Audi vs BMW luotettavuus – Kumpi on parempi

Kaikki tietävät, että saksalainen luksuskolmikko Mercedes, Audi ja BMW eivät ole markkinoiden luotettavimpia merkkejä, mutta siihen on muutamia ymmärrettäviä syitä ja muutamia melko kyseenalaisia syitä.

On totta, että luksusauton valmistaminen vaatii paljon enemmän tutkimus- ja kehitysrahaa, joka käytetään kaikenlaiseen tekniikkaan, joka sisältää turvavarusteita, loputtomia mukavuus- ja ylellisyysvempaimia, edistyksellisen ilmastointilaitteen, lukemattomia istuinominaisuuksia ja säätöjä, kalliita infotainment-järjestelmiä, hienostuneita jousitusosia ja niin edelleen.

Audi ja BMW ovat keskittyneet tekemään innovatiivisia, teknologiapainotteisia luksusautoja, mikä tarkoittaa, että ne tarjoavat usein ominaisuuksia, joita ei ole koskaan ennen nähty. Tämä tekee niistä luonnostaan uskomattoman monimutkaisia, mikä tekee niistä myös alttiimpia ongelmille, varsinkin jos niitä ei huolleta asianmukaisesti.

Toisaalta Lexus on myös todellinen luksusmerkki, joten on melko selvää, että luksusauto voi olla myös luotettava. Niin tai näin, Audi ja BMW ovat uskomattoman samankaltaisia luotettavuuden suhteen, erot ovat niin marginaalisia, että voittajaa on vaikea valita.

Audin luotettavuus – Parhaimmillaan keskinkertainen, mutta erittäin riippuvainen asianmukaisesta huollosta.

Muutamien uskottavien verkkolähteiden, kuten Consumer Reportsin, J.D. Powerin ja What Carin, mukaan Audi on luotettavuudeltaan useimmiten keskinkertainen merkki. Consumer Reports sijoitti Audin 14. sijalle 30 merkin joukosta, J.D. ja WhatCar pitävät myös Audia parhaimmillaan keskinkertaisena merkkinä.

Luotettavimmat Audi-mallit ovat Audi A3, Audi A4 ja Audi A5. Tämä johtuu lähinnä siitä, että kaikki kolme näistä olivat suhteellisen vanhoja malleja, kun nämä tutkimukset tehtiin, sillä useimmilla luksusautojen mallisukupolvilla on tapana tulla asteittain paremmiksi, kun niiden tuotanto lähestyy loppuaan.

  Infiniti QX56 Luotettavuus

Luotettavin Audi-malli on Audi Q7, koska siinä on eniten ongelmia. Asiaa ei auta sekään, että Q7:n korjaaminenkin maksaa melko paljon rahaa. Kaiken kaikkiaan Audi ei ole maailman luotettavin merkki, koska vain muutama Audi-malli voi tarjota keskimääräistä parempia luotettavuustuloksia.

Jos kuitenkin huollat Audisi valmistajan suositusten mukaisesti ja huolehdit siitä kunnolla päivittäin, sinun pitäisi pystyä käyttämään ja ajamaan sillä satoja tuhansia kilometrejä.

BMW:n luotettavuus – Parhaimmillaan keskinkertainen, mutta myös erittäin riippuvainen asianmukaisesta huollosta.

BMW on enemmän tai vähemmän identtinen Audin kanssa, sillä näillä kahdella merkillä on tapana taistella toisiaan vastaan monilla segmenteillä, joihin kuuluvat myös huolto ja luotettavuus. On syytä mainita, että useimmat tutkimukset suosivat yleensä BMW-malleja Audin mallien sijaan, mutta kun BMW-malleissa on vikaa, sen korjaaminen maksaa yleensä enemmän rahaa.

Sinänsä nämä kaksi ovat todella samanlaisia. BMW X1 on luotettavuudeltaan korkeimmalle luokiteltu BMW-malli, ja tämä johtuu suurin piirtein samoista syistä. BMW X1 on luotettavampi kuin luotettavin Audi-malli, Audi A4.

BMW 7-sarja on kuitenkin BMW:n epäluotettavin malli, eikä yksikään muu BMW tai Audi pääse edes lähelle, ei edes Q7. Ei voi koskaan liikaa korostaa, että tällaisten luksusautojen huoltoa ei kannata jättää huomiotta, sillä ne vaativat paljon enemmän huoltoa kuin tavalliset autot.

  Mikä on BMW Premium -paketti?

Pohjimmiltaan nämä kaksi autoa ovat niin lähellä toisiaan, että selvää voittajaa ei ole mahdollista valita. Joillakin segmenteillä Audit ovat parempia, kun taas toisilla BMW:t ovat parempia.

Miksi luksusautot ovat niin epäluotettavia ja miten Lexus onnistuu tarjoamaan luotettavia luksusautoja?

Tämä kysymys herättää useimmissa luksusautojen harrastajissa suurta mielenkiintoa, sillä Lexus näyttää hallitsevan luksusautojen maailmaa luotettavuuden osalta. Syy siihen, miksi luksusautot ovat yleensä epäluotettavia, on se, että ne ovat monimutkaisia, niissä on paljon innovaatioita, eivätkä huonot luotettavuustulokset haittaa uusien autojen myyntiä kovinkaan paljon.

Monimutkaisuus tekee kaikesta alttiimpaa ongelmille, eivätkä autot ole siitä poikkeavia. Mitä enemmän osia yhdistetään, sitä enemmän asioita voi mennä pieleen. Toiseksi nämä merkit haluavat autojensa olevan täynnä innovatiivista teknologiaa, mikä myös haittaa luotettavuutta.

Kolmanneksi uusien autojen omistajat eivät yksinkertaisesti välitä luotettavuudesta niin paljon, koska kaikissa uusissa autoissa on 3-5 vuoden takuu. Vaikka Audit ja BMW:t eivät ole läheskään yhtä luotettavia kuin Lexuksen autot, suurin osa ihmisistä pitää Audia ja BMW:tä Lexusta parempana.

Lexus valmistaa luotettavia luksusautoja siksi, että ne eivät ole yhtä innovatiivisia, ne eivät ole yhtä teknologiapainotteisia, ne eivät ole yhtä monimutkaisia ja ne pyrkivät viimeistelemään tietyt seikat, ennen kuin ne tulevat laajalti saataville.

UKK-osio

Mitä eroa on Lexuksen moottoreilla ja Audin, BMW:n moottoreilla?

Lexus on Toyotan omistuksessa, ja Toyota keskittyy luotettavien autojen myyntiin. Luotettavuus on paljon tärkeämpää, kun on kyse Toyotan, Hondan tai Jeepin kaltaisista massakäyttöautoista. Lexus käyttää moottoreita, jotka ovat yleensä vanhempia ja vähemmän monimutkaisia.

  Onko Volvo vai Audi parempi?

Kun jotkut merkit tarjoavat mild-hybriditekniikkaa, turboahdinta, ahtimia ja kaikenlaista teknistä neroutta, Lexus pyrkii tekemään yksinkertaisia moottoreita, jotka ovat luonnostaan kestävämpiä.

Miksi luksusautojen asiakkaat eivät välitä luotettavuudesta?

Luksusautojen asiakkaat välittävät kyllä luotettavuudesta, mutta eivät läheskään yhtä paljon kuin turistitason autojen asiakkaat. Korkeamman hintaluokan autot ostetaan uudesta lähtien, ja useimmat omistajat pitävät ne yleensä muutaman vuoden. Tämä tarkoittaa sitä, että kun alkuperäiset omistajat ajavat niillä, ne ovat yleensä kaikkein luotettavimpia.

Lisäksi useimmilla autoilla on laaja takuu, mikä tarkoittaa, että jos jokin menee pieleen, et todennäköisesti joudu maksamaan laskuja.

Onko BMW kalliimpi ylläpitää ja korjata kuin Audi?

BMW on todellakin hieman kalliimpi ylläpitää ja korjata kuin Audi, koska BMW:ssä käytetään BMW:lle osien ja moottoreiden osalta BMW:lle ominaisia osia. Audin moottoreita käytetään myös koko Volkswagen-konsernissa, mikä tarkoittaa, että osia on enemmän.

Huoltoteknisesti ne ovat uskomattoman samanlaisia, niin paljon, ettei niiden vertailu ole järkevää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z