Miksi Mercedestä käytetään taksina?

Jos olet käynyt esimerkiksi Saksassa ja Itävallassa, on hyvin todennäköistä, että olet noussut Mercedes-taksin kyytiin tai nähnyt sen. Kyllä, Mercedes-taksit ovat yleisiä näissä maissa, vaikka ne ovatkin ylellisiä. Mutta miksi Mercedestä käytetään takseina?

Mercedestä käytetään taksina, koska kuljettajat saavat maksaa vähemmän veroja kuin halpoja autoja ostaessaan. Tämä ei kuitenkaan päde kaikkialla muualla kuin muutamassa Euroopan maassa. Jos taksinkuljettaja valitsee Ford Fiestan, hän saattaa joutua maksamaan enemmän veroja kuin kuljettaja, joka valitsee Mercedes E-Classin.

Kaikkia saksalaisia luksusautoja ei kuitenkaan käytetä takseina. Esimerkiksi BMW:tä, Audia tai Porschea on vaikea nähdä käytettävän taksina. Tämä johtuu siitä, että vakuutus- ja ylläpitokustannukset ovat melko paljon korkeammat kuin Mercedes-Benzillä. Lisäksi Mercedes tarjoaa luotettavampia autoja kuin useimmat näistä merkeistä.

Mitä Mercedes-malleja käytetään takseina?

Vaikka Mercedes-Benziä käytetäänkin taksina, kaikkia malleja ei käytetä taksina. Tyypillisesti Mercedes-Benzin E-luokka ja S-luokka ovat suosittuja takseina käytettäviä malleja. Niiden tilavien sisätilojen ja erinomaisen jalkatilan ansiosta. Lisäksi niihin mahtuu helposti kaikenlaisia matkustajia pitkistä lyhyisiin.

Lisäksi Mercedes-Benz E- ja S-luokka ovat markkinoiden luotettavimpia Mercedes-malleja. Siksi näiden mallien ylläpitokustannukset ovat hieman alhaisemmat verrattuna A-Luokan, CLA-luokan ja C-luokan kaltaisiin lähtötason malleihin.

Vaikka E-luokka ja S-luokka ovatkin suosituimpia Mercedes-taksimalleja, E-luokka on yleisin. Tämä johtuu siitä, että se on luotettavin Mercedes-Benz. Lisäksi se sijoittuu luotettavuudessa hieman ylemmäs, toisin kuin useimmat saksalaiset luksusautot.

  Mitkä Mercedes-mallit ovat coupé-malleja?

Missä maissa käytetään Mercedestä taksina?

Useat Euroopan maat suosivat Mercedestä taksiliikenteessä. Näihin kuuluvat Saksa, Itävalta, Kypros, Kreikka, Marokko ja Tanska. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki taksit näissä maissa olisivat Mercedestä. Todellisuudessa Mercedes on kuitenkin tärkein takseissa käytetty automerkki.

Mikä tekee Mercedeksestä sopivan taksiliikenteeseen?

On useita syitä, miksi Mercedes on suositeltavampi taksiliikenteessä kuin muut automerkit. Seuraavassa on joitakin näistä syistä:

  • Mercedes on erittäin luotettava ja sen ajokilometrit ovat erinomaiset. Lisäksi Mercedes oli 90-luvulla ainoa automerkki, joka tarjosi dieselkäyttöisiä sedaneita. Näin ollen se oli taloudellisempaa takseille, koska ne pysähtyvät ja menevät useita kertoja päivässä.
  • Toinen syy on se, että taksilla ajamista pidettiin ylellisyytenä, jota käyttivät hyvin toimeentulevat ihmiset, jotka halusivat mieluummin ajaa arvokkaalla autolla. Tätä mielikuvaa Mercedes on aina edustanut.
  • Toinen syy siihen, miksi Mercedes oli mieluisin taksiauto, oli sen tarjoama erityinen taksiversio. Tämä auto sai suositellun virallisen värin beige, ja siinä on erityinen jousitusvahvistus, joka vähentää paljon matkatavaroita kuljettavan taakkaa.

FAQ

Miksi ihmiset suosivat Mercedestä BMW:n sijaan?

Mercedes ja BMW vievät suuren osan luksusautomarkkinoista ympäri maailmaa. Viime aikoina BMW on myynyt enemmän kuin Mercedes, mutta Mercedes pitää edelleen hallussaan arvokkaimman automerkin titteliä. Siksi monet hyvin toimeentulevat ihmiset suosivat yhä mieluummin Mercedestä kuin BMW:tä.

Mercedeksen autot ovat huippusuunniteltuja, mukavia, ylellisiä ja erittäin turvallisia. Kaiken lisäksi ne ovat luotettavampia ja kestävämpiä kuin BMW:t. Ihmiset valitsevat yleensä BMW:n sen urheilullisen vetovoiman ja äärimmäisen ajokokemuksen vuoksi. Kaiken lisäksi AMG-mallistossa on suorituskykyisempiä autoja kuin BMW:n M Power -mallistossa.

  Mikä on paras Mercedes taksiksi?

Miksi Mercedes-Benz on niin kallis?

Mercedes-Benz on niin kallis, koska se on luonut itselleen nimen. Se on maailman arvostetuin automerkki. Toinen syy on se, että ne rakentavat huipputeknisesti suunniteltuja ajoneuvoja, joissa on huippuluokan teknisiä ominaisuuksia. Lisäksi se on ollut johdonmukaisin automerkki siitä lähtien, kun Daimler ja Benz & Cie yhdistyivät Mercedes-Benziksi.

Miksi BMW:tä ei käytetä takseina?

Tärkein syy siihen, miksi BMW:tä ei käytetä takseina, on se, että ne eivät kestä pitkään. Useimmissa BMW-malleissa ilmenee paljon ongelmia 350 000 kilometrin jälkeen. Näin ei ole Mercedes-Benzin kohdalla, sillä suurin osa sen malleista voi ajaa yli 600 000 kilometriä ilman suurempia ongelmia.

Tämän lisäksi BMW:n vakuutusmaksut ovat korkeammat kuin Mercedeksen. Siksi taksinkuljettajat käyttävät mieluummin Mercedestä, koska niiden ylläpito on kaiken kaikkiaan halvempaa. Lisäksi BMW:n varaosat ovat melko kalliita, mikä on toinen syy siihen, että niitä ei suosita taksialalla.

Pidetäänkö Saksassa Mercedestä, BMW:tä ja Audia luksus- vai tavallisina autoina?

Ensinnäkin se riippuu auton mallista. Jos kyseessä on halpa Mercedes, BMW tai Audi, sitä pidetään tavallisena autona. Jos kyseessä on kuitenkin korkealuokkainen malli, kuten S-luokka, G-luokka, RS7, Q7, BMW X6 tai BMW X7, niitä pidetään ylellisinä.

Lisäksi useimmat näistä merkeistä ovat tulvineet markkinoille, koska ne ovat paikallisia autoja. Tämän seurauksena ihmiset ovat tottuneet niihin, ja useimmat heistä pitävät niitä tavallisina autoina. Joistakin näistä autoista puuttuu kuitenkin ominaisuuksia, jotka sisältyvät Amerikassa myytäviin malleihin. Esimerkiksi nahkapenkkien sijaan joissakin autoissa on kangasistuimet.

  Missä Mercedeksessä on maastopaketti

Mitä autoja käytetään takseina Saksassa?

Tärkein Saksassa taksina käytetty auto on Mercedes-Benz E-Luokka. Voit kuitenkin törmätä eri automerkkeihin ja -malleihin, kuten BMW:iin, Audiin, Toyotaan ja jopa Nissaniin. Suosituimpia Saksassa takseina käytettäviä vakioautoja ovat Nissan Leaf, Dacias ja vanha Toyota Crown -malli.

Ennen vuotta 1971 Saksassa kaikkien taksien piti olla mustia ja auton katolla oli pieni valaistu ”TAXI”-kyltti. Tämän lisäksi taksiautojen on oltava sedaneja, farmariautoja tai monikäyttöautoja.

Bottom line

Mersuja käytetään pääasiassa takseina niiden luotettavuuden ja poikkeuksellisen kilometrimäärän vuoksi. Lisäksi Mercedes-Benz on arvostettu merkki, minkä vuoksi monet varakkaat ihmiset suosivat sitä muiden merkkien sijaan. Lopulta Mercedes valmisti ensimmäisen dieselkäyttöisen sedanin, joka oli taloudellisempi taksiliikenteessä.

Saksassa Mercedes-Benzin käyttäminen taksiautona merkitsee pienempää veroa kuin halvemman auton, kuten Toyota Yarisin tai Ford Fiestan, käyttäminen. Suosituimmat Mercedes-mallit taksiliikenteessä ovat Mercedes E- ja S-luokka.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z