Onko Audi parempi kuin Jaguar?

Audi ja Jaguar ovat kaksi voimakasta autonvalmistajaa, joten voi olla vaikeaa yrittää valita molemmista paras. Molemmilla autoilla on osa-alueensa, joissa ne loistavat. Se, kumpi on sinulle paras, riippuu lähinnä tarpeistasi ja mieltymyksistäsi.

Audi on mukava, turvallisempi ja huutaa tyyliä. Kustannuksiltaan Audi on parempi vaihtoehto kuin Jaguar. Suorituskyvyssä ja terävässä ajossa Jaguar on kuitenkin etulyöntiasemassa. Jaguar on myös paremman näköinen ja tarjoaa pidemmät takuut kuin Audi.

Audi vs. Jaguar: kumpi vie voiton?

Jaguar on kuljettajapainotteisempi, sillä se tarjoaa paremman ajotuntuman, upean muotoilun ja pidemmän takuun kuin Audi. Jaguarit ovat kuitenkin kalliita Audiin verrattuna. Audi voittaa myös tekniikassa ja mukavuudessa. Tasapainon löytämiseksi analysoimme kahta suosittua mallia molemmista merkeistä.

2020 Audi A6 vs. Jaguar XF 2020

XF:ssä on tehokkaampi moottori.

Audi A6 ja Jaguar XF ovat molemmat luksussedaneita. Jaguar XF:n korkeimmassa versiossa hyödynnetään V6-ahtimoottoria AWD, joka lähettää 380 hv kahdeksanvaihteisen automaattivaihteiston kautta. Se tekee nopeuden 0-100 km/h 5 sekunnissa. Vertailun vuoksi Audi A6:n lisävarusteena saatava 3.0 turboahdettu V6 lähettää 335 hv 7-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston kautta, ja nopeus 0-100 km/h on 5,1 sekuntia. Näin ollen XF on moottorin osalta edellä.

Audi A6:n sisätilat johtavat

Vaikka Jaguar XF:ssä on muhkeat sisätilat, ne eivät ole yhtä esteettiset kuin Audi A6:ssa, mikä asettaa A6:n kärkeen sisätilojen osalta. Mukavuudessa ja laadussa A6 on edellä. Siinä on pehmeät säädettävät istuimet, jotka on integroitu hienoihin puihin ja metalleihin, sekä sen hierovat istuimet. XF:n käsinojat tuntuvat liian kapeilta A6:een verrattuna. Kaiken kaikkiaan A6 on mukavampi kuin XF.

  Paras Jaguar sedan rahalle

A6:ssa on enemmän jalka- ja pääntilaa myös pitkille henkilöille. Toisaalta, vaikka XF:n takaistuimilla on kunnolliset istuimet ja riittävästi jalkatilaa, pääntilan puute näyttää olevan ongelma pitkille henkilöille. XF tarjoaa kuitenkin enemmän tavaratilaa kuin A6.

Audi A6:n sisätilat ovat terävämmät ja houkuttelevammat, ja XF:n sisätilat ovat tummat. XF:n infotainment on päivitetty 10-tuumaisella näytöllä. Se ei kuitenkaan ole yhtä ylellinen kuin Audi A6:n 10,1-tuumainen näyttö, jossa on paljon toimintoja ja joka reagoi paremmin. A6:een on muuten tarjolla useita näyttövaihtoehtoja.

Audi A6 on turvallisempi

Jaguar XF:stä ja Audi A6:sta löytyy monia turvallisuusominaisuuksia. Esimerkkejä ovat muun muassa surround-näkymämonitori, heads-up-näyttö, automaattinen jarrutus, kuolleen kulman valvonta ja kaistavahti. Useimmat niistä ovat kuitenkin vakiona A6:ssa, kun taas monet ovat valinnaisia XF:ssä.

XF:ssä ei myöskään ole saatavilla törmäystestiä, toisin kuin A6:ssa. Olemme siis varmoja A6:n turvallisuudesta, mutta emme ole varmoja siitä, miten XF reagoi kolaritilanteessa.

Hinta ja takuu

Yksi osa-alue, jolla Jaguar päihittää Audin, on takuukategoria. Vaikka XF tarjoaa viiden vuoden tai 60 000 mailin takuun, A6:n takuu on lyhyempi. Se tarjoaa neljän vuoden tai 50 000 kilometrin takuun.

Kun valitset korkeimman varustetason ja lisävarusteet, Jaguar XF:n hinta on todennäköisesti jopa 80 000 dollaria. Sitä vastoin A6:n korkein varustelu, jossa on runsaasti varusteita, maksaa 71 000 dollaria.

Kaiken kaikkiaan A6 on parempi tekniikan ja mukavuuden osalta. XF:n suorituskyky on sitä vastoin parempi ja takuu pidempi.

2021 Audi A5 vs. Jaguar F-Type 2021

F-Type on nopeampi ja vahvempi.

Audi A5 ja Jaguar F-Type tarjoavat saman mukavuuden. F-Type tarjoaa useita moottorivaihtoehtoja, ja sen korkeimmassa versiossa on 5,0-litrainen sylinteri, joka lähettää 575 hv 8-vaihteisen automaattivaihteiston kautta.

  Audi S4 Luotettavuus

Audi A5:ssä taas on joko bensiini- tai mieto sähköhybridimoottori. A5:n 2,0-litrainen 4-sylinterinen moottori lähettää 7-vaihteisen automaattivaihteiston kautta huikeat 261 hv. Tämä on jopa pienempi kuin perusmallin Jaguar F-Typen moottoriteho, joten F-Type on nopeudeltaan suurempi kuin A5.

Samanlaiset sisätilat ja liikkeet

Molempien mallien ohjattavuus on terävää, sillä molemmissa on sama kääntösäde. Sisätilat ovat muhkeat, joten molemmat ovat samalla tasolla. Molemmissa on infotainment-näyttö, pehmeät nahkaistuimet ja laadukkaat materiaalit. A5:ssä on kuitenkin houkuttelevampi sisustus.

Jos puhutaan pituudesta, A5 on käyttökelpoinen. Molemmissa ohjaamoissa on kuitenkin mukavat istuimet, joissa on riittävästi jalka- ja pääntilaa. Mutta sitten XF:ssä on parempi jalkatila edessä, kun taas A5 tarjoaa paremman pääntilan edessä.

A5 on parempi perheauto

A5 on kuitenkin ohuempi ja siinä on enemmän istumapaikkoja kuin F-Type:ssä, joten A5 on täydellinen auto muiden kyyditsijöille. Sen hoikkuuden ansiosta se mahtuu myös helposti mihin tahansa pysäköintitilaan, vaikka se olisikin ahdas.

Molemmat merkit tarjoavat useita vaikuttavia turvallisuusominaisuuksia. Tarjolla on muun muassa kaistavahti, automaattinen jarrutus, kuolleen kulman valvonta ja paljon muuta Vaikka jotkin ominaisuudet ovat vakiovarusteita, toiset ovat lisävarusteita. Audi A6:n ostajat nauttivat neljän vuoden tai 50 000 kilometrin takuusta. Sitä vastoin F-Typellä on korkeampi kilometritakuu, joka tarjoaa ostajille viiden vuoden tai 60 000 kilometrin takuun.

  Kaikki "Jaguar Trucks": Mikä on paras Jaguar F-Pace?

A5 on edullisempi

Mitä tulee edullisuuteen, olet tyytyväinen Audi A5:een. A5:n lähtöhinta on 48 000 dollaria, kun taas F-Typea myydään 61 000-100 000 dollarilla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että F-Type on suorituskyvyltään paras saalis. Myös korjauskustannukset ovat F-Typen osalta alhaisemmat, koska se on pidemmän aikaa takuun piirissä. Hinta, sisätilat ja tilat pitävät A5:n kuitenkin F-Typen yläpuolella.

FAQ

Pitäisikö minun ostaa Audi vai Jaguar?

Audit ovat mukavia, tyylikkäitä, teknisempiä ja halvempia kuin Jaguarit. Jaguareissa on kuitenkin vaikuttavampi ulkonäkö. Ja suorituskyvyltään pidät Jaguarin urheilullisuudesta. Lisäksi Jaguarin korjauskustannukset ovat Audiin verrattuna alhaisemmat, koska ne tarjoavat pidennetyn takuun. Etsitkö siis hyvännäköistä suorituskykyistä ajoneuvoa vai mukavaa, edullisempaa luksusajoneuvoa?

Kuinka kauan Audit ja Jaguarit kestävät?

Audit kestävät tyypillisesti jopa 150 000-200 000 kilometriä. Jos ajat alle 14 000 kilometriä vuodessa, voit käyttää Audia jopa 10-15 vuotta. Toisaalta Jaguarit on rakennettu kestämään hieman vähemmän, 125 000-150 000 kilometriä. Mutta kunnollisella huollolla autolla voi ajaa jopa 200 000 kilometriä.

Audi ja Jaguar, kumpi on luotettavampi?

Audit ovat luotettavampia kuin Jaguarit. Jaguarit hajoavat usein ja vaativat enemmän huoltoa kuin Audit. Audien huoltokustannukset näyttävät kuitenkin olevan korkeammat, koska niiden takuu on lyhyempi kuin Jaguarien.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z