Jeep Wrangler ei käynnisty – syyt ja korjaaminen

Jeep Wrangler ongelmat

Jeep Wrangler on suosittu maastokelpoinen katumaasturi, jolla on erinomainen suorituskyky ja kestävyys. Tämä auto kehittää kuitenkin myös ongelmia, ja se voi olla toisinaan turhauttavaa. Saatat esimerkiksi herätä eräänä päivänä ja Jeep Wranglerisi ei käynnisty. Jos autossasi on tällainen ongelma, tarkastelemme joitakin mahdollisia syitä ja niiden korjaamista.

Jos Jeep Wranglerisi ei käynnisty, syynä voi olla jokin seuraavista ongelmista. Näitä ovat tyhjä tai heikko akku, huono käynnistysmoottori, viallinen sytytyskytkin, löysä maadoituskaapeli, huono solenoidi, viallinen vaihtovirtageneraattori, korroosio akun navoissa, polttoaineen puute, huono käynnistinrele ja viallinen pysäköintinopeussuojakytkin.

Miksi Jeep Wranglerini ei käynnisty? Miten korjaan ongelman?

Huono käynnistinmoottori

Käynnistysmoottori vastaa siitä, että moottori käynnistyy jokaisen auton käynnistyksen alussa. Siksi jos käynnistin on viallinen tai huono, moottori ei käynnisty. Sen lisäksi, että moottori ei käynnisty, muita yleisiä merkkejä huonosta käynnistinmoottorista ovat naksahteleva tai jauhava ääni, valojen syttyminen ilman toimintaa ja öljyn likaantuminen käynnistimeen.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava huono tai vaurioitunut käynnistin hyvään.

Kuollut tai heikko akku

Toinen yleinen syy siihen, että Jeep Wranglerin akku ei käynnisty, on tyhjä tai heikko akku. Tämä on yksi ensimmäisistä epäilyistä, jos autosi ei käynnisty. Auton akku on elintärkeä, sillä se tuottaa sähköä, jota tarvitaan sähköisten osien käynnistämiseen. Lisäksi se muuntaa kemiallisen energian auton käynnistämiseen tarvittavaksi sähköenergiaksi.

Jos akku on siis heikko tai tyhjä, autosi ei saa tarvitsemaansa energiaa eikä se käynnisty. Korjaa tämä ongelma yrittämällä käynnistää auton. Jos se ei käynnisty, akku voi olla kulunut ja se on vaihdettava.

  Onko Jeep Grand Cherokee hyvä auto?

Viallinen virtakytkin

Viallinen sytytyskytkin voi myös olla ongelman syy. Jos käännät auton avaimia, eikä mitään tapahdu, on erittäin todennäköistä, että sytytyskytkin on viallinen. Toinen yleinen merkki on, että kaikki sähköiset komponentit lakkaavat toimimasta. Tämä ongelma voidaan korjata vaihtamalla viallinen kytkin uuteen.

Akun napojen korroosio

Akun napojen tai koskettimien korroosio voi myös aiheuttaa sen, että Jeep Wrangler ei käynnisty. Syövyttyneet akun navat eivät anna hyvää yhteyttä akkukaapeleihin ja moottoriin. Tämän seurauksena autosi ei käynnisty. Tämä ongelma on kuitenkin helppo korjata hankaamalla korroosio pois ja kytkemällä kaapelit uudelleen.

Löysä maadoituskaapeli

Monet Jeep-mallit ovat olleet tunnettuja puutteellisesta maadoituksesta. Jeep Wrangler ei ole poikkeus. Jonkin ajan käytön jälkeen maadoituskaapeli voi löystyä, ruostua tai katketa. Tämän seurauksena se vaikuttaa moottoriin välitettävään virtaan auton käynnistämiseksi. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on korjattava rikkinäiset tai löysät kaapelit.

Huono käynnistinrele

Huono käynnistinrele voi myös aiheuttaa sen, että auto ei käynnisty. Kun käännät avainta virtalukossa, yksi aktivoituvista osista on käynnistinrele. Tämä kytkee virran sytytyskytkimeen, käynnistysmoottoriin ja polttoainepumppuun. Jos siis käynnistinrele on viallinen tai vaurioitunut, se estää käynnistinmoottoria kääntymästä. Tämä ongelma voidaan korjata vaihtamalla huono käynnistinrele.

Viallinen vaihtovirtageneraattori

Auton vaihtovirtageneraattori muuntaa kemiallisen energian sähköenergiaksi, jotta käyttäjä voi ladata ja täydentää moottorin akkua ja muita Jeep Wranglerin sähköosia. Jos siis vaihtovirtageneraattori on viallinen, auto ei käynnisty. Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla viallisen vaihtovirtageneraattorin.

  Jeep Compass Luotettavuus

Huono solenoidi

Solenoidi on erittäin kriittinen osa autoa. Sen avulla auton sytytysjärjestelmä pääsee käynnistysmoottoriin ja saa auton käynnistymään. Jos solenoidi on viallinen tai huono, Jeep Wrangler ei käynnisty. Kuten useimmat tämän luettelon osat, sinun tulisi vaihtaa huono solenoidi uuteen.

Viallinen pysäköinnin ja tyhjäkäynnin turvakytkin

Pysäköintinopeuden turvakytkimen tehtävänä on estää ajoneuvon käynnistyminen vaihteella ollessa. Jos tämä osa on viallinen tai vaurioitunut, se ei toimi tarkoitetulla tavalla ja estää autosi käynnistymisen. Varmista, että ammattitaitoinen mekaanikko vaihtaa sen, jos haluat korjata ongelman.

Polttoaineen puute

Polttoaineen puute tai alhainen polttoainetaso voi aiheuttaa sen, että auto ei käynnisty. Siksi on tärkeää tarkistaa auton polttoainetaso aina ennen moottorin käynnistämistä. Jos auto ei käynnisty polttoaineen puutteen vuoksi, sinun on täytettävä se uudelleen ja ongelma on korjattu.

FAQ

Onko Jeep Wrangler luotettava?

Jeep on yksi markkinoiden vähiten luotettavista automerkeistä. Vaikka Jeep Wrangler on varsin luotettava, se jää silti jälkeen useimmista kilpailijoistaan. Huippuluotettavuusjärjestöt, kuten RepairPal, antoivat Jeep Wranglerille arvosanan 3,5 pistettä 5,0:sta, mikä on melko vaikuttava tulos. Useimmilla sen kilpailijoilla on kuitenkin paremmat pisteet.

Onko Jeep Wranglerin korjaaminen kallista?

Kyllä, Jeep Wranglerin huolto on erittäin kallista verrattuna valtavirran katumaastureihin. Keskimäärin Jeep Wranglerin huolto maksaa omistajalle noin 694 dollaria. Toisaalta valtavirran katumaasturin huolto maksaa vain noin 642 dollaria. Lisäksi Jeep Wranglerin ylläpito 10 vuoden aikana maksaa yli 1 200 dollaria alan keskiarvoa enemmän.

  Mikä Jeep on paras päivittäiseen käyttöön?

Mitä muita ongelmia Jeep Wranglerissa on?

Sen lisäksi, että Jeep Wranglerilla on auton käynnistysongelmia, se rekisteröi myös muita ongelmia, kuten ohjausongelmia, lämmitysongelmia, tukkeutuneita polttoainesuuttimia, pakokaasuvuotoja, vesivuotoja, TIPM-vikoja, sytytyskytkimen toimintahäiriöitä ja jousituksen vikoja.
Vaikka Jeep Wranglerissa esiintyy erilaisia ongelmia, se on melko luotettava auto. Ja hyvällä huolto- ja korjausrutiinilla Jeep Wrangler voi kestää pitkään.

Bottom line

Jeep Wrangler on paitsi suosittu myös peto maastossa. Siitä huolimatta tämä auto voi myös joskus jäädä käynnistymättä. Ennen kuin päättelet, että akku on huono, on tärkeää, että ammattitaitoinen teknikko tai mekaanikko tarkastaa auton ja selvittää, mistä todellinen ongelma johtuu.

Asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla tällaiset ongelmat voidaan kuitenkin välttää. Sen lisäksi muut ongelmat voidaan torjua ajoissa ja varmistaa, että Jeep Wranglerisi toimii aina moitteettomasti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z