2022 Mercedes GLA vs GLB

Mercedesin kompaktit Executive SUV:t myyvät kuin hullu, ja suosituimmat niistä ovat GLA, GLB ja GLC. Sekä nykyinen GLA että nykyinen GLB on julkaistu vasta muutama vuosi sitten, kun taas nykyinen GLC korvataan pian aivan uudella mallilla.

Näin ollen on järkevämpää harkita joko GLA:n tai GLB:n ostamista kuin GLC:n, sillä molemmat maksavat vähemmän rahaa ja ovat samalla huomattavasti nykyaikaisempia. GLA on periaatteessa Mercedes A-Luokka puujaloilla, mikä on sekä hyvä että huono asia. Hyvä asia on se, että GLA on halvin Mercedeksen katumaasturi, mutta huono asia on se, että se ei tarjoa mitään erikoista verrattuna A-luokkaan.

GLB on sen sijaan houkuttelevampi tarjous, koska se on todellinen Mercedes-perhemaasturi. GLB tuntuu enemmän erilliseltä tuotteelta, jolla on selkeä markkina-asemointi, sillä se tarjoaa enemmän tilaa sekä matkustajille että lastille. GLB on sekä korkeampi, leveämpi että pidempi, mikä saa sen tuntumaan maasturilta, kun taas GLA on tavallinen crossover.

Kaiken kaikkiaan nämä molemmat Mercedesin lähtötason katumaasturit ovat vaikuttavia, mutta on turvallista sanoa, että GLB tarjoaa käyttökelpoisemman alustan olematta kuitenkaan paljon kalliimpi kuin GLA.

2022 Mercedes GLA – Mercedeksen lähtötason katumaasturi.

GLA:n nykyinen, 2. sukupolvi vaikuttaa paljon lupaavammalta verrattuna vanhaan, joka oli hieman sekava. GLA250:n lähtöhinta on 36 400 dollaria, ja siinä on 2,0 litran 4-sylinterinen turbomoottori, jossa on 221 hv ja vääntömomentti 258 hv. Se on varustettu myös Mercedeksen 8-vaihteisella DCT-vaihteistolla ja RWD-järjestelmällä.

  Kuinka kauan Mercedes AMG EQS:n lataaminen kestää?

Jos haluat päivittää 4MATIC AWD -järjestelmään, joudut maksamaan 2 000 dollaria lisää pyyntihinnasta. Muotoilullisesti GLA:lla on varmasti paljon yhtäläisyyksiä A-luokan viistoperän kanssa, sekä kokonsa että muotoilunsa puolesta.

Se näyttää urbaanilta ja sen sisätilat ovat ehdottomasti Mercedes-premiummerkin arvoiset. Vaikka sisätilat näyttävätkin upeilta, ne eivät tarjoa korkeinta mahdollista laatua. Tilojen suhteen GLA jää GLB:stä jälkeen lähes kaikilla osa-alueilla.

Voit myös valita AMG GLA -mallit, jotka ovat todellakin hauskoja ajaa, mutta ne maksavat usein yli 55 000 dollaria, mikä riittää Mercedes GLE -keskikokoisen SUV:n perustason ostamiseen.

2022 Mercedes GLB – Mercedeksen lähtötason perhemaasturi.

38 600 dollarilla voit päivittää GLB:hen, joka vaikuttaa järkevämmältä valinnalta ottaen huomioon, että GLB on paljon tilavampi. GLB250:ssä on sama voimansiirto kuin GLA:ssa, mikä tarkoittaa, että saat 2,0 litran turbonelosylinterisen nelisylinterisen, nelivetoisen ja 8-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston.

GLB250 4MATIC maksaa 2 000 dollaria enemmän, ja se noudattaa samaa ideaa kuin GLA250 4MATIC. GLB on paljon parempi käytännöllisyyden suhteen, sillä 27,0 kuutiometriä tavaratilaa on paljon enemmän kuin GLA:lla, joka tarjoaa vain noin 15,4 kuutiometriä tavaratilaa.

Muotoilullisesti GLB näyttää ja tuntuu tukevammalta autolta, sillä se on suurempi lähes kaikissa ulottuvuuksissa. Se istuu korkeammalla, mikä antaa sille maasturimaisemman ajokokemuksen, kun taas GLA tuntuu edelleen hieman paisuneelta GLA:lta. Muotoiluerot ovat vieläkin selvemmät, kun valitset AMG-varustelun.

  Mercedes-AMG CLA Luotettavuus

Kaiken kaikkiaan GLB ajaa lähes identtisesti GLA:n kanssa, mutta GLA45 AMG on todellakin joukon dynaamisin vaihtoehto.

Johtopäätös – GLB:llä saat enemmän vastinetta rahoillesi.

Nämä kaksi katumaasturia ovat hämmästyttävän samanlaisia, koska ne on suunniteltu samalle alustalle ja ne hyödyntävät identtistä Mercedeksen voimansiirtoa. Ainoat suuret erot näiden kahden välillä ovat se, että GLB tarjoaa enemmän tilaa, maasturimaisemman ajokokemuksen ja paljon enemmän tavaratilaa.

GLA tuntuu hieman dynaamisemmalta ajettavuudeltaan, sillä se on viistoperän ja todellisen katumaasturin välimaastossa. Jos kuitenkin haluat dynaamisen ajokokemuksen, kannattaa valita Mercedes CLA Coupe.

Kaiken kaikkiaan GLB vaikuttaa järkevämmältä valinnalta, koska GLB:hen pääsemiseksi tarvittava pieni hinnankorotus on looginen. Kaiken kaikkiaan GLA on Mercedeksen lähtötason katumaasturi, kun taas GLB on sijoitettu perheystävällisemmäksi vaihtoehdoksi, varsinkin kun otetaan huomioon, että GLB:n saa seitsemänpaikkaisena.

FAQ-osio

Onko vuoden 2022 Mercedes GLA tehokkaampi kuin GLB?

Vaikka GLA:lla ja GLB:llä on sama voimansiirto, niiden välillä on joitakin huomattavia tehokkuuseroja. GLB painaa hieman enemmän ja sen ilmanvastuskerroin on hieman korkeampi, mikä tarkoittaa, että GLA on todellakin tehokkaampi.

Ero ei oikeastaan ole valtava, mutta vertailun vuoksi voimme sanoa, että GLA on tehokkaampi auto. Ajotapa, jolla jompaakumpaa näistä kahdesta autosta ajat, vaikuttaa kuitenkin melko paljon polttoainetehokkuuteen.

  Mikä on halvin Mercedes-auto?

Onko vuoden 2022 Mercedes GLA suositumpi kuin GLB?

Mercedes GLA on jo toisessa sukupolvessa, kun taas GLB on vasta hiljattain julkistettu aivan uutena mallina, mikä tarkoittaa, että useammat ihmiset ovat tietoisia GLA:sta. Näin ollen GLA on todellakin suositumpi, mutta tämä saattaa muuttua, sillä GLB näyttää olevan täydellisempi tuote.

Luksusluokan kompaktien crossover-maastureiden maailma on juuri nyt kuuma, mikä tarkoittaa, että GLB on hyvällä alulla tulossa suositummaksi vaihtoehdoksi.

Ovatko 2022 Mercedes GLA ja 2022 Mercedes GLB hyviä maastoautoja?

Vaikka Mercedes haluaa kutsua näitä molempia maastureiksi, ne eivät ole kovinkaan utilitaristisia. Niissä on maantiepainotteiset renkaat ja kokoonpano, joka on suunnattu kaupunki- ja maantieajoon. Vaikka nämä molemmat ovatkin parempia maastoautoja kuin A-luokka, on turvallista sanoa, että niitä ei ole tehty maastoajoon.

Sinänsä voit ottaa nämä mukaan lieville maastokursseille, mutta et koskaan tunne ajavasi todellista maasturia, sillä vain G-luokka on todellinen Mercedes-maasturi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z