2022 Audi Q5 vs. Mercedes GLC

2022 Audi Q5 on Audin keskikokoinen premium-tason Executive SUV, joka on suunnattu niille, jotka haluavat nauttia mukavasta ja ylellisestä autosta haluamatta erottua muista. Vuoden 2022 Mercedes GLC on Q5:n suora kilpailija, mutta nykyinen GLC on jo vähän iäkäs ja uuden pitäisi tulla pian perässä.

Keskikokoisten premium-tason Executive SUV:ien maailmassa on valittavana Q5, GLC, BMW X3, Volvo XC60 ja Porsche Macan. Q5 ja GLC vaikuttavat tällä hetkellä suosituimmilta vaihtoehdoilta, joten on täysin järkevää vertailla niitä.

Q5 on hillityn näköinen perhe-SUV, joka on täynnä laadukkaita materiaaleja ja paljon tekniikkaa. Q5 on saatavana kolmella eri voimansiirtovaihtoehdolla, ja se on linjassa Audin katalogin muiden katumaastureiden kanssa. GLC on hieman houkuttelevamman näköinen tunnistettavan Mercedes-säleikön ansiosta.

Myös GLC on saatavana muutamalla eri voimansiirtovaihtoehdolla. Q5 on hieman tehokkaampi, kun taas GLC on hieman hauskempi ajaa. Kaiken kaikkiaan molemmat ovat loistavia premium-luokan Executive SUV -vaihtoehtoja, mutta GLC vaikuttaa hieman halutummalta.

2022 Audi Q5 – Kompakti/keskikokoinen ylellinen katumaasturi.

Audi Q5 45 TFSI alkaa 44 100 dollarista Premium-paketilla ja 2,0 litran nelisylinterisellä 261 hv:n teholla. Premium Plus 45 TFSI alkaa 49 100 dollarista, kun taas Prestige, täysin varusteltu 45 TFSI -malli alkaa 54 800 dollarista, ja se on Q5-malliston paras valinta.

Q5:stä on tarjolla myös 55 TFSI e-hybridiversio, jossa käytetään samaa 2,0 litran nelisylinteristä ja sähkömoottoria, joiden yhteisteho on 362 hv. 55 TFSI e:n hinta on 52 000 dollaria ja Prestige-mallin hinta on 62 350 dollaria. Huippumalli SQ5 saa 3,0 litran ahdetun V6-moottorin, jossa on 350 hv ja jonka hinta on 53 900 dollaria, ja Sportback-version hinta on korkeintaan 65 700 dollaria.

  Audi RS5 luotettavuus

Audi Q5 näyttää ja tuntuu ensiluokkaiselta sekä sisältä että ulkoa. Q5:n sisätilat vaikuttavat hieman paremmin rakennetuilta GLC:hen verrattuna, sillä niissä on kauttaaltaan laadukkaampia materiaaleja, erityisesti Prestige-pakettimalleissa.

Q5 ei ole yhtä tilava kuin GLC, mutta se tarjoaa hieman suuremman tavaratilan. Kaikissa Q5-malleissa on tehtaalta lähtien Audin Quattro AWD, kun taas GLC:hen joutuu maksamaan lisää, jos haluaa AWD:n.

2022 Mercedes GLC – Mercedeksen katumaasturivalikoiman makea piste

GLC:n ilmestymisestä lähtien se on aina ollut yksi myydyimmistä Mercedes-malleista. Nyt GLC on lähestymässä elinkaarensa loppua ja uusi malli on pian tulossa, joten tulemme todennäköisesti näkemään, että uudesta GLC:stä tulee lopulta suosituin Mercedes SUV.

GLC-mallisto alkaa GLC300:lla ja sen 2,0 litran rivinelos-sylinterisellä 255 hv:n moottorilla, jonka hinta on 43 850 dollaria. Näyttää siltä, että Q5 on alusta alkaen hieman kalliimpi, mutta Q5:ssä on Quattro vakiona, ja GLC:n 4MATICista joutuu maksamaan 2 000 dollaria lisää.

59 900 dollarilla voit päivittää GLC 43 AMG:hen, jossa on 3,0-litrainen BiTurbo V6 ja 385 hv, kun taas malliston huipulla oleva GLC 63 AMG S Coupe tarjoaa 4,0-litraisen BiTurbo V8:n 84 500 dollarilla. GLC näyttää hieman houkuttelevammalta Q5:een verrattuna, koska Audi päätti tehdä Q5:stä hieman hillitymmän.

GLC tarjoaa hieman enemmän tilaa sisältä ja se tuntuu hieman jännittävämmältä ajaa. GLC 63:een saa V8-moottorin, kun taas Q5-mallistosta V8-moottori puuttuu. GLC jää Audista jälkeen tavaratilan ja sisätilamateriaalien laadun osalta, kun taas sisätilojen muotoilu on verrattavissa Q5:een.

  Miksi Mercedestä käytetään taksina?

Johtopäätös – Tasapeli, molemmat katumaasturit ovat uskomattomia.

Sekä Q5 että GLC ovat pian korvautumassa, mikä tarkoittaa, että ne ovat jokseenkin vertailukelpoisella tasolla, kun kyse on useimpien premium-luokan Executive SUV:ien ominaisuuksista. Jos aiot vetää maasturillasi, Q5 on parempi, sillä sen suurin vetokyky on huomattavasti parempi.

Q5 päihittää GLC:n laadun ja tavaratilan osalta, kun taas GLC päihittää Audin suorituskyvyn ja sisätilojen osalta. Vaikuttaa siltä, että Q5 on hieman tehokkaampi, mutta erot ovat marginaalisia.

Kaiken kaikkiaan nämä molemmat katumaasturit ovat hämmästyttäviä, mikä tarkoittaa, että et tule pettymään kumpaankaan niistä. On todennäköistä, että merkkiuskollisuudellasi on todennäköisesti suuri merkitys, kun päätät näiden kahden välillä.

UKK-osio

Onko Audi Q5 luotettavampi kuin GLC?

Sekä Q5:n että GLC:n luotettavuus on vertailukelpoinen, mikä tarkoittaa, että ne ovat enemmän tai vähemmän keskinkertaisia. Se on klassinen saksalaisten luksusautojen tarina, sillä ne eivät ole markkinoiden luotettavimpia autoja, mutta ne kestävät pitkään, jos niitä huolletaan oikein.

Q5:n pitäisi maksaa noin 12 000 dollaria ensimmäisten 10 vuoden aikana, kun taas GLC:n ylläpito maksaa hieman enemmän, noin 14 000 dollaria.

Onko Audi Q5 tehokkaampi kuin GLC?

Audi Q5:n kulutusluokka on 23MPG kaupungissa ja 29MPG maantiellä, kun taas GLC:n kulutusluokka on 22MPG kaupungissa ja 28MPG maantiellä, mikä tarkoittaa, että nämä kaksi ovat lähes identtisiä. AMG 63 GLC:n huippumoottori on joukon tehottomin, mutta V8-moottori tarjoaa lukuisia muita etuja.

  Missä Mercedeksessä on eniten jalkatilaa?

Kaiken kaikkiaan nämä kaksi ovat melko vertailukelpoisia tehokkuuden suhteen, ja ajotapa on tärkeämpi kuin luetellut MPG-tulokset.

Onko Audi Q5 haluttavampi kuin GLC?

Audi Q5 on yksi halutuimmista Audi-malleista, sekä siksi, että se on Audi että siksi, että se on katumaasturi. GLC on kuitenkin haluttavampi, koska näyttää siltä, että Mercedes-merkillä on suuri merkitys. Näyttää siltä, että Mercedes onnistuu myymään paljon enemmän GLC-malleja Q5:een verrattuna.

Vaikka GLC myy paremmin, monet asiakastyytyväisyystutkimukset antavat Q5:lle lievän etulyöntiaseman, kun on kyse siitä, kuinka kauan omistajat pitävät Q5:n verrattuna GLC:hen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z