BMW X6 VS Mercedes GLC – kumpi on parempi?

Valinta Mercedeksen ja BMW:n välillä on win/win-tilanne. Tämä johtuu siitä, että nämä merkit ovat erikoistuneet valmistamaan joitakin markkinoiden parhaista ja edistyksellisimmistä autoista. Mutta kumpi auto BMW X6:n ja Mercedes GLC -katumaasturin välillä on parempi auto?

BMW X6 tarjoaa erinomaista suorituskykyä, nopeutta, käsiteltävyyttä ja paljon tilaa. Toisaalta Mercedes GLC tarjoaa komeaa muotoilua, laadukkaat sisätilat, huipputurvallisuusominaisuudet ja on tehokkaampi. Riippumatta siitä, kumman auton valitset, saat siis ylellisen kompaktin katumaasturin, jossa on upeat ominaisuudet ja suorituskyky.

On kuitenkin tärkeää huomata, että Mercedes-Benz GLC on melko paljon pienempi kuin BMW X6. Kyllä, nämä autot ovat kompakteja katumaastureita, mutta BMW X6 on hieman suurempi ja korkeampi kuin Mercedes-Benz GLC. Molemmissa on kuitenkin tilaa viidelle matkustajalle, ja ne ovat erittäin käytännöllisiä.

Kumpi auto on parempi BMW X6 vai Mercedes GLC?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

Mercedes-Benz GLC:ssä on perinteinen SUV-muotoilu, mutta se on melko paljon pienempi kuin tyypillinen SUV. Siinä on uudelleen muotoiltu jäähdyttimen säleikkö ja alleajosuoja, jotka sopivat tämän tehokkaan saksalaisen koneen ketterään ulkonäköön.

Vaikka BMW X6 näyttää myös tyylikkäältä ja ketterältä, se ei vedä vertoja Mercedes GLC:lle. Makusi mukaan jotkut saattavat pitää enemmän BMW X6:n matalasta kattolinjasta ja suuresta munuaisritilästä. Kaiken kaikkiaan molemmat katumaasturit näyttävät näyttäviltä ja saavat ihmiset tuijottamaan autoasi, kun ajelet kadulla.

Ulkomuodon lisäksi Mercedes GLC:n sisustus on myös ylellisempi ja hienostuneempi kuin BMW X6:n. Tämä johtuu siitä, että Mercedes käyttää premium-materiaaleja verrattuna BMW:n materiaaleihin. Sitä vastoin BMW:n sisätilat ovat tilavammat kuin Mercedeksen.

  Tekeekö Mercedes sähköautoja?

Lisäksi BMW X6:n sisätilat on järjestetty paremmin ja niissä on parempi infotainment-järjestelmä kuin Mercedes GLC:ssä. BMW X6:ssa on 12,3-tuumainen digitaalinen kuljettajanäyttö ääniohjauksella, HD Radio, Apple CarPlay, kymmenen kaiuttimen äänijärjestelmä ja paljon muuta.

Mercedes GLC 300:n akseliväli on 113,1 tuumaa, pituus 183,3 tuumaa, leveys 74,4 tuumaa ja korkeus 64,7 tuumaa. Korkeamman ja suuremman BMW X6:n akseliväli on 117,1 tuumaa, pituus 194,8 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 66,3 tuumaa.

Suorituskyky

Mercedes GLC ja BMW X6 ovat markkinoiden suorituskykyisimpiä katumaastureita. Tässä tapauksessa BMW X6 on kuitenkin hieman edellä. Tämä johtuu siitä, että BMW X6:ssa on tehokkaampi muunnos kuin Mercedes GLC:ssä. Mercedes GLC:n perusmalli ei myöskään ole yhtä tehokas kuin BMW X6:n perusmalli.

Mercedes GLC300:sta on kaksi versiota: GLC 300 SUV ja GLC 300 4Matic, kun taas BMW X6:ssa on kolme vaihtoehtoa: sDrive40i, xDrive40i ja M50i. Mercedes GLC 300 ja 300 4Matic on varustettu 2,0-litraisella turbo-sisäperäisellä nelivetobensiinimoottorilla, jossa on 9-vaihteinen automaattivaihteisto.

Lisäksi Mercedes-Benz GLC tuottaa maksimissaan 255 hv ja 273 lb-ft vääntöä. Lisäksi molemmissa Mercedes-Benz GLC -malleissa on nelivetojärjestelmä, joka on elintärkeä maastoajossa. Ne kiihtyvät myös 5,8 sekunnissa 0-100:een, ja niiden huippunopeus on 131 kilometriä tunnissa.

Sitä vastoin BMW X6:n perusmallissa on 3,0-litrainen turbo-rivikaasu-6-moottori, joka tuottaa jopa 335 hevosvoimaa ja 331 hevosvoiman vääntömomentin. Sen huippunopeus on myös 151 km/h ja se kiihtyy 5,3 sekunnissa nopeudesta 0-100. Kehittyneempi malli, BMW M50i, on varustettu 4,4-litraisella V8-turboveturbobensiinimoottorilla ja AWD-järjestelmällä.

  Volvon ja BMW:n luotettavuus - kumpi on parempi?

Lisäksi M50i tuottaa jopa 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Se myös kiihtyy 0-100:een 4,1 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 155 km/h. Verrattuna Mercedes GLC:hen BMW X6:n suorituskyky on paljon parempi.

Hinta

Hintatasoltaan BMW X6 on kalliimpi kuin Mercedes GLC. Tämä on ymmärrettävää, sillä BMW X6:ssa on enemmän tilaa ja tehoa. BMW X6:n perushinta on noin 67 300 dollaria, kun taas Mercedes GLC300:n perushinta on noin 45 000 dollaria.

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – Mercedes GLC 300 4Matic vai BMW X6 M50i?

BMW X6 M50i on nopeampi auto, sillä se kiihtyy 0-100 vain 4,1 sekunnissa ja sen huippunopeus on 155 km/h. Mercedes GLC 300 4Maticin huippunopeus on joka tapauksessa 131 mph ja se kiihtyy 0-100 5,8 sekunnissa. BMW X6 ei siis vain kiihdy nopeasti, vaan se myös kulkee nopeammin.

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – Mercedes GLC vai BMW X6?

Mercedes-Benzin tai BMW:n ylläpito ei ole helppo asia. Tämä johtuu siitä, että niiden käsittelyyn tarvitaan erikoistyökaluja ja -laitteita. Siitä huolimatta sertifioidun BMW- tai Mercedes-mekaanikon hankkiminen on kallista. Mercedeksen ylläpito on kuitenkin edelleen paljon halvempaa kuin BMW:n, koska varaosat ovat edullisempia.

Kumpi auto on polttoainetehokkaampi – Mercedes GLC vai BMW X6?

Mercedes-Benz GLC on polttoainetehokkaampi kuin BMW X6. Mercedes GLC:n EPA-luokitus on 22 mpg kaupungissa, 27 mpg maantiellä ja 24 mpg yhdistettynä. BMW X6:n EPA-luokitus on 21 mpg kaupungissa, 25 mpg maantiellä ja 23 mpg yhdistettynä.

  Mikä on halvin Mercedes-auto?

Kumpi auto on parempi – Mercedes-Benz GLC vai GLE?

Mercedes-Benz GLC ja GLE ovat kaksi poikkeuksellista Mercedes-maasturia, joiden koko ja suorituskyky vaihtelevat. Mutta jos haluat kompaktin katumaasturin, jossa on huippuluokan ominaisuuksia ja tehokkuutta, Mercedes GLC on paras valinta. Jos taas haluat ylellisen, tilavan ja tehokkaan katumaasturin, Mercedes GLE on paras vaihtoehto.

Yhteenveto

Mercedes on paras auto henkilöille, jotka haluavat mukavuutta, ylellisyyttä, turvallisuutta ja tehokkuutta. Kun taas BMW on ihanteellinen henkilöille, jotka haluavat suorituskykyä, parempaa käsiteltävyyttä, tilavuutta ja nopeutta. Lisäksi nämä autot ovat käytännöllisiä ja täydellisiä perheelle. Ne ovat myös luotettavia, mutta niiden hankinta ja ylläpito maksavat paljon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z