Audi vs Toyota luotettavuus – kumpi on parempi

Audi ja Toyota ovat molemmat valmistaneet autoja jo pitkään, mikä tarkoittaa, että ne tietävät, miten tehdä hyviä autoja. Ne tekevät sen kuitenkin hyvin eri tavalla, sillä Toyota asettaa etusijalle edullisuuden, luotettavuuden ja tehokkuuden, kun taas Audi asettaa etusijalle ylellisyyden, innovaation ja haluttavuuden.

Nämä kaksi erilaista lähestymistapaa tarkoittavat, että Toyota tekee luonnostaan parempia autoja, jotka todennäköisesti kestävät pidempään. Tämä ei tarkoita sitä, että Audi tekisi huonompilaatuisia autoja, vaan pikemminkin sitä, että useimmat Audit ovat paljon monimutkaisempia, joten niissä esiintyy todennäköisemmin ongelmia.

Useimpien luotettavuustaulukoiden mukaan Toyota on listan kärjessä Hondan ja Lexuksen kaltaisten autojen kanssa, kun taas Audi on keskinkertainen. Vanhempia Audi-malleja on todellakin hieman vaikeampi pitää käynnissä verrattuna vanhempiin Toyota-malleihin.

Se, kuinka luotettava autosi on, riippuu kuitenkin monista eri tekijöistä, kuten huollosta, ajokilometreistä, yleiskunnosta ja ajotottumuksistasi.

Audin luotettavuus – Keskinkertainen kokonaisuutena ja erittäin riippuvainen asianmukaisesta huollosta.

Audi lähestyy autojen valmistusta painottaen selvästi ylellisyyttä, teknologiaa ja innovaatiota. Tämän vuoksi kaikki nykyaikaiset Audit ovat täynnä kaikenlaisia teknologiaominaisuuksia ja vempaimia, mikä yleensä erottaa Audi-mallit Toyotan kaltaisista merkeistä, koska ne eivät ole läheskään yhtä ylellisiä.

Toiseksi Audi-asiakkaat eivät ole kovinkaan huolissaan Audin heiveröisestä luotettavuudesta, koska Audin uutena ostaneet ihmiset pitävät sen yleensä siihen asti, kunnes takuu väistämättä loppuu. Kaikki tämä osoittaa, että Audin ei tarvitse olla uskomattoman luotettava myydäkseen hyvin, mikä ei päde Toyotaan.

  Lexus LC Luotettavuus

Monet maailman merkittävimmät luotettavuustutkimukset ja -taulukot, joita ovat laatineet Consumer Reportsin, WhatCarin ja J.D. Powerin kaltaiset organisaatiot ja myyntipisteet, pitävät Audia keskinkertaisena. Tällä hetkellä luotettavin Audi on A4, koska alusta, jolle se on rakennettu, on muutaman vuoden vanha, joten sitä on jalostettu mahdollisimman paljon.

Vähiten luotettavat Audit ovat nyt yhden tai kahden vuosikymmenen ikäisiä, eikä pidä yllättyä, jos 20 vuotta vanhassa saksalaisessa luksusautossa on ongelmia.

Toyotan luotettavuus – alan johtava

Mikään muu automerkki ei pysty hallitsemaan jatkuvasti monia autojen luotettavuutta kuvaavia taulukoita ja tutkimuksia samalla tavalla kuin Toyota. Lähes kaikissa johtavissa luotettavuustaulukoissa ainakin muutama Toyota-malli mainitaan luokan johtavana omassa segmentissään.

Tämä on syy siihen, miksi monet ihmiset ovat halukkaita ostamaan Toyotan, koska Toyota pyrkii ylivertaiseen luotettavuuteen, sillä luotettavuus on yksi tärkeimmistä syistä, miksi Toyota halutaan ostaa. Sinänsä Toyota on kokonaisuutena paljon luotettavampi kuin Audi, mutta siihen on muutama selkeä syy.

Ensimmäinen syy on sijoittautuminen markkinoille, sillä Toyota on suunnattu ihmisille, jotka eivät ole kovin innostuneita ylellisyydestä tai suorituskyvystä. Ihmiset ovat valmiita tinkimään luotettavuudesta ja edullisuudesta, kun kyse on luksusautoista, koska luksusautot ovat statussymboleja ja ne ovat parempia monista muista näkökulmista.

Toiseksi Toyota valmistaa yksinkertaisempia autoja, joissa käytetään yleensä vanhempaa tekniikkaa, jonka tiedetään kestävän pitkään. Toyota on halukkaampi sopeutumaan ja kehittymään, kun on kyse tiettyjen ratkaisevien elementtien muuttamisesta, kun taas Audi on valmis mullistamaan asioita säilyttääkseen ylellisen tuotemerkin nimen.

  Hyundai Elantra Luotettavuus

Johtopäätös – Toyota on selvä voittaja.

Toyota vie voiton näistä kahdesta luotettavampana automerkkinä, ja niiden väliset erot ovat valtavat. Audi-mallit vaativat usein toistuvaa ja perusteellista huoltoa, jos haluat nauttia niistä pisimpään, koska ne ovat monimutkaisempia, teknologiavetoisempia ja herkempiä.

Toyotan malleissa käytetään usein vähemmän kehittyneitä rakennustapoja, jotka ovat tunnetusti vähemmän laadukkaita, mutta kestävät pidempään. Tämä ei tarkoita, etteivätkö ne tarvitsisi huoltoa, ainoa ero on siinä, kuinka usein ja kuinka laajasti huoltoa tehdään.

Tästä syystä Audien käyttö maksaa yleensä paljon enemmän, varsinkin joidenkin korkeampien mallien kohdalla. Audi käyttää edelleen V10-moottoreita, W12-moottoria ja melko vähän V8-moottoreita, kun taas Toyota luottaa pääasiassa vanhaan kunnon 2,0 litran nelisylinteriseen.

Audin asiakkaat ovat valmiita uhraamaan luotettavuuden, koska he haluavat premium-tuotteita ja koska luotettavuus ei ole Audin vahva myyntivaltti. Toisaalta Toyota perustaa vetovoimansa markkinoilla paljon enemmän luotettavuuteen.

UKK-osio

Mikä on luotettavin Audi-malli?

Tällä hetkellä luotettavin Audi-malli on Audi A4, koska se perustuu suhteellisen vanhaan alustaan, jota on parannettu asteittain kaikkien nykyisen sukupolven A4:n edeltävien mallivuosien aikana. Tämä tarkoittaa, että Audi käyttää samaa alustaa vuodesta 2015 lähtien, ja jokaisena seuraavana vuonna he pystyvät korjaamaan joitakin puutteita.

1.8L ja 2.0L 4-sylinteriset bensamoottorit ovat tällä hetkellä luotettavimmat Audin moottorit, koska ne ovat yhteisiä monien VAG:n tuotteiden kanssa.

  Missä Audissa on V10-moottori

Mikä on luotettavin Toyota-malli?

Toyota Prius ja Toyota 4Runner ovat kaksi luotettavinta Toyota-mallia, koska ne on rakennettu luotettavan ja pitkäikäisen alustan varaan. Prius on osittain niin menestynyt, koska se on niin luotettava, sillä monet Priuksesta kiinnostuneet eivät ole kiinnostuneita mistään muusta kuin pitkäikäisestä A:sta B:hen kulkevasta autosta.

4Runner perustuu vanhan koulukunnan maastoauton alustaan, mikä tarkoittaa, että se on rakennettu lujaksi ja kestää sen vuoksi pitkään.

Miksi Lexus on luotettavampi kuin Audi?

Lexus tekee jatkuvasti luotettavampia autoja kuin Audi, vaikka Lexus on myös luksusmerkki. Siksi monet ihmettelevät, miksi Audi ei tee yhtä luotettavia autoja. Totuus on se, että niiden ei tarvitse tehdä ylivertaisen luotettavia autoja menestyäkseen.

Audi vaihtaa monta mallia vuosittain, ja tuskin kukaan niitä ostava keskittyy ostamaan maailman luotettavinta autoa. On olemassa erityyppisiä prioriteetteja, eivätkä kaikki ole niin keskittyneitä ostamaan kaikkein kestävimpiä tuotteita.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z