Onko Ford Fusion hyvä auto?

Ford Fusion

Ford Fusion on keskikokoinen perhesedan, joka on suunniteltu kilpailemaan sellaisten autojen kanssa kuin Chevy Malibu, Honda Accord, Nissan Altima ja Hyundai Elantra. Ford on kuitenkin hieman tyylikkäämpi kuin kaikki muut tässä kappaleessa mainitut sedanit, mikä varmasti saa Fusionin näyttämään paljon mielenkiintoisemmalta. Onko Ford Fusion siis hyvä auto?

Ford Fusion on todellakin todella hyvä auto ottaen huomioon sen, mitä saa rahoilleen. Tarjolla olevat moottorit ovat kohtuullisen luotettavia, kohtuullisen tehokkaita ja kohtuullisen tehokkaita. Auton ulkoinen muotoilu on todella hyvännäköinen, jotkut saattavat jopa sanoa, että se on hieman liikaa saanut vaikutteita eräältä tunnetulta brittiläiseltä luksusautomerkiltä. Sisätilat ovat mukavat, mutta eivät mitään kehuttavaa.

Ajokokemuksen osalta Fusion ajaa kuten mikä tahansa muu auto segmentissään. Se on pehmeä, helppo, hiljainen ja melko hienostunut. Luotettavuus näyttää olevan kunnossa, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Ford lopetti Fusionin tuotannon, mutta näyttää siltä, että Fusion tekee paluun mallivuonna 2023.

Arvoltaan se on todella hyvä käytettyjen markkinoiden auto juuri nyt, kun taas käytännöllisyys on myös kohdallaan kaikkien muiden tämän segmentin autojen kanssa.

Ford Fusion – Voimanlähde

Ford Fusionin moottorivalikoima 2020 (viimeinen mallivuosi) käynnistyy 2,5 litran rivinelos-sylinterisellä nelisylinterisellä moottorilla, jossa on noin 175 hevosvoimaa ja 175 newtonmetrin vääntömomentti. Tämä moottori on yhdistetty 6-vaihteiseen automaattivaihteistoon, joka lähettää kaiken voiman etupyörille. Voit maksaa enemmän päivittääksesi pienempään, mutta suorituskykyisempään 1,5 litran turboahdettuun 4-sylinteriseen rivimoottoriin, jonka teho on 181 hv ja vääntömomentti 185 lb-ft.

  Ford Explorerin luotettavuus

Huippumoottorivaihtoehto on 2,0 litran nelisylinterinen turboahdettu nelisylinteri, jonka teho on 245 hv ja vääntömomentti 275 l/min. Tähän moottorikokoonpanoon saa myös AWD-järjestelmän, kun taas keskimmäinen 181 hv:n 4-sylinterinen saa FWD-järjestelmän. Alkutason Fusion-mallit tuottavat noin 23/34MPG, keskitason versio 21/31MPG ja huipputason 245hv moottori 21/31MPG RWD-järjestelmällä tai 20/28 AWD-järjestelmällä.

Voit saada myös hybridiversion, jossa on 2,0 litran nelisylinterinen moottori yhdistettynä hybridisähkövoimansiirtoon, jonka teho on 188 hv ja vääntömomentti 129 lb-ft. MPG-lukemat ovat noin 42 tavanomaisen hybridin osalta, kun taas plug-in-malli saavuttaa 103MPGe.

Ford Fusion – muotoilu ja alusta

Mitä muotoiluun tulee, Fusion varmasti pärjää, sillä Fusionin ulkoinen muotoilu on aina ollut hieno, varsinkin uusimmissa malleissa. Jotkut sanovat, että Fusion, ja Ford yleensä, lainaa paljon muotoilun inspiraatiota Aston Martinilta. Sisätilat ovat ergonomiset, mutta eivät muotoilun ja materiaalien laadun osalta kovinkaan erikoiset.

Sekä jousitus että alusta on viritetty mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä ajatellen, minkä ansiosta Fusion tuntuu todella hyvin lajitellulta kaikenlaisiin ajotilanteisiin. Se ei ole urheiluauto, eikä se yritä olla sellainen. Se on perhesedan, joka asettaa etusijalle mukavuuden ja helppokäyttöisyyden ja tekee kaiken niin kuin pitääkin.

Ford Fusion – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta voidaan sanoa, että Fusion on luotettava ajoneuvo, mutta se kärsii myös joistakin erityisistä ongelmista. Ensinnäkin automaattivaihteisto ei ole kaikkein luotettavin, ja sen korjaaminen saattaa maksaa. Jousitusjärjestelmä kuluu melko nopeasti, minkä vuoksi sinun on investoitava uusiin iskunvaimentimiin, jousijousiin ja mahdollisesti jopa heilahdustankoon.

  Ford Puma ongelmat

Moottori on kunnollinen, mutta kaasuläppä ei ole. On myös muistettava, että ohjaustehostinjärjestelmän tiedetään vikaantuvan, samoin kuin alumiinisen yläkannen takia turvonneet pyöränmutterit.

Ford Fusion – Arvo ja käytännöllisyys

Vuoden 2020 Fusion alkoi noin 23 170 dollarista pelkällä versiolla, mutta huippumallit maksoivat reilusti yli 30 000 dollaria. Nyt sen saa huomattavaan alennukseen 2nd hand -markkinoilla, ja monet ostavat 2nd hand -fuusioita, koska ne ovat todella hyviä autoja harkittavaksi.

Käytännöllisyydeltään Fusion on yhtä hyvä kuin mikä tahansa muu tämän malliston keskikokoinen perhesedan. Se tarjoaa istumapaikat jopa neljälle, ehkä jopa viidelle aikuiselle. Tavaratila on mukava, vaikka aukko onkin hieman ahdas. Näkyvyys on hyvä, ja ovet aukeavat mukavasti ja leveästi, joten lastenistuin on helppo mahduttaa Fusioniin.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Ford Fusion?

Jos etsit keskikokoisen perhesedanin, joka pystyy hoitamaan perheesi kuljetustarpeet ilman suurta hössötystä, Fusion on hyvä valinta. Se on hyvännäköinen, mutta vaatimaton auto, joka voi tarjota jopa joitakin luksusautoja. Se näyttää ulkoisesti mukavalta, mutta sisältä hieman tylsältä.

Se on monipuolinen perhesedan, eikä ole yllätys, että monet amerikkalaiset ostavat niitä. Vaikka katumaasturit ja crossoverit hallitsevat tällä hetkellä sekä uusien että käytettyjen autojen markkinoita, keskikokoiset sedanit onnistuvat vastustamaan hyötyautojen ylivaltaa paremmin kuin viistoperät ja muut pienemmät autot.

  Ford Super Duty Luotettavuus

Lopettiko Ford Fusionin valmistuksen?

Ford tosiaan lopetti Fusionin valmistuksen vähän aikaa sitten, mutta näyttää siltä, että Fusion on palaamassa vahvempana kuin koskaan. Fordin mukaan uusi Fusion tulee edustamaan täysin uutta lähestymistapaa keskikokoisen sedanin suunnitteluun ja Fusion tulee olemaan yksi segmenttinsä näyttävimmistä autoista.

Se tulee saataville hyötymuodoissa, mukaan lukien korotettu farmari, joka voi kilpailla Audi Quattro Allroad -malliston kaltaisten kanssa. Futurismi, turvallisuus, muotoilu ja teknologia ovat ne pilarit, joiden varaan uusi Fusion rakennetaan.

Onko Ford Fusion parempi kuin kilpailijansa?

Tämä segmentti pursuaa paljon vaihtoehtoja, ja voittajan valitseminen on todella vaikeaa. Voimme sanoa, että koska Fusionin valmistus lopetettiin teknisesti, muut tämän segmentin autot, kuten Accord tai Toyota Camry, onnistuivat voittamaan Fusionin. Jäämme odottamaan ja katsomaan, miten tuleva Fusion vertautuu näihin autoihin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z