2022 Mercedes GLC vs. GLE – kumpi on parempi?

Mercedes valmistaa markkinoiden kilpailukykyisimpiä premium-luokan Executive SUV:ita, koska se tarjoaa tällä hetkellä SUV:n jokaiseen kuviteltavissa olevaan käyttötarkoitukseen. Jos haluat suurimman Euroopassa valmistetun perhe-SUV:n, valitse GLS. Jos haluat parhaan maastokoneen, valitse G-vaunu.

Jos kuitenkin olet ensisijaisesti kiinnostunut ylellisestä ja mukavasta perhe-SUV:sta, joka pystyy kaikkeen, sinun kannattaa keskittää huomiosi joko GLC:hen tai GLE:hen. GLC on pienen ja keskikokoisen perheen katumaasturi, jonka käyttöikä alkaa lähestyä loppuaan ja joka korvataan pian.

GLE on isompi katumaasturi, jossa on korkealuokkaisempia materiaaleja, parempi sisätilojen ja ulkoasun muotoilu, enemmän tilaa ja enemmän kaikkea. Näiden kahden välillä GLE on parempi, ja tuskin kukaan voi väittää muuta. Tämä ei tarkoita, etteikö GLC olisi hyvä, mutta ei pikemminkin yhtä hyvä kuin GLE.

Riippumatta siitä, kumpi näistä kahdesta kutittaa mielesi, kannattaa odottaa hieman ennen uuden GLC:n saapumista, sillä siitä tulee todennäköisesti suosituin Mercedes SUV. Kun otetaan huomioon, että se tulee perustumaan uuteen C-luokkaan, on turvallista sanoa, että siitä tulee upea.

2022 Mercedes GLC – Mercedeksen keskitason katumaasturi.

43 850 dollarin lähtöhinnallaan GLC sijoittuu tiukasti keskikokoisten luksus-SUV:ien segmenttiin, mikä tarkoittaa, että se kilpailee esimerkiksi Audi Q5:n, Volvo XC60:n, Porsche Macanin ja BMW X3:n kanssa. GLC300:ssa on 2,0-litrainen nelisylinterinen turbomoottori, joka tuottaa 255 hv:n tehon ja 273 hv:n vääntömomentin.

GLC:n vakiovarusteena on RWD-järjestelmä, mutta voit päivittää sen 4MATIC-versioon 2 000 dollarin lisämaksusta. GLC:ssä on Mercedeksen luotettava 8-vaihteinen DCT-vaihteisto, joka sopii kauniisti GLC:n ylelliseen luonteeseen.

  Pitäisikö minun ruostesuojata Mersuni?

Muotoilullisesti GLC on viehättävä, mutta se vaikuttaa hieman vanhentuneelta verrattuna uusimpiin Mercedeksen malleihin. GLC:n sisätilat ovat laadukkaat, mutta siitä puuttuu kuitenkin Mercedesin upouusi MB UX-infotainment-järjestelmä.

Se ei pysty kilpailemaan GLE:n kanssa tilojen, moottoreiden, ylellisyyden, mukavuuden tai suorituskyvyn suhteen, mutta se maksaa huomattavasti vähemmän rahaa ja on paljon tehokkaampi.

2022 Mercedes GLE – Todellinen Mercedes SUV.

Joidenkin Mercedes-harrastajien mukaan GLA, GLB ja GLC eivät ole todellisia Mercedes-maastureita, koska ne ovat aivan liian pieniä eivätkä korkealla maasta. Tämä tarkoittaa, että 56 150 dollarin GLE 350 on todellinen Mercedes SUV, mutta siinä on sama moottori kuin GLC:ssä, joka ei ole kovinkaan SUV-mainen.

Tästä huolimatta 63 950 dollarin GLE 450:ssä on 3,0 litran inline-6-turbomoottori, jossa on mild-hybriditekniikka, joka vastaa tervettä 362 hv ja 369 lb-ft vääntöä. Alkutason GLE350:ssä ei ole vakiona 4MATIC-järjestelmää, kun taas 450:ssä on. Kaikissa GLE-versioissa on myös parannettu 9G DCT -vaihteisto.

GLE on pidempi, leveämpi ja korkeampi, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa sekä enemmän matkustajatilaa että enemmän tavaratilaa. Se tuntuu myös paljon tukevammalta ajettavaksi, erityisesti GLE450:n kaltaisilla korkealuokkaisilla moottoreilla.

Muotoilullisesti GLE näyttää ja tuntuu ensiluokkaisemmalta, sillä siinä on laadukkaampia materiaaleja, enemmän tekniikkaa ja paremmat vakiovarusteet. Turvallisuuden osalta se tarjoaa enemmän kuin GLE, mutta täysin varustellut GLC-mallit ovat verrattavissa täysin varusteltuihin GLE-malleihin.

  Onko Mercedes A-Class naisten auto?

Johtopäätös – GLE on parempi auto lähes kaikissa suhteissa.

Jos koolla on väliä, kannattaa valita GLE, sillä se tarjoaa enemmän kaikkea, erityisesti ajotuntuman ja tilan osalta. GLC on myös hieno auto, mutta siinä on puutteita muotoilun, käytännöllisyyden, tilan, tekniikan ja laadun suhteen.

Ainoat seikat, joissa GLC voittaa GLE:n, ovat hinta, tehokkuus ja koko, mutta vain jos pidät pienemmistä katumaastureista. Uusi GLC julkistetaan pian, ja se tulee todennäköisesti maksamaan vähemmän kuin GLE. Näin ollen, jos sinulla ei ole kiire ja jos pidät pienemmistä katumaastureista, odota uutta GLC:tä.

On syytä mainita, että GLE tulee aina olemaan premium-malli, olipa mallivuosi mikä tahansa. Ainoa ero tulee tekniikkaan, tehokkuuteen ja luultavasti turvallisuuteen.

FAQ-osio

Onko vuoden 2022 Mercedes GLC tehokkaampi kuin GLE?

Mercedeksen mukaan GLC pystyy tuottamaan 22MPG kaupungissa ja 27MPG maantiellä, kun taas suurempi GLE pystyy tuottamaan 19MPG kaupungissa ja 27MPG maantiellä. Nämä arviot liittyvät lähtötason 2,0 litran GLE350-malliin, mikä tarkoittaa, että jos valitset GLE450-mallin, ajokilometrit laskevat merkittävästi.

GLE450:ssä on tosiaan miedon hybriditekniikan käyttömahdollisuus, mutta tarjotut akut eivät riitä tekemään mainittavaa eroa todellisessa ajossa. Sinänsä hyötysuhde on parempi GLC:llä, ja uusi GLC todennäköisesti kasvattaa tätä eroa entisestään.

Onko vuoden 2022 Mercedes GLE parempi vetämään kuin GLC?

Monet katumaastureita ostavat ihmiset käyttävät niitä vetoajoneuvoina, ja tässä nämä kaksi Mercedesin premium-luokan katumaasturia eroavat toisistaan paljon. GLE on mitoitettu maksimissaan 3 500 lbs:n vetokapasiteetille, kun taas suurempi GLE on mitoitettu lähes 6 000 lbs:n vetokapasiteetille. Jos olet henkilö, joka käyttää maasturia vetämiseen, valitse GLE.

  Onko Mercedes GT luotettava?

Nämä erot johtuvat lähinnä painosta, tehosta ja jousituksesta, sillä GLE:n alusta on suunniteltu kestämään raskaampia kuormia kuin GLC:n alusta. Tämä tarkoittaa sitä, että 2 000 kilon kuorman hinaaminen on paljon helpompaa GLE:llä, vaikka GLC pystyykin samaan.

Onko vuoden 2022 Mercedes GLE parempi perheauto kuin GLC?

GLE on parempi perheauto, koska siinä on enemmän tilaa, eristetympi matkustamo, enemmän lokeroita, enemmän tilaa lastenistuimen kiinnittämiseen ja se on kaiken kaikkiaan turvallisempi auto. GLE:ssä on myös takana olevat infotainment-näytöt, jotka ovat täydellisiä, jos haluat viihdyttää lapsia pidemmillä matkoilla.

GLE:ssä on myös vähemmän tuuli- ja rengasmelua, ja GLE450 on ryömintää tasaisempi kuin GLC:n kaikki versiot.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z