Audi TT yleiset ongelmat

Audi TT yleiset ongelmat

Audi TT on ylellinen 2-ovinen coupe, joka on tehty niille, jotka haluavat nauttia Audin premium-kokemuksesta ripauksella urheilullisuutta ja tyyliä. Jotkut pitävät TT:tä naisen tai kampaajan autona, mutta tämä on kaukana totuudesta, sillä TT on kaiken kaikkiaan todella hyvä auto. Siinä on loistavat moottorivaihtoehdot, mukaan lukien nopea 5-sylinterinen moottori, AWD ja monia ylellisiä ominaisuuksia kauttaaltaan.

Luotettavuuden osalta TT on enemmän tai vähemmän kuin mikä tahansa muu Audi. Tämä tarkoittaa sitä, että sen ylläpito maksaa melko paljon rahaa, mutta jos sitä ylläpidetään, se kestää. Jos et huolehdi säännöllisestä huollosta, autossa ilmenee ongelmia, jotka voivat mahdollisesti pilata koko omistajuuden.

Yleisimmät Audi TT:n ongelmat liittyvät ohjausjärjestelmään, elektroniikkaan, moottoriin, jousitukseen ja jarruihin. Suurin osa näistä liittyy huollon puutteellisuuteen, mutta osa niistä tapahtuu todennäköisesti, vaikka huollat autoa asianmukaisesti.

Tämä kuuluu asiaan, sillä tämänkaltaiset autot ovat täynnä runsaasti ominaisuuksia, jotka ovat valitettavasti kuluvia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Audi TT olisi huono auto, päinvastoin, TT voi olla täydellinen auto, jos haluat 2-ovisen tyylikkään coupén.

Audi TT – Ohjausjärjestelmän ongelmat

Eri Audiasiantuntijoiden mukaan TT kärsii joskus ohjausjärjestelmään liittyvistä ongelmista, kuten erilaisten koputusäänien kuulemisesta. Tämä koputusääni yleensä voimistuu kääntyessä, ja mitä jyrkemmin käännyt, sitä tuntuvammaksi se muuttuu.

Jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka ovat kokeneet tämän, olet todennäköisesti tietoinen siitä, että holkit ovat kuluneet. Joskus sinun on myös tarkistettava ohjausvarret, käsivarren holkit ja vakaajat, sillä myös ne voivat aiheuttaa näitä ongelmia. Onneksi tämä on helppo korjaus, ja kaikkien Audiasiantuntijoiden pitäisi pystyä tekemään se hetkessä.

  Onko Audi e-tron hyvä auto?

Audi TT – Sähköongelmat

Olemme jo maininneet, että Audi TT on kauttaaltaan täynnä ylellisiä ominaisuuksia. Tämä tarkoittaa, että päivittäinen ajokokemuksesi on mukava, turvallinen ja todella viihdyttävä. Näitä ominaisuuksia ei kuitenkaan ole tehty kestämään ikuisesti, mikä tarkoittaa, että TT:ssä esiintyy usein erilaisia ohjelmisto- ja laitteisto-ongelmia.

Ikkunat saattavat lakata toimimasta, infotainment-järjestelmä voi häiriintyä tai jäätyä, mittaristo saattaa antaa väärää tietoa ja puhelinyhteyssarja saattaa epäonnistua kokonaan. Näiden korjaamiseksi sinun on useimmiten tehtävä ohjelmistopäivitys, nollaus tai joskus jopa vaihdettava laitteistokomponentti.

Audi TT – Moottoriongelmat

Audi TT on saatavana muutamalla eri moottorivaihtoehdolla, ja kaksi suosituinta niistä ovat 2,0 litran nelisylinterinen moottori ja malliston kärkeen kuuluva 5-sylinterinen turbomoottori. Nämä moottorit voivat joskus kärsiä syttymishäiriöistä, jotka tyypillisesti liittyvät sytytyskeloihin. VAG:n moottoreiden tiedetään usein kärsivän moottorikäämiongelmista, jotka vaativat vaihtoa.

Muut moottoriin liittyvät ongelmat liittyvät ilmamittareihin, jotka on myös vaihdettava jossain vaiheessa. Kaiken kaikkiaan nämä moottorit ovat suhteellisen luotettavia, mutta eivät täysin virheettömiä.

Audi TT – Jousitusongelmat

Audi TT:ssä tiedetään olevan usein ongelmia jousituksen holkkien kanssa, ja helpoin tapa, jolla tämän voi huomata, on mennä jyrkkien kuoppien yli ja kuulla koputusääniä. Ainoa tapa korjata tämä on vaihtaa holkit kokonaan, ja sen pitäisi ratkaista ongelma pitkäksi aikaa.

  Onko Audi A4 hyvä auto?

Jos ajat mieluummin dynaamisesti, joudut todennäköisesti kohtaamaan ongelmia jousituksen kanssa, koska dynaaminen ajaminen rasittaa jousituksen osia melko paljon. Näin on monissa suorituskykyisissä autoissa, koska niitä ei ole tehty kestämään ikuisesti.

Audi TT – Jarrujen ongelmat

Monien Audi TT:n omistajien mukaan TT:n jarrut vinkuvat herkästi, etenkin kylmänä. Tämä ei välttämättä vaikuta jarrutustehoon, mutta haittaa kuitenkin mukavuutta melkoisesti. Ei ole maailman miellyttävin asia ajaa kaupungin läpi ja kuulla jarrujen vinkuvan kuin hullu.
Helpoin tapa korjata tämä on vaihtaa jarrupalat ajoissa, sillä tyypillisesti tämä ilmenee, kun jarrupalat lähestyvät käyttöikänsä loppua.

FAQ-osio

Onko Audi TT hyvä ostos?

Audi TT on hyvä ostos, jos olet ihmistyyppiä, joka suosii 2-ovisia kompaktikupeita. Audi TT RS on uskomattoman hauska ajettava, koska se saa riemastuttavan 5-sylinterisen turbomoottorin, joka saa TT RS:n tuntumaan Audi R8:n vauvalta. Se on nopea, jännittävä, tyylikäs ja täynnä runsaasti ylellisiä ominaisuuksia kauttaaltaan.

Jos et kuitenkaan ole tyyppiä, joka pitää tällaisista autoista, TT ei ole ostamisen arvoinen. Jos olet pitkä kuljettaja, et myöskään tule pitämään TT:stä, koska se on kompakti ja siinä on suhteellisen vähän tilaa.

Aikooko Audi lopettaa Audi TT:n tuotannon?

Audi on virallisesti vahvistanut, että se aikoo lopettaa TT:n tuotannon vuonna 2023. Audi sanoo, että TT ei yksinkertaisesti ole sitä, mitä nykyaikainen ostaja haluaa, ja että he aikovat korvata sen jollakin hieman tunteikkaammalla ja suuremmalla, mahdollisesti neliovisella autolla.

  Mikä Audi maasturi on paras?

TT tulee aina olemaan Audin marmite-auto, koska ihmiset joko rakastavat tai vihaavat sitä. Kukaan ei kuitenkaan voi kiistää, etteikö TT RS olisi todella hieno auto ja ettei ajokokemus olisi jännittävä.

Onko Audi TT tyttöjen auto?

Niin monet ihmiset ovat kovia sanomaan, että Audi TT:n, VW Beetlen ja Fiat 500:n kaltaiset autot ovat naisille tehtyjä autoja. Tämä tulee hieman yllätyksenä, sillä TT RS on saatavana Audi R8:n vauvamoottorilla, joka tuottaa yli 400 hevosvoimaa ja kiihtyy 0-100 km/h alle neljässä sekunnissa.

Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö naiset pitäisi urheiluautoista, mutta Audi TT:n kutsuminen tyttöjen autoksi on jotain, mitä vain ihmiset, jotka eivät ole koskaan ajaneet TT:tä, yleensä sanovat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z