Mikä auto on paras huonoille teille?

Useimmissa paikoissa ympäri maailmaa tiet ovat suorastaan huonoja, ja autolla ajaminen tällaisilla teillä päivittäin voi lisätä auton elintärkeiden osien kulumista merkittävästi. Voit joko palkata yksityisen tienhoitopalvelun tai valita auton, jonka pitäisi pärjätä näillä teillä mahdollisimman hyvin.

Luulisi, että huonot tienpinnat pitäisi liittää vain kaukaisiin maaseututeihin tai kolmannen maailman maihin, mutta monilla elintärkeillä suurkaupunkialueilla, kuten New Yorkissa, tienpintojen laatu on ala-arvoinen. Ja yli 25 prosenttia ihmisistä siellä onnistuu vahingoittamaan autoaan tällaisilla pinnoilla.

Useimmissa tapauksissa tunnet vain epämukavuutta, mutta joskus saatat vaurioittaa vanteita, renkaita tai auton alapuolta niin paljon, että se saattaa jopa vaatia kokonaan uudet vanteet ja renkaat.

Autot, kuten Fiat Panda, Dacia Duster, Toyota RAV4 tai Honda CR-V, ovat kaikki suosittuja edullisia vaihtoehtoja, joiden pitäisi pärjätä hyvin epätasaisilla tienpinnoilla. Jos haluat ylellisemmän auton, Audi A4 All-road, Volvo S90, Mercedes Benz S-luokka tai Range Rover on myös tehty selviytymään tällaisista olosuhteista.

Fiat Panda

Fiat Panda on jonkinlainen legenda, kun on kyse maastossa ja maastossa ajamisesta. Vaikka et koskaan ajattelisi sitä, kun katsot Pandaa, tämä auto voi todella mennä minne tahansa. Tämä johtuu pääasiassa laihoista renkaista ja kevyestä korista.

Pandassa on myös kunnon paksut kumit ja vanteet, jotka pystyvät kulkemaan paljon petollisemmassakin maastossa kuin vain muutamissa kuopissa ja nopeuskuopissa. Ja vaikka jotain sattuisikin, Pandan suhteellisen alhaisen hinnan ansiosta sen voi korjata halvalla hetkessä.

  Paras auto yöajoon

Dacia Duster

Dacia Duster on mutkaton, suoraviivaisin ja arvokkain maasturi mitä on olemassa. Mutta samalla Duster on todellinen katumaasturi, ja sen pyörien ja renkaiden paksuus on kätevä huonosti päällystetyillä tai jopa päällystämättömillä teillä.

Duster on tehty myytäväksi, huollettavaksi ja halvalla ajettavaksi, ja se on täydellinen yhdistelmä teillä, jotka voivat tappaa auton alapinnan. Dacia ei ole varustettu ilmajousituksella eikä kevytmetallivanteilla, mikä tarkoittaa, että Duster on enimmäkseen terästä, ja juuri sitä haluat, kun menet tällaisille teille.

Toyota RAV4

Toyota RAV4 on yksi kaikkien aikojen suosituimmista pienistä katumaastureista vankan luotettavuuden ja suhteellisen edullisen hinnoittelun ansiosta. RAV4 ei ole missään nimessä luksusauto, mutta Dusteriin verrattuna RAV4 tuntuu Rolls Roycelta.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että RAV4 olisi hauraampi tai anteeksiantamattomampi, ehkä jopa päinvastoin, sillä RAV4 on yksi markkinoiden luotettavimmista kompaktista katumaasturista. Paksujen renkaiden ja pyörien lisäksi RAV4 on tehty selviytymään jossain määrin kohtalaisesta maastosta, minkä pitäisi riittää muutamaan kuoppaan.

Audi A4 All-Road

Vaikka kaikkien näiden edellä mainittujen autojen pitäisi tarjota sinulle melko luotettava alusta, niitä ei ole tehty ihmisille, jotka haluavat kokea jonkin verran ylellisyyttä samalla, ja Audi A4 All-Road saattaa olla juuri paras yhdistelmä ylellisyyttä, käytännöllisyyttä ja hyödyllisyyttä.

All-Road-versio tarjoaa korotetun ja vahvistetun jousituksen, jonka pitäisi selviytyä helposti sorateistä ja lievästi maastossa kulkevista pinnoista, ja ylimääräinen korin alapinnan ja pyöräkoteloiden suojaus on myös kätevä. Tämän lisäksi se on kuin mikä tahansa muu A4.

  Mitkä ovat turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta parhaat urheiluautot?

Volvo S90

Jos haluat mieluummin keskikokoisen sedanin, Volvo S90 on täydellinen valinta, sillä se tarjoaa mukavuutta yli kaiken. S90:tä ei ole suunniteltu tarjoamaan urheilullisuuden ja mukavuuden yhdistelmää, kuten jotkut sen kilpailijat, kuten esimerkiksi BMW 5-sarja, tekevät, vaan S90 keskittyy pikemminkin pelkästään mukavuuteen.

Ja tällaiset erot näkyvät selvimmin, kun on kyse huonosta tienlaadusta. Lisäksi S90:ssä on mukavat, tuolimaiset istuimet, jotka pehmentävät kovia iskuja, ja jousitus on uskomattoman joustava, niin että auton ei pitäisi horjua tavallisissa kaupunkikuopissa.

Mercedes Benz S-luokka

Törkeän arvonalennuksen ansiosta edellisen sukupolven S-Classin saa nykyään yhtä paljon kuin uuden Honda Civicin. Civic ei kuitenkaan pärjää S-Classille, kun kyse on venemäisen kelluvasta jousituksesta, joka imee kuoppia kuin kukaan muu.

S-Class on vain niin iso ja pehmeä, että soralla ajaminen ei tunnu tavalliselta soralla ajamiselta. Tärinät eivät kantaudu matkustamoon, ja kuljettaja tuntee ajavansa edelleen päällystetyillä teillä. S-luokka on mukavuuden perikuva, ja edellisen sukupolven S-luokka on edelleen markkinoiden mukavimpien autojen joukossa.

UKK-osio

Tarvitsenko maasturin huonoille teille?

Maastoauton valitseminen kulkuvälineeksi ei saisi perustua pelkästään siihen, millaisilla teillä aiot sillä ajaa. Kuten aiemmin mainittiin, joissakin suurissa kaupungeissa on kuoppia, joiden pitäisi toimia maasturin ostamisen puolesta.

Mutta sinun pitäisi vain ajaa hitaasti kuopan yli, ja tällaisissa tapauksissa maasturin ja minkä tahansa muun auton välillä ei todellakaan ole eroa.

  Paras auto selkäkipuihin

Minkä tyyppisiä autoja minun pitäisi välttää?

Sinun ei pitäisi koskaan valita superautoa tai edes urheiluautoa päivittäiseksi kuljettajaksesi, jos alueellasi ei ole riittävää tienpintaa. Tämäntyyppisissä autoissa on tarjolla jäykkä jousitus urheilullisempaa ajoa varten, ja huono tienlaatu voi tappaa tällaiset autot.

Jos törmäät kuoppaan Ferrarillasi, sinun on myös syytä olla tietoinen siitä, että super- tai urheiluautojen maavara on yleensä paljon huonompi kuin muiden autojen. Kannattaa siis miettiä kahdesti ennen superauton ostamista.

Kuinka usein kuopat vahingoittavat autoa?

Yleinen harhaluulo on, että kuopat vahingoittavat vain pyöriä ja renkaita. Todellisuudessa voima jakautuu kaikkiin pyöriin ja renkaisiin suoraan liittyviin osiin. Tämä tarkoittaa, että ohjaus, jousitus, jarrut ja monet muut komponentit voivat olla suuressa vaarassa.

Jos ajat kuopan yli riittävän nopeasti, pahimmassa tapauksessa rengas voi jopa räjähtää, jolloin voit joutua ulos tieltä. Useimmissa tapauksissa kuopat vaurioittavat yleensä pyöriä, ja jos et sen jälkeen ole tarpeeksi tarkkaavainen, itse pyörä saattaa vaurioittaa kaikkia muita autosi herkkiä osia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z