2022 BMW X4 vs. Mercedes GLC Coupe

BMW X4 on BMW:n lähtötason coupe-maasturi, jonka kanssa on aivan sama juttu kuin Mercedes GLC Coupen kanssa. Nämä kaksi ovat olemassa, koska BMW toi X6:n markkinoille jo vuonna 2007 ja koska Mercedes päätti tarjota GLE:n myös Coupe-muodossa.

Näiden kahden välillä X4 on hauskempi ajaa, tarjoaa laadukkaampia materiaaleja ja hieman enemmän sisätilaa. X4 on enemmän kuljettajaan keskittyvä auto, mikä käy ilmi heti, kun nousee X4:n sisälle. GLC on klassisempi Mercedes-luksusauton tulkinta, mikä tarkoittaa, että se on suunniteltu mukavuutta ajatellen.

Tarjolla olevat moottorit ovat suhteellisen vertailukelpoisia, mutta GLC:n moottorit vaikuttavat hieman viihdyttävämmiltä, koska GLC:n voi ostaa BiTurbo V8 -moottorilla varustettuna. Luotettavuuden osalta X4 näyttää pärjäävän paljon paremmin, sillä se on yksi luotettavimmista BMW:n katumaastureista, kun taas GLC pärjäsi useimmissa kaavioissa ja tutkimuksissa paljon huonommin.

Kaiken kaikkiaan X4 on parempi auto, koska sen ajo on miellyttävämpi, sisätilojen materiaalit ovat laadukkaampia, tilaa on enemmän ja alusta on luotettavampi. GLC on silti loistava auto niille, jotka haluavat vain kruisailla tutkimatta auton dynaamisia ominaisuuksia.

2022 BMW X4 – kuljettajan valinta

Vuoden 2022 BMW X4:ää tarjotaan kolmella eri moottorikokoonpanolla. Alkutason X4 xDrive 40i alkaa 51 800 dollarista, ja se saa 2,0 litran 4-sylinterisen turbomoottorin, jossa on 248 hv. Seuraavana on 62 400 dollarin hintainen X4 M40i, joka saa 3,0 litran V6-moottorin, jossa on 382 hv, kun taas 73 600 dollarista alkava huippumalli X4M saa 3,0 litran rivikuutosmoottorin, jossa on jopa 503 hv.

  Miksi Mercedeksen öljynvaihdot ovat niin kalliita?

Kaikissa X4-malleissa on 8-vaihteinen automaattivaihteisto, joka on sekä pehmeä että tehokas. X4:n tärkein myyntivaltti on sen kuljettajakeskeinen lähestymistapa. X4 on hauskempi ajaa ja dynaamisempi kokonaisuutena verrattuna GLC:hen, joka on enemmänkin luksusmaasturi.

X4 on myös tilavampi sekä etu- että toisella istuinrivillä. BMW tarjoaa laadukkaampia materiaaleja koko matkustamossa, vaikka muotoilu saattaa tuntua hieman liian tavalliselta. X4 on tehokas auto, joka soveltuu sekä perheen kuljettamiseen että suorituskykyiseen ajamiseen.

Luotettavuuden suhteen X4 näyttää olevan GLC:tä parempi, sillä X4 on yksi luotettavimmista BMW:n katumaastureista.

2022 Mercedes GLC – mukavuutta ja tyyliä tarjoava vaihtoehto

GLC300 on GLC:n lähtötason malli, joka saa 2,0 litran 4-sylinterisen turbomoottorin, jossa on 255 hv ja jonka hinta on 52 500 dollaria. Kaikissa GLC Coupe -malleissa on Mercedes 4MATIC AWD -järjestelmä, ja kaikki mallit saavat myös 9G 9-vaihteisen automaattivaihteiston, joka on sekä tehokas että saumaton vaihteita käytettäessä.

AMG 43 GLC Coupe saa AMG:llä vahvistetun 3,0 litran V6-moottorin, jossa on 385 hv ja jonka hinta on 66 500 dollaria. Valikoiman kärkimallin GLC63 AMG saa 4.0L BiTurbo V8:n, jossa on jopa 503hv, ja se maksaa 84 500 dollaria. GLC 63 tarjoaa kaikista X4- ja GLC-malleista parhaiten kuulostavan ja tuntumaltaan parhaan moottorin.

  Mercedes AMG GLE Class Luotettavuus

Tämä ei kuitenkaan tee GLC:stä suorituskykykuningasta, sillä GLC on räätälöity enemmän mukavaan ajamiseen. Muotoilu vaikuttaa tyylikkäämmältä ja yhtenäisemmältä, kun sitä verrataan verrattain huutavaan X4:ään.

Sisätilojen muotoilu on GLC:ssä kiistatta hieman houkuttelevampi, mutta tilatarjonta on huonompi. Lopuksi luotettavuus on seikka, jossa X4 voittaa GLC:n helposti.

Johtopäätös – BMW X4 on parempi auto.

Aggressiivisemman ulkomuodon ja laadukkaamman sisustuksen ansiosta X4 vaikuttaa vaikuttavammalta paketilta. Lisäksi X4 on sekä tilavampi että luotettavampi, mikä jo itsessään tekee X4:stä järkevämmän ostoksen.

GLC saattaa olla joidenkin mielestä hieman halutumpi ja paremman näköinen, mutta X4 tekee kuitenkin työnsä paremmin. Jos pidät urheilullisesta ajosta, X4 vetää sinua heti puoleensa, sillä se tarjoaa enemmän kuljettajakeskeistä lähestymistapaa. Jos kuitenkin haluat yksinkertaisesti vain mukavan, rauhallisen ja helppohoitoisen luksusmaasturin, GLC on sinun valintasi.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö X4 olisi mukava auto, vaan GLC on aina vain luksusauto, mikä tarkoittaa, että et edes halua painostaa sitä kovinkaan kovaa. Kaiken kaikkiaan molemmat ovat upeita katumaastureita, mutta X4 vaikuttaa kokonaisuutena paremmalta paketilta.

FAQ-osio

Onko vuoden 2022 BMW X4 tehokkaampi kuin Mercedes GLC Coupe?

GLC:n ja X4:n lähtötason 2,0 litran versiot ovat lähes identtisiä tehokkuuden suhteen, ja sama juttu on 3,0 litran 6-sylinteristen moottoreiden kanssa. Malliston ylin V8-malli GLC 63 on joukon vähiten tehokas vaihtoehto.

  Yleisiä ongelmia Mercedes W140:n kanssa

On turvallista sanoa, että X4 ja GLC ovat hyötysuhteensa puolesta suurin piirtein samanlaisia, mikä tarkoittaa, että ajotapa on todennäköisesti tärkeämpi kuin kunkin mallin arvioidut kulutuslukemat.

Onko vuoden 2022 BMW X4 halvempi ylläpitää kuin GLC Coupe?

Muutamat uskottavat verkkolähteet arvioivat, että BMW X4:n käyttökustannukset ovat noin 6 500 dollaria ensimmäisten viiden omistusvuoden aikana, kun taas GLC:n käyttökustannukset ovat siihen verrattuna hieman pienemmät. Molemmat ovat premium-luokan katumaastureita, joissa on paljon vempaimia ja ominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että sinun on huollettava niitä, jos haluat niiden kestävän.

Vaikka X4:n luotettavuusennuste on parempi, se on järkevää vain, jos sitä todella huolletaan oikein.

Onko BMW X4 suositumpi kuin GLC Coupe?

Minkään Mercedes-mallin kanssa on melko vaikea kilpailla suosiossa ja haluttavuudessa, sillä mikään muu premium-luokan edustusautomerkki ei tarjoa samanlaista vetovoimaa. Sinänsä on melko turvallista sanoa, että GLC on todellakin suositumpi vaihtoehto, mutta X4 ei ole kaukana perässä.

Konepellissä olevan kolmihaaraisen tähden näkemisessä on jotain luonnostaan erikoisempaa, etenkin asiaan perehtymättömien katsojien silmissä. Siksi GLC puskee jatkuvasti korkeampia myyntilukuja, vaikka se ei oikeastaan olekaan parempi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z