Audi S6:n yleiset ongelmat

Audi S6 ongelmat

Audi S6 on lähtötason suorituskykyinen luksus A6-malli, joka pyrkii tasapainottamaan mukavuuden, ylellisyyden ja hienostuneisuuden urheilullisuuden, dynaamisen ajotavan ja suurempien moottoreiden kanssa. Hienovaraisen muotoilun ansiosta S6 ei huuda suorituskykyistä autoa toisin kuin RS6, joka on paljon aggressiivisempi sekä ajotyyliltään että ulkoiselta olemukseltaan.

Luotettavuuden osalta on vaikea sanoa, onko S6 luotettava auto vai ei, koska monet tekijät vaikuttavat siihen, kuinka luotettava auto on kokonaisuudessaan. Voimme sanoa varmasti, että huollolla ja ajokilometreillä on suuri merkitys auton pitkäaikaisen luotettavuuden kannalta. Ne ovat todennäköisesti kaksi keskeisintä tekijää, jotka määrittävät minkä tahansa auton yleisen luotettavuuden.

Yleisimmät Audi S6:n ongelmat liittyvät jousitukseen, ylikuumenemiseen, vaihteistoon, öljyvuotoihin/kulutukseen ja auton eri sähkökomponentteihin. Useimmat näistä voidaan ehkäistä huollolla, kun taas toiset, kuten vuodot ja jousitusongelmat, johtuvat lähinnä auton iästä.

Kaiken kaikkiaan S6 voi olla luotettava auto, jos hoidat sitä tarpeeksi hyvin. Jos et tee kaikkia tarvittavia huoltotoimenpiteitä aina tarpeen vaatiessa, autossa alkaa esiintyä toimintahäiriöitä. Jos et edelleenkään puutu näihin ongelmiin, korjauslaskusi kasvavat todennäköisesti räjähdysmäisesti.

Audi S6 – Jousitusongelmat

Monien autojen luotettavuuden tutkimiseen erikoistuneiden verkkolähteiden mukaan näyttää siltä, että S6:n jousitusjärjestelmä on yksi tärkeimmistä valituksista useissa maissa. Jousituksen holkit näyttävät myös olevan suosituin valitus, koska ne heikkenevät iän myötä ja alkavat päästää äänekkäitä ääniä, kuten kolinaa tai narskuttelua, erityisesti kun ajetaan tien epätasaisuuksien yli.

  Onko Audi SQ8 hyvä auto?

Myös CV-kengät ja -nivelet näyttävät olevan ongelma, koska niiden tiedetään repeävän jonkin ajan kuluttua. Audi-asiantuntijat suosittelevat, että tarkastat sekä CV-kengät että -nivelet aina auton huollon yhteydessä, jotta voit havaita ongelman ennen kuin se alkaa aiheuttaa uhkia autosi yleisterveydelle.

Audi S6 – Ylikuumenemisongelmat

Audi S6 kuroo umpeen kuilun hulppean RS6 600hv:n superurheiluauton ja tavallisemman A6:n välillä. Tämä tarkoittaa, että S6 saa erilaisia parannuksia jäähdyttääkseen kaikkia komponentteja, joilla on taipumus kuumentua jonkin ajan kuluttua. Yleisin ylikuumenemiseen liittyvä ongelma on vikaantunut termostaatti, joka on vaihdettava.

Myös jarrujen tiedetään kuumenevan, jos S6:n päälle astutaan tarpeeksi kovaa, koska jarruja ei ole suunniteltu kestämään väärinkäytöksiä, varsinkaan esimerkiksi kilparadalla. Vesipumppu voi joskus aiheuttaa ongelmia, koska vesipumppuongelmat ovat suhteellisen yleisiä monissa VAG-tuotteissa.

Audi S6 – Vaihteisto-ongelmat

Audi S6:ssa on joko vanhempien S6-mallien Tiptronic-momenttimuunninautomatiikka tai nykyaikaisempi Audi S-Tronic -kaksoiskytkinyksikkö. Vanhempien vaihteistojen tiedetään vuotavan voimansiirtopolttoainetta ulostuloakselin tiivisteiden kautta, mikä voi johtaa vakaviin vaihteistovaurioihin.

Uudemmat S-Tronic-vaihteistot vaikuttavat paljon luotettavammilta, mutta ne voivat joskus tuntua todella hermostuneilta ja epäröiviltä. Yhdysvalloissa on jopa nostettu DSG-ongelmien vuoksi ryhmäkanne Audia vastaan, koska monissa Audin autoissa, myös S6:ssa, ilmeni ravistelua ja voimakasta tärinää vaihteiden vaihdon aikana.

Audi S6 – Öljyvuodot/öljynkulutus

Ei ole yllätys, että eurooppalaisilla luksusautoilla on taipumus polttaa öljyä enemmän kuin useimmilla muilla autoilla. Tämä johtuu siitä, että niissä käytetään usein suurempia ja tehokkaampia moottoreita, jotka yksinkertaisesti tarvitsevat enemmän mehua kuin pienemmät moottorit. Ongelma voi kuitenkin johtua myös vuodosta, joka on valitettavan yleistä monissa uudemmissa ja vanhemmissa S6-malleissa.

  Kumpi on parempi S-Tronic vai Tiptronic?

Tiivisteet ja tiivisteet heikkenevät ajan myötä, varsinkin jos ne altistuvat jatkuvasti kuumille moottorin osille. Muista tehdä painetestaus koko järjestelmälle, jotta näet, onko siinä vuotoja, ja pidä aina takakontissa litra tai kaksi öljyä, jotta voit täydentää sitä aina tarvittaessa.

Audi S6 – Sähköongelmat

Audi S6 on monimutkainen luksusauto, joka on varustettu kaikenlaisilla sähköisillä nikseillä ja ominaisuuksilla, jotka tekevät jokapäiväisestä elämästäsi sekä helpompaa että turvallisempaa. Monet näistä ovat kuitenkin alttiita vikaantumaan jonkin ajan kuluttua, koska ne ovat herkkiä ja koska niiden huolto on pahasti puutteellista. Start/stop-järjestelmä on tunnettu vika monissa Audin autoissa, myös S6:ssa.

Lisäksi infotainment-järjestelmä on myös joskus altis vikailmoituksille ja häiriöille. Bluetooth-yhteydet voivat olla hitaita, ja tietyt toiminnot, kuten peruutuskamera, reagoivat hitaasti tai joskus eivät reagoi lainkaan.

UKK-osio

Onko Audi S6 hyvä perheauto?

Audi S6 on yksi Audin parhaista perheautoista, joita rahalla saa. Syy on yksinkertainen, sillä S6 tarjoaa paljon tilaa kaikille matkustajille ja tavaratila on yhtä suuri. Se on hiljainen, mukava, ylellinen ja turvallinen, minkä vuoksi se on niin hyvä perheauto.

Paras A6-vaihtoehto perhekäyttöön on epäilemättä Avant-kombiversio, joka kannattaa hankkia, jos haluat kuljettaa perhettäsi turvallisimmalla ja mukavimmalla mahdollisella tavalla. S6 saa myös paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, jotka varmasti tyydyttävät kaikkia matkustajia.

  Audi vs Toyota luotettavuus - kumpi on parempi

Kuinka kauan Audi S6 kestää?

Audi S6 kestää helposti muutaman satatuhatta kilometriä ilman suurempia peruskorjauksia, jos pidät siitä hyvää huolta. Monet omistajat verkossa kertovat ylpeinä omistavansa S6-malleja, joiden kellossa on yli 300 000 kilometriä, mikä on varmasti paljon.

Emme voi sanoa varmasti, kuinka kauan uusimmat S6-mallit voivat kestää, mutta kun otetaan huomioon, että autoista tulee tasaisesti ja jatkuvasti yhä luotettavampia, se kestää todennäköisesti yhtä kauan tai jopa pidempään.

Kuinka nopea Audi S6 on?

Audi väittää, että S6 saavuttaa nopeuden 100 km/h paikaltaan noin 4,4 sekunnissa, mutta monet toimittajat ovat testanneet S6:n saavuttavan nopeuden vain 4 sekunnissa. S6:ssa on 444 hv:n V6-moottori, jonka rajoitettu huippunopeus on 155 km/h.

S6 pystyy myös kulkemaan neljännesmailin noin 12-12,5 sekunnissa, mikä on todella hyvä luku nelioviselta perheen luksusautolta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z