2022 Mercedes GLC vs BMW X3

Kompaktien luksusmaastureiden segmentti on uskomattoman kilpailukykyinen, varsinkin kun otetaan huomioon Mercedes GLC:n, BMW X3:n ja Audi Q5:n kaltaiset autot. X3 ja GLC näyttävät kuitenkin keräävän eniten kiinnostusta tässä segmentissä, mukaan lukien ylivoimainen, mutta kalliimpi Porsche Macan.

Mercedes Benz GLC on joukon tyylivalinta, koska se tarjoaa halutumman näköisen ulkomuodon. X3 näyttää hillitymmältä, vaikka se näyttääkin sisältä lupaavammalta. X3 on hiljattain uudistettu, joten se on tekniikan osalta paremmassa asemassa.

Tämä ei tarkoita, että se päihittäisi GLC:n, mutta kokonaisuutena se vaikuttaa paremmalta autolta. Kompakteja katumaastureita ostavat ihmiset välittävät myös suorituskyvystä ja ajodynamiikasta, ja tässä X3 voittaa GLC:n, vaikka GLC:ssä onkin miellyttävämpi moottori.

Kaiken kaikkiaan X3 näyttää olevan GLC:n edellä tilojen, tekniikan ja suorituskyvyn osalta. GLC on kuitenkin edelleen halutumpi auto sen merkin, muotoilun ja yleisen käyttökokemuksen ansiosta.

2022 Mercedes GLC – tyylikkäämpi ja halutumpi auto

Mercedes Benz GLC:n lähtöhinta on 43 850 dollaria, mutta GLC:stä maksetaan keskimäärin muutaman tonnin enemmän. Tällä hintalapulla saat tyylikkään kompaktin katumaasturin, joka näyttää haluttavalta ja tarjoaa melko mukavan ja dynaamisen ajokokemuksen.

Useimmat ihmiset pitäisivät Mercedes MB UX:ää parempana kuin BMW:n iDrive-järjestelmää, koska se vaikuttaa hieman paremmin integroituneelta, vaikka iDrive-järjestelmä tuntuukin hieman intuitiivisemmalta. GLC on useimpien mielestä X3:n yläpuolella, kun kyse on haluttavuudesta ja muotoilusta.

  Miksi BMW:n ohjauspyörä on jäykkä

Tilojen suhteen GLC ei ole yhtä tilava kuin X3, niin lastitilan kuin matkustajienkin osalta. GLC on tulossa tiensä päähän, ja se näkyy selvästi tietyillä alueilla, kuten sisustuksessa. Se ei tarkoita, että se näyttäisi huonolta, mutta X3 tuntuu selvästi laadukkaammalta.

Huippumalli GLC 63:ssa on V8-moottori, joka tuntuu paljon miellyttävämmältä kuin BMW X3 M:ssä oleva moottori. GLC:lle on tulossa täydellinen päivitys vuoden tai kahden kuluttua, jota kannattaa ehdottomasti odottaa, sillä se todennäköisesti perii nykyisen C-luokan sisustuksen.

2022 BMW X3 – Dynaamisempi ja laadukkaampi katumaasturi.

BMW X3:n lähtöhinta on noin 43 000 dollaria, ja myös maksettu keskihinta on muutama tonni enemmän. X3 uudistettiin hiljattain, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa korkeatasoisemman ajovalotekniikan, herkemmin reagoivan ja terävämmän resoluution infotainment-näytön sekä yleistä laadun nousua.

X3 tuntuu yksinkertaisesti paremmin rakennetulta kuin GLC, ja se päihittää GLC:n myös hyödyllisyydessä. X3 on myös tehokkaampi auto, koska siinä käytetään verrattain uudempia moottoreita. Luotettavuuden osalta X3 tuntuu hieman kestävämmältä, ja kokonaisluotettavuustulokset ovat X3:n hyväksi.

X3 tuntuu dynaamisemmalta ja hauskemmalta ajaa, erityisesti huippumalliston BMW X3 M -versiossa. X3:ssa on myös enemmän tilaa sekä takamatkustajille että matkatavaroille, koska sen muotoilu on neliömäisempi.

Sekä sisätilojen että ulkoasun muotoilu ei ole ensi silmäyksellä GLC:n tasolla, mutta kun olet viettänyt jonkin aikaa X3:ssa, arvostat materiaalien laadun yleistä parantumista, vaikka se ei näytäkään yhtä futuristiselta.

  BMW M3 Luotettavuus

Johtopäätös – BMW X3 on parempi valinta.

BMW X3 on yksinkertaisesti uudempi auto, ja se on selvää, jos laitat nämä kaksi autoa vierekkäin. Vaikka Mercedes GLC on edelleen ihastuttava kompakti katumaasturi, se jää useimmissa segmenteissä X3:sta jälkeen. X3 on polttoainetehokkaampi, tarjoaa uudempaa tekniikkaa, on mukavampi ja tarjoaa laadukkaampia rakennusmateriaaleja.

Jos olet Mercedes-fani, on todennäköistä, että pidät GLC:stä silti enemmän kuin X3:sta, mikä ei ole mikään yllätys. Mercedes-merkki herättää enemmän kiinnostusta, mikä tarkoittaa, että GLC on kaiken kaikkiaan halutumpi auto.

Parasta mitä voit kuitenkin tehdä, on odottaa uuden GLC:n saapumista vuoden tai kahden kuluttua, sillä se todennäköisesti kääntää tilanteen GLC:n eduksi.

UKK-osio

Onko Mercedes GLC turvallisempi auto kuin BMW X3?

Sekä Mercedes GLC että BMW X3 tarjoavat luokkansa johtavat turvallisuustiedot, ja erot tässä ovat marginaalisia. IIHS:n testien mukaan sekä X3 että GLC onnistuvat saamaan parhaat arvosanat useimmissa törmäystestiluokissa, mikä tarkoittaa, että molemmat tarjoavat enemmän kuin tyydyttävän turvallisuustason.

Aktiiviset ohjelmistoturvaominaisuudet ovat X3:n hyväksi yksinkertaisesti siksi, että X3:a päivitettiin vähän aikaa sitten. Kaiken kaikkiaan turvallisuuden ei pitäisi olla merkittävä tekijä valittaessa, kumpi näistä kahdesta ostetaan, sillä molemmat ovat enemmän kuin riittävän turvallisia.

Onko Mercedes GLC parempi perheauto kuin BMW X3?

BMW X3 on parempi perheauto, koska se tarjoaa sekä enemmän istuin- että tavaratilaa kuin GLC. X3 on myös taloudellisempi auto, mikä tarkoittaa, että käytät vähemmän aikaa ja rahaa polttoainepysähdyksiin.

  Ovatko BMW:n takavetoiset autot hyviä lumessa?

Lastenistuimen asentaminen X3:een ja GLC:hen on lähes identtistä, ja myös turvallisuusluokitukset ovat lähes identtiset. Kaiken kaikkiaan GLC on loistava perheauto, mutta X3 on vielä parempi.

Onko Mercedes GLC hauskempi ajaa kuin BMW X3?

Ajodynamiikan osalta X3 vie voiton, koska se tarjoaa kuljettajalähtöisemmän lähestymistavan. Vaikka GLC 63:n malliston V8-moottori on paljon miellyttävämpi, X3:n tarjoama vaihteisto ja alusta ovat askeleen GLC:n yläpuolella.

Molemmat autot ovat samanlaisia mukavuuden suhteen, mutta kun kyse on ketteryydestä, käsiteltävyydestä ja reagoinnista, X3 on se, joka kannattaa hankkia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z