Yleisiä ongelmia Mercedes W126:n kanssa

Jos etsit klassista, kestävää ja mukavaa Mercedes-risteilijää, W126:n pitäisi ehdottomasti kutittaa mielesi, sillä se on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista S-luokan malleista. Käytännössä kaikki S-luokan mallit W220-mallia lukuun ottamatta ovat vaikuttavia ja edelleen ihania autoja omistaa ja matkustaa niillä päivittäin.

W126 oli kuitenkin tuotannossa vuosina 1979-1991, ja näin vanhaksi autoksi W126 kestää hienosti. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö W126:ssa olisi omat ongelmansa, ja yleisimmät niistä liittyvät ajoitusketjuun, öljyvuotoihin, voimansiirtoongelmiin, kuluneisiin sisätilojen verhoiluihin ja pneumaattiseen jousitusjärjestelmään.

W126 S-luokan tiedetään kestävän satojatuhansia kilometrejä ilman suuria peruskorjauksia. Kaikki moottorivaihtoehdot ovat tehokkaita ja hienostuneita, mutta paras vaihtoehto on S500 V8. Kaiken kaikkiaan W126:n pitäisi palvella sinua hyvin, mutta muista kiinnittää huomiota edellä lueteltuihin komponentteihin.

On syytä mainita, että W126:n yleisiä ongelmia on paljon enemmän kuin tässä artikkelissa mainitut. Elektroniikka voi myös toimia jonkin ajan kuluttua, ja sama tarina koskee ruostetta, sillä nämä autot ovat aivan liian vanhoja ollakseen kunnolla ruostesuojattuja.

Ajastusketjuongelmat

Yksi suurimmista W126:een liittyvistä ongelmista ovat ajoitusketjujen muoviset ohjaimet, joiden tiedetään pettävän ennenaikaisesti. Ne kuluvat nopeasti ja haurastuvat, ja niiden rikkoutumiseen ei tarvita juurikaan voimaa. Tämä ongelma koskee sekä varhaisia että myöhäisiä W126-malleja, ja siihen olisi puututtava mahdollisimman pian, jotta auto toimisi parhaalla mahdollisella tavalla pitkään.

  Kumpi on parempi - AMG vai M Power?

Jos et korjaa näitä ongelmia riittävän ajoissa, tulet todennäköisesti kohtaamaan vakavampia moottoriongelmia myöhemmässä vaiheessa, niin paljon, että korjauskustannukset voivat mahdollisesti jopa tehdä koko autosta rahareiän. Tarkasta ohjaimet aina kun voit, riippumatta siitä, oletko vain ostamassa autoa vai omistatko sen itse.

Öljyvuodot

W126-mallin voimansiirto on vankka ja sen pitäisi kestää pitkään, mutta erityiset ongelmat, kuten öljyvuodot ajoituskannesta, tekevät tunnetusti tämän tyhjäksi. Tämä voi lisätä yleistä öljynkulutusta huomaamattasi, joten tarkista öljytasot aina kun voit, jotta W126:n käyttö sujuu moitteettomasti.

Valitettavasti tämä ei ole ainoa paikka, jossa öljyvuotoja esiintyy, sillä niitä esiintyy usein myös venttiilikannen tiivisteen kannen ympärillä. Nämä öljyvuodot on melko helppo havaita kunnon taskulampulla, mutta jos etsimäsi W126 jättää öljytahroja maahan, on todennäköistä, että öljyvuodot ovat paljon vakavampia.

Vaihteisto-ongelmat

W126 on saatavana joko manuaali- tai automaattivaihteistolla. Käsivaihteisto ei sovi näin suureen autoon, mutta se vaikuttaa luotettavammalta vaihtoehdolta. Nelivaihteisella automaattivaihteistolla kestää joskus liian kauan vaihtaa vaihteelle, joten muista testata se, jos olet W126:n markkinoilla.

Automaattivaihteiston tiedetään kuluvan, varsinkin jos kyseessä on paljon kilometrejä ajettu yksilö. Joskus W126 tarvitsee täydellisen uusimisen, kun taas joissakin vaihdelaatikoissa on vaihdettava vain muutama osa.

Kulunut sisustus

W126 on nyt todella vanha auto, mikä tarkoittaa, että se ei enää näytä yhtä hyvältä kuin ennen. Tämä ei tarkoita sitä, että W126 ei olisi tarpeeksi hienostunut, vaan pikemminkin sitä, että sisätilojen nahka- ja puuverhoilu on altis halkeilulle ja värimuutoksille, varsinkin jos olet valinnut vaaleamman sisustuksen.

  Kuka on Mercedeksen tärkein kilpailija?

Pneumaattisen jousitusjärjestelmän ongelmat

Joissakin W126-malleissa on takana pneumaattinen jousitusjärjestelmä, joka tunnetusti saa auton notkahtamaan takana. Tämä johtuu yleensä vuotavasta iskunvaimentimesta tai joihinkin jousitusjärjestelmän lisäosiin liittyvistä ongelmista. Jos nämä järjestelmät alkavat toimia huonosti, ajomukavuus todennäköisesti kärsii niin paljon, että huomaat sen.

UKK-osio

Onko Mercedes W126 altis ruostumiselle?

Mercedes W126 on hyvin rakennettu auto, jossa käytetään laadukkaita maaleja, jotka kestävät aikaa. Koska W126 on kuitenkin jo muutaman vuosikymmenen vanha, suojausominaisuudet eivät ole nykyään enää yhtä tehokkaita kuin ennen.

Näin ollen sinun on syytä kiinnittää erityistä huomiota tiettyihin mahdollisiin ruostekohtiin autossasi alkaen auton alapuolelta, pyöräkoteloista, ikkunoiden ympäriltä, ovien alta, akkukotelon alta ja autoa ympäröivien muovilistojen alta.

Onko Mercedes W126 klassinen auto?

Mercedes W126 on nykyään todellakin klassikkoauto, koska se sisältää paljon mielenkiintoisia ominaisuuksia ja muotoiluvalintoja siinä, joka tunnetaan nykyään aivan ensimmäisenä S-luokkana. W126:sta liikkuu melko paljon, mikä tarkoittaa, että se ei ole varsinaisesti arvokas omaisuus.

Jos kuitenkin onnistut löytämään sellaisen hyväkuntoisen, jossa ei ole liikaa kilometrejä kellossa, saatat jopa hyötyä siitä lähitulevaisuudessa. On myös syytä mainita, että suurin osa Mercedes Benz -harrastajista on kiinnostunut tehokkaammista V8-malleista.

Onko Mercedes W126 kaikkien aikojen paras Mercedes-auto?

W126 on aivan ensimmäinen S-luokka, ja S-luokka on täysikokoisen luksussedanin vertailukohde. Tämä herättää kysymyksen, onko W126 tarpeeksi hyvä, jotta sitä voidaan pitää yhtenä, ellei jopa kaikkien aikojen parhaana Mercedes-sedanina. Joidenkin mielestä W126 on todellakin kaikkien aikojen paras Mercedes-auto, mutta suurin osa ihmisistä on eri mieltä.

  Mercedes leasing VS. Osta

On turvallista sanoa, että W126 tarjoaa melko paljon arvoa, ja se saattoi olla maailman paras auto jo vuonna 1979. W140:ää pidetään yleensä kaikkien aikojen parhaana S-luokkana ja siten kaikkien aikojen parhaana Mercedes-mallina, ja olen tästä yleensä samaa mieltä, vaikka W126 on tuolla listalla korkealla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z