2022 Mercedes GLB vs. GLC – kumpi on parempi?

Mercedes on maailman johtava tuotemerkki, kun on kyse kaikkien segmenttien premium-tason henkilöautoista. Tämä saksalainen luksusmerkki on valmistanut haluttuja kaikenkokoisia ja -muotoisia luksusautoja jo yli 100 vuoden ajan, ja Mercedeksen katumaasturimallisto on tällä hetkellä suosituin Mercedes-mallisto.

Mercedes GLB on se, mitä Mercedes kutsuu mielellään todellisen perheen maastoautoksi, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa istumapaikat jopa seitsemälle matkustajalle, mukavan ja tilavan matkustamon, joka on täynnä kaikenlaisia ylellisiä ja käteviä vempaimia.

Mercedes GLC on korkeatasoisempi malli, mutta koska GLC:tä ei ole vielä korvattu aivan uudella mallilla, se ei ole samalla tasolla kuin suhteellisen uusi GLB. Vaikka GLC tarjoaa laadukkaampia materiaaleja ja miellyttävämpää ajoa, GLB on parempi auto.

GLC:tä tarjotaan myös 4,0 litran AMG V8 -moottorilla, joka on joukon suorituskykyisin valinta. Uusi GLC on tulossa, ja se tulee todennäköisesti perustumaan uuteen C-luokkaan, joten kannattaa odottaa uuden GLC:n saapumista, sillä se tulee olemaan paljon parempi kuin nykyinen GLB.

2022 Mercedes GLB-luokka – Mercedeksen aito perhemaasturi lähtötasolla.

Mercedes Benz GLB alkaa 39 650 dollarista GLB250:n lähtötasolla, joka on malliston ylivoimaisesti suosituin valinta. Siinä on 2,0 litran nelisylinterinen turbomoottori, joka tarjoaa terveelliset 221 hv ja 258 lb-ft vääntöä. Jos haluat AWD-version, joudut maksamaan 2 000 dollaria lisähintaa 4MATIC-järjestelmästä.

GLB250:ssä on 8-vaihteinen DCT-automaattivaihteisto, joka sopii hienosti GLB:n luonteeseen. Se on pehmeä ja tehokas vaihteisto, jota et todennäköisesti tunne ajaessasi. Muotoilullisesti GLB näyttää neliömäisemmältä versiolta GLA:sta, mikä tarkoittaa, että se lainaa muutamia muotoilullisia yksityiskohtia isommilta veljiltään, GLE:ltä ja G-Wagonilta.

  Saako Mercedes C-luokasta hybridimallin?

GLB päihittää GLC:n helposti sisätilojen muotoilussa ja toiminnallisuudessa, sillä siinä on Mercedeksen uusin MB UX-infotainment-näyttö, paremman näköinen kojelauta ja uusi Mercedes-ohjauspyörä. GLB on hieman lyhyempi GLC:hen verrattuna, mutta käytettävissä oleva tila on paremmin hyödynnetty.

GLB saa myös kaikki Mercedeksen uusimmat turvallisuusvarusteet, kun taas GLC:stä puuttuvat aivan uusimmat. GLB:ssä on myös seitsemän istuinta, kun taas GLC:hen on saatavana vain viisi istuinta.

2022 Mercedes GLC-luokka – Mercedeksen keskitason katumaasturi.

44 900 dollarin lähtöhinnalla GLC:n luulisi päihittävän GLB:n useimmilla osa-alueilla, vaikka se onkin vanhempi auto, mutta todellisuudessa GLC on yksinkertaisesti vanhentunut. GLC:ssä on myös 2,0 litran nelisylinterinen turbo, mutta GLC300:ssa oleva turbo tarjoaa 255 hv ja 273 lb-ft vääntöä.

Lisävarusteena on saatavana myös 4MATIC, jonka hinta nousee 2000 dollaria. GLC on suurempi, mutta ei tilavampi, sillä siinä on vain 5 istuinta. GLC:n sisätilojen materiaalit tuntuvat GLB:hen verrattuna hieman premium-luokkaa olevilta, ja GLC tuntuu ajettavuudeltaan tukevammalta ja maasturimaisemmalta.

Yleinen muotoilu on kuitenkin hieman vanhentunut GLB:hen verrattuna, sekä ulko- että sisäpuolelta. GLC:ssä on hieman vanhempi Mercedeksen infotainment-versio, eivätkä tarjolla olevat näytöt ole yhtä kehittyneitä eivätkä futuristisen näköisiä.

GLC:hen saa lähes kaikki, mutta ei aivan uusimpia Mercedeksen turvajärjestelmiä, mikä tarkoittaa, että GLB päihittää sen turvallisuuden osalta.

  Paras Mercedes Youngtimer

Johtopäätös – GLB on parempi, mutta uusi GLC on tulossa.

GLB:n ja GLC:n välinen hintaero ei riitä perustelemaan GLC:n ostamista GLB:n sijaan. On turvallista sanoa, että molemmat näistä premium-luokan katumaastureista ovat vaikuttavia ja todennäköisesti tyydyttävät jopa kaikkein kovimpia Mercedes-harrastajia.

GLB on kuitenkin uudempi, siinä on houkuttelevampi sisä- ja ulkosuunnittelu, se tarjoaa enemmän istuintilaa, uudempaa tekniikkaa ja enemmän turvavarusteita. GLC on hieman mielenkiintoisempi ajettava, siinä on tehokkaammat moottorit ja sen rakentamisen laatu vaikuttaa hieman paremmalta.

Kaiken kaikkiaan parasta, mitä voit tehdä, on odottaa uutta GLC:tä, sillä se on todennäköisesti parempi kuin GLB. Jos tarvitset uuden auton, valitse GLB.

UKK-osio

Onko vuoden 2022 Mercedes GLB tehokkaampi kuin Mercedes GLC?

Nykyaikana tehokkuus on todella tärkeä myyntivaltti, varsinkin kun kyse on luksusautoista, sillä niissä on yleensä tehokkaammat moottorit. Vaikka GLC:n moottori on hieman tehokkaampi, se on mitoitettu samalla tavalla kuin GLB, 22/29MPG kaupunki-/maantieajossa.

GLB:n luokitus on 23/32MPG city/highway, mikä tarkoittaa, että se on hieman parempi kuin GLC. Vaikka numerot antavat GLB:lle lievän edun, erot ovat niin marginaalisia, että ajotapa, jolla jompaakumpaa näistä kahdesta ajetaan, todennäköisesti mitätöi tämän eron.

Onko vuoden 2022 Mercedes GLB parempi perheauto kuin Mercedes GLC?

GLB on parempi perheauto, koska se käyttää käytettävissä olevat tilat fiksummin ja koska sitä tarjotaan myös seitsenpaikkaisena. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö GLC olisi hyvä perheauto, vaan sitä, että GLB on yksinkertaisesti parempi.

  Missä Mercedeksessä on head-up-näyttö?

GLB:hen on saatavana myös enemmän perheystävällisiä ominaisuuksia ja enemmän turvavarusteita. Molemmat ovat hienoja, mutta GLB on selvästi parempi.

Milloin uusi Mercedes GLC tulee markkinoille?

Muutaman nettilähteen mukaan uuden GLC:n pitäisi nähdä päivänvalo ennen vuoden 2022 loppua, ja se tulee todennäköisesti myyntiin joskus vuonna 2023. Kun näin tapahtuu, GLB:n ja GLC:n välinen taistelu käy tarpeettomaksi, sillä uuden GLC:n pitäisi olla parempi lähes kaikilla osa-alueilla.

Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että nykyisen sukupolven GLC:n voi saada kunnon alennuksilla ja sen arvo todennäköisesti laskee, mikä tarkoittaa, että se tulee olemaan paljon helpommin saavutettavissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z