Yleiset Ford Fusion -ongelmat

Ford Fusion on ollut yksi suosituimmista keskikokoisista perheautoista siitä lähtien, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2005. Valitettavasti Ford päätti luopua Fusionista markkinointivuodeksi 2022, koska se keskittyy nyt valmistamaan maastureita, kuorma-autoja ja crossovereita, jotta se pysyisi mukana nykyisen teollisuuden kasvaneissa vaatimuksissa.

Vaikka jotkin Fordin autot, kuten Fusion ja Focus, olivat suhteellisen suosittuja, kunnes ne hylättiin, Ford uskoo, että crossoverit, kuorma-autot ja katumaasturit tulevat vain olemaan yhä suositumpia vuosien mittaan. Jos olet kiinnostunut Ford Fusionin ostamisesta, sinun on harkittava käytettyjen autojen 2nd hand -markkinoita.

Luotettavuuden kannalta Ford Fusion vaikuttaa kelpo autolta, mutta on joitakin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Ensinnäkin automaattivaihteisto näyttää olevan melko ongelmallinen, samoin kuin turvonneet pyöränmutterit. Monet omistajat ovat kertoneet, että autolla on myös taipumus kärsiä ohjaustehostimeen liittyvistä ongelmista.

Käytössä olevat moottorit vaikuttavat myös kunnollisilta, mutta ne eivät ole täydellisiä, sillä niissäkin esiintyy ongelmia. Lopuksi on mainittava myös jousitus, sillä se ei ole kaikkein parhaiten rakennettu ja luotettavin jousitusjärjestelmä.

Ford Fusion – Vaihteisto-ongelmat

Vaihteistoon liittyvät ongelmat näyttävät olevan Ford Fusionin puhutuimpia ongelmia. Vuosien 2006 ja 2018 väliset mallivuodet ovat kaikista Fusion-malleista eniten valitettu. Monet omistajat raportoivat vaihteiston liukumisongelmista ja vaihteiston muuttumisesta epätasaiseksi tai viivästyneeksi. Lisäksi valitettiin paljon siitä, että vaihteisto reagoi todella hitaasti kuljettajan syötteisiin yleensä.

  Ford F-150 Luotettavuus

Nämä ongelmat näyttävät olevan yleisimpiä 80 kilometrin kohdalla, mutta jotkut omistajat valittivat, että niitä esiintyi jopa autoissa, joissa oli ajettu alle 15 000 kilometriä. Ohjelmisto olisi päivitettävä ja mahdollisesti myös vaihdettava voimansiirron ohjausmoduuli (PCM) tai vaihteiston ohjausmoduuli (TCM), jotta ongelma voidaan ratkaista kokonaan.

Ford Fusion – Turvonneet pyöränmutterit

Ford Fusionissa esiintyy ongelmia turvonneiden pyöränmutterien kanssa erityisesti vuoden 2010 jälkeisissä vuosimalleissa. Ongelman aiheuttavat teräspultit, joissa käytetään alumiinisia korkkeja, joiden muoto muuttuu jonkin ajan kuluttua. Tämä on melko outoa, sillä useimmat autonvalmistajat, ehkä jopa kaikki, käyttävät koko kokoonpanossa terästä, joka ei salli turvotusta.

Alumiinikorkkien ongelmana on, että niillä on taipumus turvota, jos ne altistuvat jonkin aikaa kirkkaalle auringonvalolle ja jos niitä kiristetään liikaa. Ne päästävät myös kosteutta sisään, mikä voi lisätä korroosioprosessia. Koska nämä korkit muuttavat muotoaan, et voi käyttää tavallista jakoavainta niiden irrottamiseen.

Ford Fusion – Ohjaustehostinjärjestelmän ongelmat

Monet uudemmat Fusion-mallit, erityisesti vuonna 2011 valmistetut, ovat myös alttiita erilaisille ohjaustehostinjärjestelmään liittyville ongelmille. Joukko omistajia ilmoitti, että EPAS-järjestelmä (Electronic Power-Assist Steering) voi joskus hajota kokonaan.

Tämä ongelma ilmenee useimmiten 80 kilometrin kohdalla, mutta joidenkin lähteiden mukaan se voi ilmetä jo paljon aikaisemmin. Huono uutinen on, että EPAS-järjestelmän korjaus maksaa yleensä melko paljon rahaa, niin paljon, että jotkut mekaanikot veloittavat siitä 1 000-2 000 dollaria.

  Ford Mustangin luotettavuus

Ford Fusion – Moottoriongelmat

Moottorin kaasuläppäkotelo näyttää olevan Ford Fusionin yleisin moottoriin liittyvä ongelma, erityisesti vuonna 2010 valmistetuissa malleissa. Moottoriin liittyviä ongelmia on kuitenkin raportoitu monia muitakin, mutta mikään niistä ei ole yhtä yleinen kuin kaasuläppäkoteloon liittyvä ongelma.

Joidenkin arvioiden mukaan kaikkien näiden korjaaminen maksaa 75-1000 dollaria, mikä ei ole lainkaan huono asia, kun otetaan huomioon, että kyse on moottoriongelmista.

Ford Fusion – Jousitusongelmat

Alussa sanoimme, että Ford Fusionissa on vähemmän kuin ihanteellinen jousitusjärjestelmä, mikä ei välttämättä tarkoita, että se aiheuttaa vakavia ongelmia. Ongelma tässä on se, että monissa Ford Fusion -malleissa, joissa on ajettu hieman kilometrejä, alkaa kuulua auton alta tulevia outoja ääniä, jotka kaikki viittaavat siihen, että monet jousituksen osat ovat kuluneet ja suorastaan väsyneet.

Keinutanko menee joskus epäkuntoon, ja helpoin tapa huomata se on, jos auto kallistuu jommallekummalle puolelle. Myös iskunvaimentimet ja jousijarrut voivat pettää, ja helpoin tapa todeta tämä on, jos ajo on kova ja auto tuntuu epävakaalta.

UKK-osio

Onko Ford Fusion hyvä auto?

Ford Fusion voi olla hyvä auto, jos osaat ostaa sellaisen käytettynä. Nämä autot eivät ole erityisen epäluotettavia tai ongelmallisia, mutta tietyt yksilöt ovat todellakin parempia kuin toiset. Siksi sinun on kiinnitettävä huomiota moniin tässä artikkelissa lueteltuihin auton olennaisiin seikkoihin.

  Ford Expedition luotettavuus

Sinun pitäisi tehdä ostoa edeltävä tarkastus, jotta voit olla 100-prosenttisen varma siitä, että tarkastelemasi auto on kunnossa ja että se voidaan ostaa. Jos teet kaiken luetellun ja varmistat, että hankit esimerkkiauton, jonka kellossa ei ole liikaa kilometrejä, Fusion voi olla hyvä ostos.

Onko Ford Fusion tulossa takaisin?

Vuosi tai kaksi sitten Ford ilmoitti virallisesti, että se aikoo lopettaa Fusionin tuotannon kokonaan, mutta on olemassa joitakin virallisia tietoja, jotka näyttävät kumoavan tämän. Viimeisimpien tietojen perusteella Fusion on todellakin tulossa takaisin hybridinä, joka tulee uudistamaan Fordin lähestymistapaa sedanien valmistukseen.

Fordin mukaan uusi Fusion tulee olemaan paljon futuristisempi, ja se yrittää pysyä mukana crossover- ja maasturiserkkujensa kanssa, jotka näyttävät saavan viime aikoina kaiken huomion.

Onko Ford Fusion luksusauto?

Ford Fusion ei ole luksusauto, mutta siitä on saatavana joitakin melko ylellisiä varustetasoja, mikä tarkoittaa, että se on lähes luksusauto. Fusion on aina ollut Ford, joka on suunniteltu niille, jotka haluavat hienomman auton kuin Focus tai Fiesta.

Uusimmat Fusion-mallit näyttävät kurovan umpeen edullisuuden ja ylellisyyden välisen kuilun tavalla, joka voisi mahdollisesti vahingoittaa tunnettuja eurooppalaisia luksusmerkkejä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z