Sopivatko Mercedeksen vanteet Audiin?

Mercedes valmistaa joitakin markkinoiden kiehtovimmista vanteista. Mutta voiko Audiin asentaa Mercedeksen vanteet?

Kyllä, jotkin Mercedeksen vanteet sopivat joihinkin Audi-malleihin. Mutta ennen kuin otat minkä tahansa Mercedeksen pyörän ja yrität asentaa sen Audiin, sinun on tiedettävä molempien pyörien mitat. Useimmissa Mercedes-pyörissä on 12 mm:n korvakepultti, kun taas Audin pyörissä on yleensä 14 mm:n korvakepultti.

Jos haluamasi Mercedes-pyörä ei sovi Audiisi, voit porata reikiä. Lisäksi voit käyttää napakeskistä rengasta täyttämään pyörän navan ja vanteen keskipisteen välisen tyhjän tilan. Joissakin tapauksissa sinun on ehkä käytettävä pyörän välikkeitä, jos haluat sovittaa vanteiden offsetin yhteen.

Useimmissa vuoden 2006 jälkeen valmistetuissa Mercedeksissä käytetään kuitenkin 14 mm:n pultteja, joten sinun ei tarvitse porata reikiä pyörän sovittamiseksi. Koska Mercedeksen vanteissa on kuitenkin paksummat pinnat, saatat tarvita pidempiä pultteja tai nastoja, jotta Audisi vanteet sopivat vanteisiin. Sitä paitsi voit myös käyttää pyöränpulttien muutossarjoja.

Miksi renkaan sovittamiseen tarvitaan navan keskitysrengas?

Tämä johtuu siitä, että Mercedeksen vanteissa on yleensä suurempi keskipiste kuin Audissa. Useimpien Mercedes-Benzin pyörien mitat ovat noin 66,56 mm, kun taas Audin mitat ovat 57,1 mm. Mercedes-vanteen sovittaminen Audiin on siis helppoa, koska sinun tarvitsee vain asentaa napakeskirengas pyörän keskipisteen sisälle.

Sinun on kuitenkin varmistettava, että molemmissa vanteissa on sama pulttijako. Useimmissa Mercedes-Benz- ja Audi-malleissa on pulttijako 5X112. Mutta yksi asia, joka yleensä eroaa toisistaan, on offset. Siksi sinun on käytettävä pyörän välilevyjä, jotka vastaavat offset-kokoa.

  Mikä on paras Mercedes pitkille kuljettajille?

Mistä tiedän, sopiiko Mercedes-pyörä Audiini?

On monia tapoja, joiden avulla voit todeta, sopiiko Mercedes-pyörä, jonka haluat asentaa Audiisi. Ensinnäkin voit käydä mekaanikon luona ja pyytää häntä tarkistamaan koot. Toiseksi voit katsoa autosi tarrakilvestä, joka on yleensä kuljettajan oven sisäpuolella.

Jos et löydä pyörän kokoa, voit mitata pyörät itse. Aloita mittaamalla pyörän halkaisija. Mittaa seuraavaksi leveys ja mittaa lopuksi offset. Huomaa, että pyörän siirtymä saadaan mittaamalla pyörän keskilinjan ja pyörän kiinnitystyynyn välinen etäisyys.

Lisäksi sinun on selvitettävä Mercedes-pyörän pulttijako. Jos kuvio ei täsmää, tämä on ongelma. Voit mitata pulttikuvion selvittämällä vastakkaisten reikien välisen halkaisijan. Lisäksi sinun on tiedettävä, kuinka monta korvakkeen reikää pyörässä on.

Lisäksi sinun on tiedettävä renkaan koko. Ennen kuin vaihdat autosi vanteen, sinun on tarkasteltava renkaan kokoa. Yleensä renkaan kokoonpanon ja renkaan halkaisijan pitäisi vastata todellista kokoonpanoa. Tämä on tärkeää, jotta matkamittari ja nopeusmittari toimivat oikein.

Tarkista lopuksi pyörän koko ja sen korvakuvio. Eri pyörissä on erilaiset korvakuviot. Joissakin on neljä, toisissa viisi, kuusi tai jopa kahdeksan. Jos Audiin kiinnitettävässä Mercedes-pyörässä on sama kuvio, pyörien kiinnittäminen on helpompaa. Jos näin ei ole, saatat joutua porauttamaan reikiä pyörän asentamista varten.

FAQ

Mitä erilaisia pyörän offset-tyyppejä on olemassa?

Pyörän siirtymä viittaa siihen, missä asennossa pyörä istuu napaan nähden. On olemassa kolme erilaista offset-tyyppiä: positiivinen offset, negatiivinen offset ja nollapoikkeama. Pyörän offset lasketaan metreinä, ja se on erittäin tärkeä, kun asennat räätälöityjä pyöriä.

  Mikä on paras käytetty Mercedes avoauto ostettavaksi?

Positiivisessa offsetissa navan kiinnityspinta on etupyörään päin. Se on uusin offset, ja se on yleensä uusimmissa automalleissa. Negatiivinen offset koostuu navan kiinnityspinnasta, joka on pyörän keskilinjan takaosaan päin, kun taas nollaoffset käsittää navan kiinnityspinnan, joka pysyy samalla tasolla kuin keskilinja.

Missä automalleissa on sama pulttijako kuin Mercedes-Benzissä?

Mercedes-Benzin pulttijako on 5X112. On kuitenkin useita automerkkejä, joilla on tämä pulttijako, ja niihin kuuluvat Audi, Volkswagen, Maybach ja Chrysler. Tämä tarkoittaa, että voit helposti asentaa Mercedesin vanteet näihin autoihin, kunhan myös niiden halkaisija, leveys, offset, pyörä- ja rengaskoko on sama.

Miksi Mercedeksen renkaat ovat eri kokoisia kuin useimmissa luksusautoissa?

Mercedeksellä on erikokoiset renkaat kuin useimmissa luksusautoissa pidon parantamiseksi. Lisäksi suuremmat renkaat saavat Mercedes-autot näyttämään tyylikkäiltä ja urheilullisilta. Viime aikoina useimmat luksusautot ovat alkaneet seurata Mercedeksen jalanjälkiä ja valmistaa autoja, joissa on suuret renkaat.

Mitä haittoja on siitä, että autossani käytetään vääriä renkaita?

Väärien pyörien asentamisesta autoosi on paljon haittoja. Ensinnäkin se saa autosi näyttämään hankalalta. Toiseksi se tekee auton ajamisesta painajaismaista, kuten kääntymisestä. Kaiken lisäksi ne saattavat saada autosi kuluttamaan enemmän polttoainetta, mikä on lisäkustannus.

Lisäksi jos sinulla on liikaa offsetia, se tekee ajamisesta riskialtista ja voi jopa johtaa onnettomuuteen. Esimerkiksi liiallinen positiivinen offset vaikuttaa ajotapaan. Se voi kuluttaa jarruja ja joitakin sisäisen jousituksen osia. Sitä vastoin liiallinen negatiivinen offset voi lisätä painetta ajoneuvon jousitukseen.

  Paras käytetty Mercedes Hatchback

Johtopäätös

Useimmat Mercedeksen vanteet sopivat useimpiin Audi-malleihin. Tämä johtuu siitä, että useimmissa Mercedes-malleissa on suurempi keskiöaukko kuin Audin malleissa. Tämän seurauksena sinun tarvitsee vain käyttää napakeskistä rengasta, jotta Mercedes-pyörä sopii Audiin.

Sinun on kuitenkin varmistettava, että renkaat ovat halkaisijaltaan ja leveydeltään samanlaiset. Lisäksi niissä on oltava sama korvakuvio. Ja jos offset ei ole sama, sinun on ehkä käytettävä välikkeitä. Lisäksi vanteen koon on oltava sama, jotta ajaminen olisi sujuvaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z