Paras vuosi Audi Q3:lle

Audi Q3

Audi Q3 on todella suosittu ylellinen kompakti SUV/crossover, joka on tehty niille, jotka haluavat auton, jossa on korkeampi painopiste, mutta eivät ole valmiita maksamaan paljon rahaa Q5:stä tai edes Q7:stä. Q3 on yksi Audin pienimmistä katumaastureista, ja se on tehty monien VAG:n tuotteiden, kuten Audi A3-viistoperän, yhteiselle alustalle.

Q3 esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 2011, ja se on parantunut siitä lähtien. Se kilpailee Mercedes Benz GLA:n ja BMW X1:n kaltaisten mallien kanssa, mikä tarkoittaa, että nämä kolme ovat suosituimpia saksalaisia crossovereita. Siksi on todella tärkeää tietää, mikä Q3 kannattaa ostaa, sillä kaikkia Q3-malleja ei ole tehty samanlaisiksi.

Paras ostettava Audi Q3 on vuoden 2019 malli, koska se on päivitetty malli, mikä tarkoittaa, että saat kaiken, mitä uusimmassa Q3:ssa on, lukuun ottamatta hintaa. Vuoden 2016 Q3 on myös todella hyvä ostos, koska se näyttää olevan kaiken kaikkiaan todella luotettava auto. Lopuksi vuoden 2012 Audi Q3 on myös harkitsemisen arvoinen, sillä se on joukon edullisin valinta.

Riippumatta siitä, minkä Q3-mallin valitset, sinun on pidettävä mielessä, että kaikkia niitä on huollettava, muuten ne vikaantuvat lopulta. Nämä autot ovat monimutkaisia ja täynnä runsaasti kuluvia ominaisuuksia, jotka tarvitsevat huoltoa, jotta ne kestäisivät huomattavan pitkään.

1. 2019 Audi Q3

Vuoden 2019 Audi Q3 on todennäköisesti paras Q3-mallivuosi ostettavaksi useista syistä. Vuoden 2019 malli maksaa jopa 40 % vähemmän verrattuna vuoden 2022 malliin, vaikka se on kokonaisuudessaan todella samanlainen auto. Vuoden 2019 ja vuoden 2020 Q3-mallit ovat melko identtisiä, mutta vuoden 2019 malli on silti halvempi. Tämä tarkoittaa, että saat huipputason auton huomattavasti edullisempaan hintaan.

  Paras vuosi Audi S4:lle

Toki 4 vuotta vanha malli ei todennäköisesti ole yhtä hyvin hoidettu kuin vuoden 2021 tai 2022 malli, mutta jos osaat ostaa, vuoden 2019 malli näyttää olevan paras vaihtoehto. Luotettavuuden osalta vuoden 2019 mallin ja sen jälkeisten mallien välillä ei oikeastaan ole kovin suurta eroa.

Asiakastyytyväisyysdiagrammien mukaan Q3 on auto, johon useimmat ovat enemmän kuin tyytyväisiä. Jotkut valittavat, että auto on hieman liian hidas, mutta se johtuu enemmänkin moottorivalinnoista kuin mistään muusta. Kaiken kaikkiaan vuoden 2019 malli vaikuttaa varmasti autolta, jota kannattaa harkita, jos haluat parhaan Q3:n.

2. 2016 Audi Q3

Jos olet kiinnostunut ostamaan edellisen sukupolven Q3:n, vuoden 2016 malli on paras vaihtoehto. Se maksaa paljon vähemmän verrattuna faceliftattuun (2019 ja siitä eteenpäin) malliin. Pääset nauttimaan huomattavista säästöistä samalla, kun pääset nauttimaan suurimmasta osasta Audin uusimmista malleista löytyvää modernia teknologiaa. Vuoden 2016 malli näyttää myös pitävän paikkansa luotettavuuden suhteen todella hyvin.

Joukon omistajien mukaan vuoden 2016 Q3 on todella hyvin koottu auto, joka huokuu laatua, kuten useimmat Audi-mallit. Jotkut omistajat valittavat kuitenkin joistakin sisätiloihin liittyvistä seikoista, kuten ilmastointilaitteen painikkeista, jotka ovat hieman liian vanhan näköisiä.

Tämän lisäksi vuoden 2016 Q3 on melko tuoreen näköinen malli sisältä ja ulkoa. Tarjolla oleva tila ei ole paljon pienempi kuin uusimmissa Q3-malleissa, ja jos muotoilu ei haittaa, olet todella tyytyväinen vuoden 2016 malliin. Vuosi 2016 on tässä, koska se on ehkä yksi luotettavimmista Q3-mallivuosista, mutta se maksaa silti paljon vähemmän kuin uusin uudistettu Q3-malli.

  Sopivatko Mercedeksen vanteet Audiin?

3. Audi Q3 2012

Jos haluat säästää hieman rahaa, mutta haluat silti auton, joka näyttää ja tuntuu ensiluokkaiselta, vuoden 2012 Q3 on oikea valinta. Tämä auto on nyt 10 vuotta vanha, mutta se on suurin piirtein sama kuin vuoden 2016 malli. Toki vuoden 2016 malli on päivitetty, ja siinä on erilaisia osia, jotka ovat uudempia, paremman näköisiä ja premium-luokan.

Vuoden 2012 malli on kuitenkin koko Q3-malliston edullisin, sillä se alittaa muut Q3-mallit reilusti. Luotettavuus ei ole yhtä hyvä kuin 2016-mallissa, mutta hyvin hoidetut yksilöt ovat jopa uusimpien Q3-mallien tasolla.

Näin ollen, jos pystyt löytämään hyvin pidetyn 2012-mallin, jossa ei ole liikaa kilometrejä kellossa, sinun kannattaa ehdottomasti harkita sitä, sillä se tarjoaa aidon Audi-elämyksen alennuksella.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi Q3?

Jos olet kiinnostunut kompaktista crossoverista/SUV:stä ja haluat sen tuntuvan premium-luokkaa olevalta ja mukavalta, Audi Q3:n pitäisi ehdottomasti olla tutkassasi. Aivan ensimmäiset Q3-mallit ovat hieman oudon näköisiä, mutta vuoden 2019 ja faceliftin jälkeiset mallit näyttävät mielestäni paljon paremmilta.

Niin tai näin, kompaktit premium-crossoverit ovat tällä hetkellä koko hypeä, mikä tarkoittaa, että nämä asuvat yhdessä tämän hetken suosituimmista markkinasegmenteistä. Jos pidät tämäntyyppisistä autoista, sinun kannattaa ehdottomasti harkita Q3:n ostamista, sillä se on todella hyvä auto.

  Parhaat suorituskykyiset ilmansuodattimet B7 Audille

Mikä Audi Q3 -malli on paras?

Jos haluat diesel-Q3:n, 2,0 litran TDI-malli, jossa on noin 150 hv, on paras vaihtoehto, koska se riittää Q3:n kokoon nähden. Noin saman hevosvoimamäärän omaava 1,5L TFSI-nelisylinterinen on suosituin bensiinivalinta Q3:een, koska se on hienostunut, suhteellisen tehokas ja riittävän tehokas.

Muista myös Audin Quattro AWD -järjestelmä, sillä se on välttämättömyys kaikissa Audin autoissa, joiden painopiste on korkeampi. Lopuksi, jos haluat pitää Q3:ssa eniten hauskaa, sinun kannattaa tutustua Audi RS Q3:een, koska sillä autolla on todella hauska ajaa.

Onko Audi Q3 parempi kuin Audi Q2?

Audi Q2 on Audi Q3:n alapuolelle sijoittuva Audin lähtötason katumaasturi. Q2 on pienempi, edullisempi, eikä se ole yhtä hyvin varusteltu kuin Q3. Sinänsä Q3 on kokonaisuutena parempi auto, koska se tarjoaa enemmän kaikkea.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z