Porsche Taycan Cross Turismo Luotettavuus

Vuonna 2019 Porsche esitteli uuden urheilullisen crossoverin Taycan Cross Turismon muodossa. Taycan Cross Turismo on yhtä hauska ajettava kuin tavallinen Taycan. Taycan Cross Turismo ei tarjoa manuaalivaihteistoa, mutta siinä on maastopaketti ja ”Gravel”-ajotila. Crossovermaisten ominaisuuksien lisäksi siinä on koriverhoilu ja karhea verhoilu, jotka tekevät siitä Taycanin korotetun shooting brake/wagon-version.

Yleiskatsaus

Porsche Taycan Cross Turismo on Taycanin päivitetty versio, ja se on luokassaan varsin erinomainen. Porschen tavoin suorituskyky on taattu. Toiseksi kyseessä on täyssähköinen Porsche Taycan. Viimeisenä muttei vähäisimpänä, Cross Turismossa on tavaratilan sijaan vaunumainen tavaratila. Kun kaikki tämä yhdistetään, saat nopean ja kalliin sähköauton, joka on monipuolisempi kuin sedan. Se on saatavana nelivetona. Vaikka Taycan Cross Turismo on sähköauto, se on varsin tehokas, se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 4,1 sekunnissa ja sen huippunopeus on 250 km/h.

Luotettavuus

Luotettavuusluokitusten osalta Porsche Taycan Cross Turismoa on melko vaikea käsitellä tarkemmin, sillä se on Porschen ensimmäinen sähköauto lähes vuosisataan. Se oli riittävän tehokas ja tarjosi hyvän ajettavuuden. Merkki onnistui kuitenkin vain sijoittumaan 25. sijalle 30 valmistajan joukosta vuonna 2021. Tesla sijoittui 15. ja Audi 18. sijalle.

Turvallisuus

Taycan Cross Turismoa ei ole vielä testattu Euro NCAP:n tai NHTSA:n turvallisuus- ja törmäystesteissä. Mutta verrattuna Taycanin päämalliin, joka sai Euro NCAP -testeissä täyden viiden tähden arvosanan. On arvioitu, että Porsche Taycan Cross Turismo saa myös hyvät pisteet, jos se joskus testataan.

  Paras pyöräteline Porsche Boxsterille

Poistot

Porsche Taycan säilyttää arvonsa hyvin varustetasosta riippumatta, mutta jos arvon aleneminen on ensisijainen huolenaiheesi, kannattaa valita Turbo S.

Huolto ja korjaus

Porschen ajoneuvot ovat luksusajoneuvoja. Siksi niiden huolto on kallista. Porsche Taycan Cross Turismo on huolto- ja korjauskustannuksiltaan melko samanlainen kuin alkuperäinen Taycan.

FAQ

Onko Porsche Taycan Cross Turismo etuvetoinen, takavetoinen vai nelivetoinen auto?

Porsche Taycan Cross Turismo on nelivetoinen auto.

Kuinka monta istuinta Porsche Taycan Cross Turismossa on?

Porsche Taycan Cross Turismo on auto, jossa on 4 istuinta. Tämän auton EPA-luokitus on: Suuret autot

Kuinka paljon hevosvoimia Porsche Taycan Cross Turismossa on ja onko siinä turbo?

Porsche Taycan Cross Turismossa on 375 hevosvoimaa.

Minkälaiset pyörät siinä on?

Porsche Taycan Cross Turismossa on 19 X 8 tuuman alumiiniset etuvanteet ja 19 X 10 tuuman alumiiniset takavanteet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z