Audi vs Teslan luotettavuus – Kumpi on parempi

Odottaisi, että Audi vs. Teslan luotettavuusvertailu olisi täynnä superlatiiveja ja maailmanennätyksiä, mutta näin ei ole luotettavuuden osalta. Kumpikaan Audi tai Tesla ei ole lähelläkään kärkeä luotettavuuden suhteen, varsinkaan kun puhutaan vain sähköautoista.

On totta, että sähköautot ovat yleensä luonnostaan luotettavampia, koska ne ovat rakenteeltaan yksinkertaisia ja niissä on vähemmän liikkuvia osia, mutta edes tämä ei tee Teslasta Audia luotettavampaa, koska Tesla raapii edelleen luotettavuuden pohjaa suuressa mittakaavassa.

Audi taas on kunnollinen, kun on kyse polttomoottoriautoista, mutta e-Tron-maasturi on itse asiassa yhtä huono kuin useimmat Teslan autot ovat. Tesla Model 3 on paljon parempi verrattuna 1. sukupolven Tesla Model S:ään ja erityisesti Tesla Model X:ään, kun taas upouusi Tesla Model Y ei ole yhtä hyvä kuin Model 3.

Luotettavin Audi auto on Audi A4, kun taas luotettavin Audi EV on e-Tron GT, joka näyttää olevan yksi markkinoiden luotettavimmista luksus EV:istä. Kaiken kaikkiaan Audi näyttää päihittävän Teslan useammassa segmentissä, varsinkin kun otetaan huomioon, että Audi valmistaa myös polttomoottoriautoja.

Audin luotettavuus – Parhaimmillaan keskinkertainen, mutta erittäin riippuvainen asianmukaisesta huollosta.

Alan johtavien luotettavuustaulukoiden ja J.D. Powerin, Consumer Reportsin ja WhatCarin järjestämien kilpailujen mukaan Audi on keskinkertainen. Audi A4 on luotettavin nykyinen Audi-malli, koska se käyttää melko vanhaa alustaa, jota on ajan mittaan parannettu asteittain.

  Onko Tesla parempi kuin Lexus?

Luotettavuudeltaan huonoin Audi on Q7, varsinkin koska sen korjaaminenkin maksaa paljon. Myös Audin sähköautot ovat keskinkertaisia, kun taas e-Tron-maasturi näyttää olevan joukon vähiten luotettava. Tämä johtuu siitä, että e-Tron suunniteltiin erilliselle alustalle, mikä ei koskenut Audin muuta EV-mallistoa.

Audi Q4 e-Tron jakaa alustansa VW ID -malliston kanssa, kun taas e-Tron GT jakaa alustansa Porsche Taycanin kanssa. Jaguar I Pace on luultavasti markkinoiden epäluotettavin EV-auto juuri samoista syistä kuin Jaguar I Pace -katumaasturin tapauksessa.

Kaiken kaikkiaan Audit kärsivät yleensä yleisemmistä luksusautojen ominaisuuksista, mikä tarkoittaa sitä, että olet usein tietoinen siitä, mikä Audissa voi mennä pieleen.

Teslan luotettavuus – Kaikenlaista.

Tesla on tuotemerkki, joka tarjoaa yksinkertaisesti kaoottisia luotettavuustuloksia, sillä jotkin sen malleista, kuten Model 3, vaikuttavat ylivoimaisen luotettavilta, kun taas toiset, kuten Model X, näyttävät olevan täysin sekaisin, etenkin muutaman vuoden käytön jälkeen. Model 3 on yksi markkinoiden luotettavimmista Executive EV -malleista, kun taas Model X on kokoelma ongelmia, jotka vain odottavat tapahtuvan.

Monet alan johtavat luotettavuustaulukot ja -järjestöt pitävät Teslan autoja yhtenä huonoimmista autoista. On kuitenkin syytä mainita, että Tesla tekee paljon tehdäkseen autoista paljon luotettavampia, ja näyttää siltä, että he onnistuivat siinä Model 3:n kanssa.

Tämä ei tarkoita, että Model 3 olisi virheetön, koska se ei ole. Jokaisessa autossa on vikoja, mutta muuhun teollisuuteen verrattuna Model 3 on kunnollinen. Suuri ongelma Teslan kanssa on se, että et koskaan tiedä, mikä voi mennä pieleen, koska on niin monia komponentteja, joilla on taipumus rikkoutua.

  Tesla vs. Mercedes - kumpi on parempi?

Johtopäätös: Audi on luotettavampi

Audi on valmistanut autoja vuosikymmeniä, kun taas Tesla rynnisti markkinoille vasta vähän aikaa sitten. Tämä mahdollisti sen, että Audi on ollut jokseenkin jatkuva luotettavuustulosten ja kaikkien mahdollisten ongelmien suhteen, jotka voivat mennä pieleen.

Tesla on täysin epävakaa, sillä et koskaan ole täysin tietoinen siitä, mikä menee rikki ja milloin. Vanhempia Tesla-malleja on uskomattoman vaikea pitää käynnissä, ja ne ovat alttiita kaikenlaisille ongelmille, sekä pinnallisille että erittäin kalliille.

Jos pidät Audin kunnossa kunnolla, voit todennäköisesti nauttia siitä pidempään. Toisaalta Teslan kohdalla ei ole koskaan varmaa, vaikka niitä huollettaisiinkin mahdollisimman hyvin. Tästä huolimatta uudemmat Teslan mallit, Model Y:tä lukuun ottamatta, ovat vertailukelpoisempia Audin mallien kanssa.

FAQ-osio

Onko Tesla sen arvoinen?

Moni tuntuu unohtavan, että Tesla on ensisijaisesti ohjelmistoyritys, ja juuri se erottaa heidät suurimmasta osasta autoteollisuutta. Teslan autot tarjoavat kyllä luokkansa johtavia ominaisuuksia autonomisessa ajossa, infotainment-järjestelmissä ja runsaassa määrässä 2000-luvun teknologiaominaisuuksia.

Jos haluat tehokkaan sähköauton, joka tarjoaa luokkansa johtavan toimintasäteen ja vertaansa vailla olevan latausmukavuuden, Tesla voi olla täydellinen valinta. Markkinoilla on tällä hetkellä monia loistavia sähköautoja, mutta Teslan autoja on helpoin käyttää.

Onko Audi sen arvoinen?

Audi on yksi johtavista johtavista luksusautomerkeistä, joilla on taipumus tarjota innovatiivisia, tyylikkäitä ja hyvin rakennettuja autoja, joissa on paljon luksusominaisuuksia. Audi tarjoaa runsaasti malleja, ja lähes kaikki niistä ovat segmenttinsä huipulla. Sinulle sopivan Audin löytäminen on siis melko helppoa.

  Mazda CX-9 Luotettavuus

Audi-autot eivät tosiaan ole luotettavimpia, eivät halvimpia eivätkä jännittävimpiä ajaa, mutta ne huokuvat luokkaa ja ovat uskomattoman ylellinen tapa tehdä päivittäiset työmatkat. Lisäksi ne ovat erinomaisia myös moottoritieajossa.

Miksi luksusautot ovat epäluotettavia?

Luksusautot eivät ole yhtä luotettavia kuin massaluokan autot, koska luksusautojen ostajat eivät ole yhtä kiinnostuneita luotettavuudesta ja koska luksusautot ovat yleensä innovatiivisia ja rakenteeltaan uskomattoman monimutkaisia. Ylellisissä autoissa on enemmän osia, enemmän ominaisuuksia ja enemmän kaikkea, mikä viime kädessä tarkoittaa, että enemmän asioita voi mennä pieleen.

Lisäksi useimmilla luksusautoilla on pitkät takuut, mikä tarkoittaa, että uuden auton ostajat eivät kuitenkaan tunne tylppäämistä. Tämäntyyppisillä ostajilla on taipumus myydä autonsa, kun takuu loppuu.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z