2022 Porsche Macan vs. Mercedes GLC

Viime vuosina pienten katumaastureiden ja crossoverien suosio on kasvanut voimakkaasti, niin että näistä pienikokoisista ”maastureista” on tullut markkinoiden suosituimpia autoja. Kun otetaan huomioon, että sekä Mercedes että Porsche tarjoavat erittäin kilpailukykyisiä autoja tässä segmentissä, on vain loogista, että ne asetetaan vastakkain klassisessa vastakkainasettelussa.

Vasemmassa kulmassa seisoo 4 350 kiloa painava Porsche Macan, Porschen lähtötason katumaasturi, jonka tavoitteena on tyydyttää vaativimmat luksuscrossoverin ostajat. Oikeassa kulmassa seisoo Macanin kilpailukykyisin kilpailija, 3 977 kiloa painava Mercedes GLC, joka pyrkii alittamaan Macanin hinnan, mutta tarjoaa aivan saman tason ylellisyyttä.

Vaikka GLC pärjää Macania vastaan, on turvallista sanoa, että Macan on kiistaton luksusluokan pieni SUV/crossover, koska se tarjoaa parhaat voimansiirtoyksiköt, laadukkaimmat sisätilat, dynaamisimman ajokokemuksen ja himokkaan Porsche-merkin.

Macanilla on toki hintalisä, mutta se on sen arvoinen, varsinkin kun otetaan huomioon, että Macan pitää arvonsa paljon paremmin kuin kaikki kilpailijansa.

2022 Porsche Macan – Paras ylellinen kompakti katumaasturi.

Vuoden 2022 Porsche Macan lähtee 54 900 dollarista, ja siinä on 2,0 litran rivinelosylinterinen nelisylinterinen moottori, jossa on 261 hevosvoimaa, joka ei ole kovinkaan sopiva Porsche-merkille. Näin ollen päivittäminen 65 400 dollarin Macan S:ään on sen arvoista, sillä se tarjoaa paljon enemmän Porschea muistuttavan 2,9 litran twin-turbo V6-moottorin, jossa on 375 hv. Sama moottori löytyy myös uudesta huippumalli Macan GTS:stä, joka maksaa 79 990 dollaria ja tarjoaa 434 hv.

  2022 Mercedes GLA vs. Volvo XC40

Porsche on päättänyt luopua Turbo-mallista mallivuodeksi 2022, mutta se esittelee todennäköisesti pian upouuden Macan T -mallin. Macan näyttää ja tuntuu aidon Porschen näköiseltä ja tuntumalta, mikä tarkoittaa, että se näyttää ja tuntuu dynaamiselta, hienostuneelta ja erittäin hyvin suunnitellulta.

On turvallista sanoa, että Macan on aito Porsche, eikä se ole vain uudelleenvalmistettu Audi Q5. Heti kun astut Macanin sisälle, sinua tervehtii laadukas sisustus, joka ei ehkä pysty kilpailemaan GLC:n sisustuksen kanssa muotoilun osalta, mutta se tuhoaa GLC:n materiaalien laadun osalta.

Myös luotettavuus on Macanin vahvuus, sillä se on paljon luotettavampi kuin GLC. Lisäksi Macan pitää arvonsa huomattavasti paremmin kuin GLC, mikä tarkoittaa, että korkea sisäänpääsyhinta on lopulta todellakin sen arvoinen.

2022 Mercedes GLC – Suosituin kompakti luksusmaasturi.

Kolmipistetyn tähden viehätysvoimaa tuskin kukaan voi kiistää, ja siksi GLC on yksi, ellei jopa markkinoiden suosituin kompakti luksus-SUV. GLC-mallisto alkaa 43 850 dollarin hintaisella GLC300-mallilla, joka tarjoaa 2,0 litran rivinelosylinterisen nelisylinterisen turbokoneen, jossa on 255 hv. Voit päivittää 4MATIC AWD -järjestelmään 2000 dollarin lisämaksulla.

GLC300 ei pysty kilpailemaan suorituskyvyssä minkään Porsche Macan -mallin kanssa aivan lähtötason mallia lukuun ottamatta. Jos haluat GLC:n, joka pystyy kilpailemaan Macan S:n kanssa ja siitä ylöspäin, sinun on mentävä yli 60 000 dollarin AMG-osastolle, mutta vain malliston huipulla olevat 76 900-84 500 dollarin hintaiset GLC 63 non-S- ja S-versiot ovat vertailun arvoisia.

  Paras Mercedes V8-moottori

Muotoilullisesti GLC sopii täydellisesti Mercedeksen katumaasturimallistoon, ja se tarjoaa enemmän tavaratilaa kuin Macan. Sisätilat ovat suhteellisen samanlaiset, ja GLC:n sisustus vaikuttaa jännittävämmältä, mutta laatu ei ole läheskään yhtä hyvä kuin Macanissa.

GLC:hen on saatavana tehokkaampia moottoreita, mutta erot ovat melko marginaalisia. On turvallista sanoa, että GLC:hen saatavissa oleva malliston ylin 4,0 litran BiTurbo V8 -moottori on kaikista paras moottorivaihtoehto, ja se, että GLC on saatavissa myös coupé-mallina, tekee tästä vertailusta varmasti paljon mielenkiintoisemman.

Johtopäätös – Macan on parempi.

Macanin ja GLC:n välinen hintaero on perusteltu lukemattomista eri syistä. Ensinnäkin Macan säilyttää arvonsa huomattavasti paremmin, mikä tarkoittaa, että muutaman vuoden omistuksen jälkeen hintaero käytännössä häviää.

Toiseksi Macan on paljon dynaamisempi, tarjoaa laadukkaampia materiaaleja, on saatavana nopeammilla moottoreilla, siinä on AWD-ajo tehtaalta lähtien ja Porschen PDK-kaksoiskytkinvaihteisto on markkinoiden paras. Tilamielessä näiden kahden välillä ei ole juurikaan eroa, sillä GLC tarjoaa enemmän tavaratilaa, kun taas Macan tarjoaa enemmän istuintilaa.

Luotettavuuden suhteen Macan on selvä voitto, sillä se on yksi segmenttinsä luotettavimmista autoista, kun taas GLC on keskinkertainen. Kaiken kaikkiaan Macan vaikuttaa kuitenkin GLC:tä korkeammalta tasolta.

FAQ-osio

Onko vuoden 2022 Porsche Macan tehokkaampi kuin Mercedes GLC?

Ei, se ei ole. GLC:n moottorivalikoima on kauttaaltaan tehokkaampi, mutta malliston ylin 4,0 litran BiTurbo V8 on joukon janoisin moottori. Kaksi vertailukelpoisinta moottoria näiden kahden välillä ovat 2,0 litran 4-sylinteriset turbomoottorit.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

GLC:n 2,0 litran 4-sylinterisen moottorin kulutus on 22MPG kaupungissa ja 27MPG maantiellä, kun taas Macanin moottorin kulutus on 19MPG kaupungissa ja 25MPG maantiellä. Nämä erot eivät ole niin suuria, että ne oikeuttaisivat kutsumaan GLC:tä todella tehokkaammaksi autoksi, sillä ajotapa, jolla molemmilla ajetaan, todennäköisesti joko korostaa tätä tai tekee siitä tarpeettoman.

Pitääkö vuoden 2022 Porsche Macan arvonsa paremmin kuin Mercedes GLC?

Muutaman uskottavan verkkolähteen mukaan Porsche Macan menettää todennäköisesti enintään 45-50 prosenttia alkuperäisestä arvostaan viiden ensimmäisen omistusvuoden aikana, kun taas Mercedes GLC menettää todennäköisesti 50-60 prosenttia arvostaan.

Tämä riittää oikeuttamaan Macanin hankkimiseen tarvittavan hinnankorotuksen, etenkin koska Macan on hintalappunsa arvoinen.

Onko Porsche parempi kuin Mercedes?

Saksassa on melko monta vaikuttavaa luksusautomerkkiä, kuten Audi, BMW, Porsche ja Mercedes. Näyttää kuitenkin siltä, että Mercedes ja Porsche ovat vain hieman haluttavampia verrattuna kahteen muuhun.

Näiden kahden välillä Porsche valmistaa ylivoimaisesti suunniteltuja autoja, jotka voivat kilpailla Mercedeksen kanssa ylellisyydessä, mutta eivät tekniikassa. Mercedes on parempi luksusmerkki, kun taas Porsche on parempi urheiluautomerkki ja merkki, joka tekee kaiken kaikkiaan laadukkaampia autoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z