi hieman hankalaa, mutta kun se on ymmärretty, se on siitä lähtien sujuvaa.

Mercedes EQS

Jos haluat sähköautosta ylellisyyden huipun, sinun kannattaa tutustua tarkemmin upouuteen Mercedes EQS:ään. Tämä 120 000 dollarin hintainen sähköauto on sähköinen versio S-luokasta, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa kaikki ne hienoudet, joita voit odottaa Mercedeksen lippulaivalta.

Vaikka se ei ole läheskään yhtä tilava kuin S-luokka, varsinkaan takamatkustajien osalta, EQS on tämänhetkinen mestari toimintasäteen osalta, sillä se onnistui kulkemaan 441 mailia yhdellä latauksella. Tämä ei ole mikään yllätys, sillä EQS on aerodynaamisin sähköauto markkinoilla tällä hetkellä.

UKK-osio

Onko järkevää ostaa sähköauto vuonna 2022?

Yli 54 prosenttia amerikkalaisista pitää ajatuksesta ostaa seuraavaksi autokseen joko hybridi- tai sähköauto, mikä tarkoittaa, että olemme hitaasti siirtymässä kohti massasiirtymistä hiilidioksidipäästöttömään liikenteeseen. Logiikka sen takana ei kuitenkaan ole aivan yksinkertaista.

  Menettävätkö sähköautot latauksensa pysäköidessään?

Jos haluat siirtyä sähköautoon, sinun on varmistettava, että sinulla on oikea pääsy hyvin kehittyneeseen latausinfrastruktuuriverkostoon, jotta voit edes hyötyä sähköautosta. Jos et voi tehdä sitä, sinun on asennettava seinälaturi autotalliisi.

Minkä tyyppinen sähköauto on paras vanhemmille kuljettajille?

Sähkökäyttöiset katumaasturit/crossoverit ovat kiistatta parhaita sähköautotyyppejä, jos haluat senioriystävällisen kokemuksen. Tämä tarkoittaa sitä, että hyödyt korotetusta ajoasennosta, helposta saavutettavuudesta, hyvästä kaikenkattavasta näkyvyydestä ja suuresta käytännöllisyydestä.

Suuret sedanit, kuten EQS, ovat myös loistava vaihtoehto vanhemmille kuljettajille, jotka etsivät ylellisyyttä ja mukavuutta ennen kaikkea.

Pitäisikö minun ostaa ensin hybridi- vai sähköauto?

Jos sinulla ei ole kokemusta sähköauton omistamisesta ja päivittäisestä käytöstä, on parempi valita ensin hybridi, jotta voit testata vesiä ja nähdä, kuinka hyvin selviät kaikista niistä kompromisseista, joita ladattava auto tarjoaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei kannata hätiköidä ja lähteä ostamaan sähköautoa varmistamatta, että elämäsi on sopiva kaikkiin tarvittaviin mukautuksiin, jotta voit ylipäätään nauttia sähköautosta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z